18.3.2015 SOTE alustus ja J Kärnän ”tilaisuus”.

18.3.2015 ”SOTE tänään” alustus A Linden HUS ja J Kärnän ”tilaisuus”.
Klo 17-19.
Alustuksen ”SOTE NYT JNE..” (40min) piti Aki Linden. En kuulut alustusta, tulin paikalle 17.40.
Alustus oli tämän hallituskauden päätöksistä ja esityksistä valtakunnan SOTE asioissa. Kuulijoita noin 20 ja kaikki SDP:n jäseniä. Kunnallisjärjestön puolelta neljä. Itse odotin kuulijoita tulevan noin viitisen kymmentä.
Alustuksen jälkeen keskustelu, puheenvuoroja pyydettiin noin 16kpl. ”Sovittuja” tai osittain pakollisia muutama, itse käytin aiheeseen ja aiheen vierestä 4 puheenvuoroa. Kaikki puheenvuorot kuin kannanotot olivat mielestäni hyviä…

No myöhästyin alustuksesta, mutta tulin keskusteluun mukaan alustuksen sekä muutaman puheenvuoron jälkeen. SOTE ihmettelyä ja valtakunnallista HÄMMENTELYÄ oli näissäkin puheenvuoroissa. Paljon oli samaa tekstiä ja sananvaihtoa mitä lehdistä voi lukea.
Toki alustaja toi muitakin terveydenhuollon näkökantoja esille kysymyksiin vastauksissaan kuin julkinen ”SOTESOPPA” etenee.
”Kaksi omaa poliitikkoa” teki oman sote esityksensä heidän puheenvuorollaan. Toisen ”poliitikon” puheesta päätellen jatkuu vankka keskustelu eksote/imatra suhteesta ja lähimenneisyydestä sekä vähän ”oletetusta” tulevaisuudesta, UUTTA EDUSKUNTAA JA UUTTA SOTEA 2017 odotellessa. Toisen poliitikon puheen vuorosta en ymmärtänyt ”ydintä”, oliko puhe vai puolustus olemassa olevalle Lrannan ja Imatran EXSOTELLE ?, mutta voihan sitä puhetta pitää puheenkin vuoksi.
Ymmärtääkseni uutta EXSOTEa neuvotellaan. Mutta edelleen Imatra terveydenhuollon ja Eksoten välillä homma kulkee vanhoilla kiskoilla.
5miljo€ lisälasku, ”MYSTEERYÖLASKU”, erikoisterveydenhuollosta tulee Imatran kaupungille joka tapauksessa jne… Perusterveyden huollon kohdalla tilanne näyttää Imatralla ”tulipalon sammuttamiselta” ja pääasia on, että asiakas pääsee lääkärin vastaanotolle.
Minkä laatuista terveyspalvelu on sen kertoo ”MYSTEERYÖLASKU”, kuka laskun kuittaa en tiedä, mutta laskun maksaa Imatran veron maksaja.
Itse tein muutamia kysymyksiä liittyen tulevaan SOTE HALLINTOMALLIIN JA ENNEN KAIKKEA SOTEN RAHOITUSMALLIIN.
1. Suoriteperusteinen rahoitusmalli on selkeä mutta, mutta… 2. Kapitaatiomalli ”asukasmäärä kerroin 0,2 ja ikärakennetta sairastuvuus 0,8. Käsittämätön rahoitusmalli. !!!
3. Valtio kerää rahoituksen verolla, ruotsalainen malli
4. Joku muu eri rahoitusmallien sekoitus jne…

Vastaus tuli ja kertoi ettei mitään ole päätetty:

Kaikki tämä SOTE käsitellään uudelleen seuraavan eduskunnan aikana. Valmisteleeko esim. virkamiehet asioita uudelleen vai tuleeko vanhat mm. rahoitusesitykset sellaisenaan uudelleen pöydälle.
Selkeää vastausta ei tullut mutta Muutoksia tulee!!

ITSE NÄEN ASIAT NÄIN… kun perustuslakivaliokuntaa tyrmää kaksi kertaa SOTE ESITYKSEN hallintomallin …. NIIN KYLLÄ TÄSSÄ OLLAAN LÄHTÖTELINEISSÄ SEURAAVAA ”ERÄRETKEÄ” VARTEN. EVÄINÄÄN REPUSSA ON NELJÄN VUODEN ”tutkimus- ja seikkailutulokset” sekä 10 – 15 miljoonan hukkainvestoinnin laskut, tuhkana tuulessa.

Vaikeina aikoina ei voi tehdä kuin viisaita päätöksiä. Pystytäänkö seuraavana neljänä vuotena tekemään viisaita päätöksiä sen päätämme me, eli MEIDÄN ANTAMAT ÄÄNET.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.