9.3.2015 politiikan Demokratiatyöryhmä ”muutoksen toteaminen”

9.3.2015 Imatran kaupungipolitiikan Demokratiatyöryhmä kokous, oli ”muutoksen toteaminen”, mutta kuinka on halutun muutoksen hallinta ?
Klo 12-15
Valtuustosali
Kutsuttuna noin 30 + 10 henkilöä. Ohjelman mukaan edettiin. Veikko oli varahenkilönä kutsuttu paikalla.
Yleinen huomio, kunnan ”cool” asiat ja demokratia menettämisen ”pelko” oli lähes jokaisessa aiheessa ja aiheeseen liittyvässä keskustelussa jollakin tavalla esillä..
SOTE, KUNTAUUDISTUS, KUNTALAKI … myös EKSOTE.
SOTE siirtyy ensi vaalikaudelle. Päivittäin voi lukea viestinnän välineistä, mikä on tilanne, missä mennään, mihin tullaan, jos ja mitä olisi pitänyt ”SUOMI Oy:ssä” tehdä.
… SEISOOKO SOTE SUMA, jos ei seiso niin liikku hiljaa kiiruhtamalla. SOTEN, ELI SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON UUDISTUKSEN VATKAAMINEN VALTAKUNNAN VIESTINNÄSSÄ, kun valmista saatu IHMISET OVAT HUOLESTUNEITA.

Päivän esityksessä + keskustelussa ei tullut mitään sellaista joka olisi ”yllättänyt” tai hämmästyttänyt MINUT tai jonkun, jotkut kuuliat.
ITSE OLEN HUOLESTUNUT SUOMI OY:n POLIITISEN PÄÄTÖKSENTEKEMISEN KYVYSTÄ, KOKO SUOMI SEISOO,

Puheenvuoroja käytettiin n. 10 joissa pääsääntöisesti huolena oli perusterveydenhoidon tulevaisuus. Itse puhuin tekniika ”apuuntulosta” terveydenhoidon parempaan hallintaan. DIGITALISOITUMISESTA, TEKNIIKAN JA TEKNOLOGIAN antamien mahdollisuuksien voimakkaammasta mukaantulosta PERUSTERVEYSPALVELUUN niin tekemisen kuin taloudellisuuden näkökulmasta.

Eksoten ja Imatran kaupungin terveydenhuollon sopimusneuvottelut ”Imatran” täysjäsenyydestä EKSOTESSA jatkuu, jatkuu. Mikä on tilanne, en tiedä . …mutta ”täydellä vatsalla neuvoteltaessa harvemmin valmista tulee”.
Oma tulkintani on….. ”Nyt” tilanne odottaa valtiovalla päätöksiä, jonka jälkeen kuntien ja Imatran kaupungin päätökset EXSOTEN kanssa ajetaan yhteen ”nippuun”, jossa vahva perusterveydenhuolto ja täsmällinen erikoishoito takaa turvallisen terveyden, talouden ja tulevaisuuden myös Imatran kaupungissa.
Kannatan PÄÄTÖSTÄ jossa:
A) E-Karjalassa OVAT POHJOINEN JA ETELÄINEN PERUSHOITO ALUEET
B) ERIKOISHOITO KESKITETÄÄN L:RANTAan ja H:KI..iin
C) ON OLEMASSA HYVÄKSYTTY OHJELMA, TÄMÄNPÄIVÄN TEKNOLOGIAN JA LOGISTIIKKA käyttöön ja ”JATKUVA KEHITYS” kokonaisvaltaiseen terveydenhoitoon E-Karjalassa.

Kuntauudistus, uusi kuntalaki…
Kuntauudistus, tulevaisuudessa kuntien lukumäärä tulee putoamaan 1/4 nykyisestä kuntamäärästä, taloudellisista, terveydellisistä ja toiminnallisesta syistä, halusimme tai emme.

Esityksessä korostui mm. kaksi tärkeää asiaa. Kunta ja kuntakonserni käsitteet. ”imatrakonserni” on se hallintomalli, tulevaisuus, johon tulemme menemään.
Imatrakonserni = kaupunki + kupunkiyhtiöt + kaupunki ”mukana” yhtiöt + kuntayhtymät. Poliitinen päätöksenteko, virkamieshallinto tulee olemaan tehtävän edessä joka vaatii yhteistä ”viisautta” ja yksilö ”järkeä”. Kaikkien näiden ”imatrakonsernin” …. eri hallituksien jäsenten on oltava ”hallitusammattilaisena”.

KAUPUNGIN TALOUDEN HALLINTA.
Sote ja kaupungin talous, 5 milj€ lisälasku on tulossa… Kuinka tullaan tulevaisuudessa hallitsemaan tämä terveydenhuollon kustannukset hallitsemaan… TÄMÄ ON ISO KYSYMYS KUINKA TULEVAISUUDEN 200-500€/henkilö lisäkustannus hallitaan…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top