19.1.2015 kaupungin valtuuston rauhallinen ”veden” kokous

19.1.2015 kaupungin valtuuston rauhallinen ”veden” eli kolmen kunnan Ruokolahti, Lranta ja Imatra vesisopimusten kokous.
SD ryhmäkokous Klo 16-16.45.
Järjestäytyminen vuoteen 2015. Ryhmyrin ja vararyhmyrin valinta. Veikko tuli myöhässä suoraan ”työkokouksesta” klo 16.15. Ryhmyrin valinta vuodelle 2015, äänestyksen kautta Heikki vastaa Sari, Heikki jatkaa, en muista äänestyksen tulosta tulin juuri kh.292 ovesta sisään. Kokous jatkui, ehdotettu Veikkoa vararyhmyriksi, ei muita OK. Sihteeri ja varasihteeri vaihtoivat paikkaa OK. Sitten asiaan… Vuoden 2015 ensimmäisen valtuustokokoukset esityslistan läpikäynti. Puheenvuoroja noin 15 kpl. Puheenvuoroissa ei äänestettävä asioita, enemmänkin toteamuksiin tulevaisuudesta. Toki hiukkasen Honkaharjun tilannetta ja tulevaisuutta, oli 4 puheenvuorolla. Oli ISS.ää, oli säästöstä ja äyristä jne… Honkaharju on ihmisten silmissä, niin hyvässä kuin pahassa ”palvelussa”. Suljetaanko osastoja kesällä, mitä ja mistä, säästösyistä ?, tai muista syistä jää nähtäväksi. Kevät kertoo asiat tarkemmin… minusta nämä oli enemmän huhua, mutta keskustelua kuitenkin. Jos kaupungin säästöt kohdentuu ainoastaan terveyden huoltoon niin kyseessä ei ole demokrattisesta vaan diktatuurisesta johtamisesta.

Kaupungin valtuuston rauhallinen ”veden” kokous klo 17.30- 18.10…
KUN kaupungin valtuusto ensimmäisen kokouksen esityslista on näin lyhyt niin:
ITSE näen, että tulevat asiat ja päätökset ovat ”seisovassa tilanteena”. Nyt kaikki seisoo asennossa, niin asiat kuin asioista päättävät virkamiehet ja valtuutetut. ”Kaupungin” kehityksen etenemisessä vaivaa päättäjien neuvottomuus, ”seisahtunut tila”, jossa odotetaan valtiovallalta strategisia käskyjä, kuinka kuntapäätöksissä lähdetään ”poteroista” viemään tekemistä etenemään. Eli millaisella kalustolla ja henkilöstöllä kaupunki lähtee hyökäämään kohti uutta kunta ja sote TULEVAISUUTA
KOKOUKSEN KULKU
$3 Tiedotusasiat. Yleisen motivointipuheen pitivät valtuuston pj. ja kaupunginjohtaja.
Valtuuston puheenjohtaja totesi mitä kaupungissa vuonna 2014 tapahtui sekä ”nyt” tilanteen. Imatran kaupungilla on tilanne HYVIN hallussa, aikaan, paikkaan, ympäröivään maailmaan suhteutettuna. Kaupungin hallitus OK…. tehnyt tehtävänsä. Lautakunnat ovat toimineet 6-8 arvoisesti ja ovat valmiita tuleviin haasteisiin. Lausunto ”Kaupungin talous on semmoinen kuin se on”, hiukan ihmetytti?. Toki itse kun ei ole ”YTIMESSÄ” ei tiedä taloudesta haluttua totuutta.
Kun olen lukenut useamman kunnan taloudellisen tilanteen niin MINUN MIELESTÄ TALOUS ON hyvässä KUNNOSSA (8) ja haasteita odottavassa tilassa. Turhia talouden löysäyksiä tai kiristyksiä ei ole tehty. Tekemätöntä työtä on riittävästi myös tulevalle vuodelle (vuosille) ja kaikki tämä edellyttää entistä parempaa suunnitelmallisuutta.

Kaupunginjohtajan puhe oli Eksoteen liityvä ja SOTE perusteinen. Kyllä puheessa paljastu se 4 vuoden Eksoten puolesta tehty työ eli kaikki se poliitikkojen räpellys virkamiesten viisautta vastaan alkaa näyttää konkretisoituvan.
Terveydenhuollon palvelun tuottaja ETELÄKARJALASSA ON UUSEXSOTELLE, johon Imatrankin on ”täysjäsenyydellä” tultava mukaan. Kuinka mukaan ? ja mikä on Honkaharjun tulevaisuus, vuosi 2015 tulee sen näyttämään…
Lyhyt yhteenveto, lyhyellä muistilla. Kaupungin sosiaali ja terveydenhuollon palvelusta tulee 60% siirtymään ”SOTE kuntayhtymän Oy:n” toimintaan .. (n. 800kpl) henkilöä. Imatran kaupungin budjetista katoaa n.80milj€ euroa ”SOTE kuntayhtymän Oy:n” budjettiin. Aikataulu tai vastaava:
ALUSTAVA ESITYS KUINKA EKSOTE ETELÄKARJALASSA 1.4.2015. Organisaatio kuinka mm. Eksote ja Imatra toimii 1.7.2015. Päätöksille ja näiden lobbauksella on riittävästi aikaa. Lopputulos äänestetään varmasti useampaan kertaa vuonna 2016. KUINKA SOTEN RAHOITUS TULLAAN KERÄÄMÄÄN … EDUSKUNNASTA TULEE TEHDÄ TÄSTÄ PÄÄTÖS. STARTTI UUSEXSOTELLE 1.1.2017.

$4 ITSE VESIASIA JA VESISOPIMUKSET
Eli Imatra, Lranta, Ruokolahti jätevesisopimus… Hyväksytty ja mikä tässä ihmetytti, puheenvuoroja niin sopimuksesta ja veden käytöstä 3 kpl, puheenvuorojen vähyys. No vesi on vettä ja arkinen asia.
LEHDISTÖ OLI ”vaisu”
Ihmetytti myös lehdistön kirjoitukset, ……”vähäisiä on kaupungin valtuustossa päätettävää asiat”, tälläisten asioiden takia ei kannattaisi kokoontua, tämä on rahojen tuhlausta….. YMMÄRRÄN HYVIN ETTÄ LEHDISTÖ HALUAAN NYRKKIRYSYÄ JA SIRKUSMENOA VALTUUSTOISTUNTOIHIN eli seuraavan päivän otsikoihin… Arkiset asiat kuten veden määrä ja laatu sekä näihin kohdentuvat päätökset mm. investoinnit kiinnostavat lehdistöä vasta silloin kun niihin liittyy ”joukkoripuli” ja jonot sairaalassa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top