19.6.2017 MILTÄ SDP JA ”MUUT” NÄYTTÄÄ ”VEIKKOH” SILMIN.

MILTÄ SDP JA ”MUUT” NÄYTTÄÄ ”VEIKKOH” SILMIN.

ISOSSA KUVASSA JOTAIN TARTTIS TEHRÄ … SDP.
Vuosi 2016 oli SDP:lle uudistumisen vuosi, mutta tapahtuiko uudistumista ? Puoluekokous oli ja meni. Näin jälkeenpäin katsellessa mielestäni uusiutumista ei tapahtunut. Mahdollisuus oli, mutta unohtuiko ”tekeminen” ja SDP:läinen konservatiivisuus jatkaa kulkuaan eli ”näillä teoilla mennään joilla olla menestytty ennenkin”.

OPPOSITIOSSA OLO…
Aktiivinen puhe oppositiossa, koiran virka, on toiminut, mutta vaihtoehto,lähes kaikissa asioissa, nyky hallituksen esitykselle ei ole puhutellut kansaa, ei etenkään sitä liikkuvaa äänestäjäjoukon, joka on huolestunut niin työllisyydestä, taloudesta kuin sivistyksestä.

MIKÄ ”HALLITUKSEN VIISAUS” AJAA TEKEMÄÄN 1930 LUVUN KALTAISIA, sivistys vähenee ja rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy, RATKAISUJA JA PÄÄTÖKSIÄ, kannatta miettiä.

Mm. Suomi ahtautetaan kasvukeskuksiin vaikka talouden infrastruktuuri ja 3-5G tietoyhteiskunta antaa mahdollisuudet koko maan ”asuttamiselle”. Nyt nuori ja ”nuorenmielinen kokemus”, aktiivisesti liikkuva voima, äly ja motivaatio on saatava kiinni uusiutuvalla 2020 luvun ”ideologialla” viemään suomea eteenpäin 2030 luvulle.

Mm. TYÖ+VAPAA-AIKA+KOTI = sama ELÄMÄkokonaisuus edelleen, painoarvot ovat vain muuttuneet, kun KANSA HALUAA SIVISTYÄ JA MENESTYÄ.

SDP JA KANNATUS
2016 kannatus% gallupeissa oli 26% ja huonotkin gallupit 20% eli kansalaiset odottivat muutosta ja uusiutumista mutta kuinka kävi ? Hyvin kävi, mutta ei niin hyvin mitä gallupit antoivat odottaa. Kansalaiset odottivat vielä enemmän muutosta jota SDP:n idealistit eivät osanneet nähdä. ”Hiihdettiinkö” vanhoilla laduilla? kansalaiset odottivat SDP politiikan umpihankeen uusia latuja, joita ei kaikesta huolimatta tai juuri sen vuoksi saatu riitävästi.

KILPAILEVAT” PUOLUEET.
KOK ja VIH, kävi paremmin kuin mitä gallupit kertoivat, tällaista ei voi jättää huomioimatta siksikin että toinen on maan hallituksessa ja toinen oppositiossa, joka on poikkeus nyky kansalaisten käyttäytymisessä. KOK taktiikkana on pienillä askelilla eteneminen ja VIH sivistyneen ”kehitystä kuuntelevan” joukon aktivoiminen vihreisiin. PS tilanne ratkesi puoluekokouksessa, uusi linja, uudistuminen on pakko ratkaisujen edessä. Oikeisto radikaalit lähestyvät ”Lapuan liikettä” ja ”maltillisen liikkeen” on pysyttävä maan hallituksen ”ohjaksissa”, miksi ? Tilanne haisee, puskaradion kertomaan hallituksen on kaiken varalle tehtävä ”B plan”, siltä varalta että nykyiset PS:n ministerit joutuisivat luopumaan ”mustista autoistaan”. VALINNANVAPAUS JA MAAKUNTAUUDISTUS ON MENTÄVÄ MAALIIN …

MAHDOLLISUUDET
Nyt on SDP:llä mahdollisuus, mutta ”valuuko hiekka tiimalasissa loppuun” ilman mitään muutosta, onko ideat on loppu?. Odottaminen, ”maan hallitukseen lähdetään vain uusien eduskuntavaalien kautta”, valui hiekkaan kun KOK ja KESK heitti pelastusvene johon mahtuu 20 perussuomalaista, estäen tällä tilanneälyllä hallituksen uppoamisen. VIH tekivät viisaan ja luottamusta lisäävän vallanvaihdon omassa puoluekokouksessaan verrattuna PS töpeksintään.
RKP ja KD kärkkyminen maan hallitukseen on luonnollista ja VAS hakee luottamuksen tietä uuden puheenjohtajan näkemyksillä.

GALLUPIT KERTOO
Viimeiset YLE gallupit kertovat enemmän siitä kehityksen totuudesta, siitä kuinka ”kadun ihminen” näkee tilanteen. SDP kannatus nyt 17,1% eli edelleen tultu alaspäin, on kysyttävä miksi? Samoin PS 9% on kannatus on alaspäin tuloa joka jatkuu kahtia jakautumisella, lopputulosta voi arvailla. VIH on selkeästi nostanut kannatustaan 15,1% plussaa 1,1% yhdessä kk ja jatkuuko nousu?. KOK on 21,3% eli nousua, suurimpana puolueena kasvukeskuksissa. KESK. 17.0 ei laskua ei nousua.

MAAKUNNAN JA VALTAKUNNAN POLITIIKKA
Millaista tulkintaa tulisi tehdä valtakunnan politiikasta viimeisen kahden vuoden kansalaisten antamien palautteen pohjalta josta MUUTAMA TOTUUS ON NÄHTÄVÄ:
– Demokratiaa katsottaessa, ”valtakunnan äänestäjät” ja ”maakunnan äänestäjät” eivät kävele ”käsi kädessä”, tämä sama on nähtävissä isoissa ja pienissä kaupungeissa.
– Valtakunnassa on sovittu ”ISO REFORMI”, JOSSA OIKEISTO OTTAA HALLINTAAN VALINNAN VAPAUDEN JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN. Tässä yhteydessä vasemmistolle jää jarrumiehen rooli joka kertoo kuinka 40% työllään eläjistä ja eläkeläisistä ”valuvat” toimeentulotukia saavien joukkoon saamatta sitä ARVOA jotka he ovat aikoinaan työllä rakentaneet.
– SEVÄ FACTA ON että SDP ei saa tällä politiikalla niitä ääniä takaisin jotka aikoinaan menetti PS:lle 2006-2015. Vaikka PS kannatus on ”pudonnut” 10%, takaisin SDP:lle tulee pudotuksesta 4,5%, KOK:lle pudotuksesta liukuu 2% ja VIHREILLE valuu loput. Maailman muuttuminen ja UUDISTUMISEN, ”VENÄLÄISMALLISEN” POSITIIVISEN ODOTUKSEN tuomisessa ihmisten arkeen on onnistunut VIH ja KOK, mutta ei SDP.

SDP:n” PRESITENTTI.
Mitä tulee SDP presitentinpeliin on ikävää huomata, että puolue odottaa jotakin, jotakin jota ei nyt vaan ole. Elämmekö? ”seisahtuneisuuden aikaa” jossa ”isoilla tytöillä ei pojilla” ole halua lähteä SDP:n presidentti ehdokkaaksi. Olemmeko tulleet oman ideologiamme tyhjiöön, jossa omat ideat ja näkökyky tulevaisuuteen puuttuu, tyhjiöön joka on täytettävä ”muiden” näkemyksillä. Onko nyt ”johdossa” vika ja ”yläkerrassa” sellainen SDP:n vanhan liiton ”joukkio” joka haluaa ”olla ohjaksissa”, mutta joka on itse tappanut itseltään motivaation uuden synnyttämiselle.

Jatkoa kolme tuntia edellä julkaistun textin jälkeen:
No nyt ”SDP presitentiehdokkaat” nytkähti eteenpäin, viideltä naiselta on kysytty halua ehdokkuuteen kolme vastasi YES.
KYLLÄ JOKAISELLA ”ISOLLA” ITSEÄÄN KUNNIOITAVALLA PUOLUEELLA TULEE OMA EHDOKAS OLLA.

Edelleen olen tätä mieltä:
ON KADONNUT LIBERAALI SOSIALIDEMOKRATIA, MUTTA MIKSI JA MIHIN ON KADONNUT LIBERAALI SOSIALIDEMOKRATIA?

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.