21.10.2014 KV kokous, DEMOKRATIAA VAI DIKTATUURIA

21.10 SDP valtuustoryhmän kokous
Klo 16-17.15

Normaalit rituaalit, yksi puhuu muut kuuntelevat. BB keskustelu, sote keskustelu, höpö, höpö, 3 puheenvuoroa. Tasainen talouskeskusteluun. Sote keskustelu, yhtä tyhjää kuin aikaisemminkin. Kun 80% sote ratkaisun ydinasioista, jotka ovat valtion käsissä, on avoinna höpinä kokouksessa on aivan turhaa…
Kuntaliitos keskustelu oli OK, mutta silmään pistävää oli VRpj. aggressiivine jopa kiihkeä Ruokolahtelaisia provosoiva ja keskustalaisia halveksiva käytös. Sivistymätön käytös, jopa brutaali käytös keskustaa kohtaan. Minusta ajan tuhlausta tässä joukossa koska jokainen joka ymmärtää politiikka ja kuntaliitosta haistaa tilanteen. Eduskuntavaalit ovat tulossa ja keskustan suosio OK. mutta Ruokolahti on suossa. Kumpaa tässä nyt halutaan haukkua Ruokolahtelaisia vai kepua? No onneksi tätä niin itsenäiseksi, niin itsenäiseksi ”haukkumista” ei harrastanut kukaan muu kuin VR puheenjohtaja. Naapureiden haukkumiseen meni kokouksesta 45 min… varsinaiset asiat jäi keskustelematta.Imatran teatterista lausunto että ei ole kuin kaksi mahdollisuutta on ihmeellinen.
Yhtään kertaa ei ole keskusteltu demariryhmässä mm. Imatran..teatterista, käyttökustannukset, investointikustannukset ja itse hengellisestä tuoteesta eli teatteriproduktiosta. Teatteri tarvitsee henkisen arvon ja seinät on passiivinen osa kokoteatteritoiminnassa.
IBBF keskustelu ja festarin tulevaisuus siinä demari oikein syö vanhempaa demaria. Itse olen veronmaksajana kantani ilmaissut Imatralaisessa.
$8 Terveydenhuollossa, sairaanhoidon kustannusten harmonisointiin, annettiin tiedoksi ja AS oli antanut tiedoksi sunnuntaina, että haluaa keskustella ko. asiasta…
Tieto meni kunnallisjärjestön pj kautta valtuuston pj halutaan keskustella. Aika loppu ja yleinen epäselvyys valtuustokokouksessa keskusteltavista asioista jäi päälle…HUONO KOKOUS…

20.10.2014 kaupungin valtuuston kokous, diktatuurikokous, miksi?
Klo 17.30 – 19.00

Normaalit rituaalit…. TIEDOTUSASIAT suurin osa TIEDOKSIANTOJA.
Kesäyliopisto, HYVÄ ESITYS tämän päivän tilanteesta…
Vapaan sivistyksen määrärahoilla rahoitettava. Alueellisen avoimen yliopiston laitos. Tavallisten aikuisten yliopisto, toiminnan korkea laatu tekee yliopiston. Ei anna tutkintotodistuksia, täydentää tietoja jne…HYVÄ TIETÄÄ Koulutukset myös tekniselle alalle … Noin miljoonan budjetti josta 25% valtionavusta. www. kesy.
$ 4 talouden osavuosikatsaus, lyhyesti…MINUSTA EI MITÄÄN UUTTA, tiedoksi.Hiukan yllätyksiä, mutta suuri henk. kohtainen yllätysnäkemys oli ESITTELIJÄN ”olemusväsymys” Talouspäällikkö esitteli:
– 2014 talousarvio pitää, elinkeinopoliittinen investointi kulkee.
– Negatiivista, että toimintakatteesta kasvu on verorahoituksen kasvua nopeampi.
– Hämäävä se, että lämpölaitoksen verotusarvo on 10milj pienempi käypää arvoa ja kun yhtiöitetään kaupungille tuloja 10 milj€.
– Tuleva vuosi, BKT ei kasva, verotulot vähenee, VALTIONOSUUS supistuu, jne..2015 8milj epätasapaino on huomioitava..
– Sote vie pahimmassatapauksessa 60% budjetista…kuinka käy ERVA SOTEssa, eli kuinka rahoitus ratkeaa… 2016.. 2017…
$ 5 ei puheenvuoroja …..
$ 6 puhe päihteiden käytöstä, puhe koko perhehuomioidaan ongelmissa, noin 20 puheenvuoroa, kaikki saman laisia itsekkin käytin yhden.. Asenteisiin on pyrittävä vaikuttamaan, niin vanhempien että käyttäjien.
$ 7 tiedoksi, ei puheenvuoroja.
$ 8 tiedoksi, ei keskustelua….Arto Siitonen pakkasi laukun lähti pois kokouksesta. Ymmärrän H-tin hyvin miksi, mitä varten täällä istutaan.
$ 9 tiedoksi, ei keskustelua jne…
$ 10. $$$$$ ei tarvitse keskustella jne..
HÖLMÖIN KV- KOKOUS MISSÄ OLEN NÄIDEN KAHDEN VUODEN AIKANA OLLUT. EI TÄNNE KANNATA TULLA KUULEMAAN TIEDOITUKSIA JOS ON SOVITTU ETTEI NÄISTÄ VOI KESKUSTELLA, HYVIN OUTOA DEMOKRATIAA.
DIKTATUURIKOKOUS, SIKSI KUN ON BUDJETTIN TEKO JA KYMMENIÄ EOÄSELVIÄ ASIOITA JOISTA EI SAA KESKUSTELLA.

Nyt on 29,10 ja lueskelen vanhoja lehtiä. Julkisessa sanassa 23.10 oli ko. kokouksesta kannanotto…ns. LAKIMIEHEN VASTINE TAPAHTUNEESTA TIEDOTTEASIOISTA JA TÄSTÄ KESKUSTELUN VALTUUSTON KOKOUKSESSA.
tässä todettiin että laki oikeuttaa ”keskustelemaan”ja kieltää ”estämästä” keskustelun myös tiedonanesitettäessä… eli jos joku valtuutettu haluaa keskustella hänellä on siihen laillinen oikeus sopivat sitten ryhmänjohtajat mitä tahansa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top