21.8.2016 Imatra RR 2016 ” Imatran kultakaivos”

Imatra avasi vanhan kultakaivoksensa uudelleen ja onnistui tapahtuman järjestelyissä hyvin. Edellisen kerran tällä tasolla ajettiin Imatralla kilpaa vuonna 1986, eli 30 vuotta sitten..
Pelkona oli sade ja turvallisuus. Aina on mahdollisuus epäonnistua, tapahtuma ei kiinnostakkaan ihmisiä ja homma jää fanien tapahtumaksi. Tapahtuma kiinnosti riitävästi valtakunnan tasolla ja katsojia ”vanhan kultakaivoksen” avajaisiin tuli yli 40000…
Imatran kaupungin kehityslautakunnan kokouksessa (23.8) pikaisesti arvioitiin ”lopputulosta” … Tältä näytti yli 26000 lippua myyty, ihmisiä noin 41000, (3,2,1 päivän liput, koululaisia ei ole laskettu lukuihin), Pitstop Party… 5000 lippu, kaikki meni jne…Voisiko parempaa lopputulosta odottaakaan.
Oma ”hattuarvioni” kisojen taloudellisesta tuotosta:
”Imatran ajojen kassavirta” n. 5milj€. Kaupunki laittoi rataan ja järjestelyihin n. 0,5milj. Imatralle, yrittäjille ja työllisyydelle tulee tuloja tapahtumasta n. 3 milj€, josta kunnallisveroa Imatran kaupungille arviolta 200000€ eli kaupungin 0,5milj investointi on maksettu takaisin 3 vuodessa.

Asiantuntijoiden arvio saadaan lokakuussa kun lopullinen analyysi on kaikkien kisoihin osallistuvien taholta tehty…
Nyt kehuja riitti, mutta niin jäi parannettavaakin….

Toivottavasti IMK (Imatran mootorikerhon) ”henkselit” pysyy kaikkien Imatralaisten silmissä katu-uskottavana…. jo kuului että ”ME teimme SEN”. Täytyy muistaa, että Imatralaiset teki sen, jotta vältytään aikaisemman RR kohtalolta. Seuraava kova haaste Imatralle on on Iitin (GP rata) ja Imatran yhteistyö… Harmi vaan, että Iitin kunta siirtyy Hämeen puolelle, pois Kymenlaaksosta, ensi vuoden alussa.
Toki järkevä moottoriurheilu pystyy tekemään viisasta yhteistyötä yli maakuntarajojenkin… ja kuntien täytyy olla näissä päätöksissä mukana ”rikkana rokassa”.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top