21.9.2014 Kuntaliitos ja ”kahden kunnan malli”

Kuntaliitos ja ”kahden kunnan malli”
21.9.2014 klo 18-20
SDP Imatran kylpyllä, ei mitään ”uutisia”.
Toki yllättävää oli jo aikaisemmin ”konkarin 1.9.2014 tilanneälyn” käyttö, poliitisen pelin aukaisemiseksi. Peli aukesi kutsulla julkiseen keskusteluun, just silloin kun pitikin.
Eli esitettiin poliitisen keskustelun aloitamisesta ”kahden kunnan mallilla” Imatra ja pohjoinen, Lranta eteläinen.
TÄMÄ… 21.9.2014 SDP:n tilaisuuteen oli kutsuttu Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi, Parikkala. Kutsujana Imatra SD valtuustoryhmän pj….
Tässä tilaisuudessa mukana n.30 henkilöä. Imatralta n.10. Imatra SD valtuustoryhmästä 8 (18). Ruokolahdelta n.10. Rautjärvi 4. Parikkala 2…jokunen voi puuttua.
Yleinen ”fiilis” jossa puheenvuoroja oli n. 65kpl..
Yllätys kukaan ei puhunut yhden kunnan mallista. Huoli oli ”pitkästä kaupungista” ja kuka maksaa kenenkin menot jne… Ikäihmisien tuleva palvelu pitkässä kaupungissa huolestuttaa ihmisiä. Veroäyrin hinta keskustelutti sopivasti. Palvelukeskittymä mihin? mielellään hyviin ja turvallisiin paikkoihin. Yhdyskuntakeskittymä mielummin ”lähellä” että toimii, mutta hyväksytään virastopalvelut, jotka voivat olla ”netin perässä” ja kauempana. Koko keskustelussa n. 2 tuntia, puheenvuoroa josta n.12 henkeä käytti 85% (55 kpl). Imatran hiljaisuus, muutamaa lukuunottamatta, ihmetytti minua. Imatran SD valtuustoryhmästä paikalla 8 ihmetytti myös.
Mietin… tehdäänkö politiikkaa vaiko ”hyvä kaupunki” itse teen mielelläni ”hyvän kaupungia”. A Tuimalan esitys E-Karjala kaksi kaupunkia on suuri todennäköisyys.
No, tilaisuus oli odotetun lainen ja selkeä riemunkiljahdusta, ”näin edetään” oli hiukkasen vaisu. Toki paljon on ”pilvessä leijuvaa dataa”. Muut odottaa mitä tekee Lranta, Imatra SDP oli aukaisun tekijä kuntaliitoskeskustelussa se oli fakta. Tunteella tehdään ”ilo ja yritys” faktoilla talous ja turvallisuus. Itse olen toisia tukevalla tunteella, faktojen vankkumaton kannattaja.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.