19.9.2014 Terve! Työnantaja” tilaisuuden tiedotetta, en tiedä kenen idea mutta ”75%” loistava, paitsi… yksi on poissa

Lueskelin ” Terve! Työnantaja” tilaisuuden tiedotetta, en tiedä kenen idea mutta ”75%” loistava, paitsi… yksi on poissa jos kansantaloutta, ihmistä, ”hyvinvointi” yhteiskuntaa, kansan ostovoimaa ja valtion ohjaamaa työllistymispolitiikka halutaan katsella. Osallistujina on Valtio, kunta, työnantaja, Terveys….. mikä oleellinen puuttuu? ”ammattijärjestön” puhuja.
Nyt olisi ollut oiva tilaisuus lähteä koko joukkueella ”pelaamaan”, jossa ”kolmikanta” osapuolet kertomassa ”tulevaisuuden työstä” ja sen merkityksestä kansamme talouteen.
Kun suomalainen yhteiskunta on aikoinaan rakennettu luottamuksella, eli ”terve” työnantaja tarvitsee ”terveen” työntekijän periaatteella. Jos koska, niin nyt Suomi oy tarvitsee tulevaisuuden yhteiskunta-ajattelua, jossa kaukaa viisas ”kolmikanta”, rakentaa mielekkään työn ja ”kaikki me pärjätään” talouden Suomi Oy:lle.
Itse kun on istunut vuosia ja istuu vieläkin (toisella jalalla) metsäsektori YTN maailmassa ja tietää mitä ”aineettoman pääoman kehitys” merkitsee suomalaisessa yhteiskunnassa. Kun näkee että 5 milj. ihmistä ei voi muuta kuin puhaltaa ”yhteen hiileen” jos meinataan pärjätä tässä kovassa, miljardikansojen globaalissa talouskisassa. Ammattijärjestöt eivät voi olla ei julkiselle eikä yksityiselle työnantajalle ”mörköjä”, vaan kumppani, jossa yhteisenä tehtävänä täytyy nähdä kansantalouden ”hallittu kulutus”, palkansaajan ”hallittu ostovoima” ja työllisyysaste. (itse puhun mielellään työllisyys% kuin työttömyys% kun puhutaan kansantalouden hallinnasta)
Kaikki me ymmärrämme, mikä merkitys on dynaamisella ja turvallisella ostovoimalla talouskokonaisuuksien hyvässä hallinnassa. mm. ”Sukanvarsisäästäminen”, rahattomuus, alhainen työllisyysaste, investoimattomuus, uskomattomuus omaan tekemiseen ei ole kenenkään etu, päinvastoin jopa ”joukko sairaus”, joka ruokki itse itseään kun esim. isot eläkeratkaisut ja tulevan työssäkävijän asiat ovat merkittävässä ”päätöksenteossa”, juuri nyt.Yleisesti…
Meillä on ”suurissa otsikoissa” liian paljon niistä ”suuria” firmoja joilla ”meni hyvin” ja nyt surkutellaan kun ei mene hyvin jne… Suomessa on merkittävästi myös niitä ”pieniä” firmoja joiden aineeton pääoma innovaatio on huippuluokkaa ja joilla menee jopa erittäin hyvin. Nämä firmat eivät halua osallistua, hyvin ymmärrettävistä syistä, tähän ”surkuttelukeskusteluun” vaan panostavat mielellään henkilöstön kehittämiseen, työ hyvinvointiin, ”täsmä” koulutukseen, joustaviin työn / omanajan ratkaisuihin.
”Hyvä ammattilainen on aina hintansa väärti” ja ”Ihminen on yhdessä menestymisen pääoma”, tässä yhtälössä valtio, työnantaja, työntekijä ja tähän kolmioon win,win,win ratkaisu on ainut suomi oy:n menestymisen mahdollisuus ja kaikkien etu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top