22-23.9.2016 HALLINNON JA TARKASTUSTOIMEN ”valtio, maakunta, kunta” SEMINAARI

Taas kerran täytyy nähdä, että pitkä matka on valtakunnan politiikassa käyty kun puhutaan SOTEsta ja VALTAKUNNAN itsehallintoalueista ja pitkä matka on vielä käymättä.

En ota tässä esille kahden päivän ohjelmaa vaan totean että perustuslakia, MAAKUNNALAKIA, kuntalakia ja näiden keskenäistä soveltamista noin 12 tuntia oli ohjelmassa.

Pääteema yhdellä lauseella:
– saas nähdä loppuuko SUOMEN KILPAILUKYKY KOKONAAN ENNENKUIN NÄMÄ KAKSI, SOTE”soppa” JA MAAKUNTA”keitto”, OVAT VALMIITA TARJOTTAVAKSI KANSALAISTEN PÖYTÄÄN.

Muutamia hyviä asioita seminaarista:
– 130 Virkamiestä ja poliitikoa, ympäri suomea, oli kuulemassa viimekäden tietoa VALTAKUNNA HALLITUKSEN LINJAUKSISTA TÄHÄN SOTE”sopaan” JA MAAKUNTA”keittoon.
– VALTIO, MAAKUNTA, KUNTA …TULEVAT OLEMAAN HALLINTOALUEITA JA ORGANISAATIOITA
– Maakunnille tulee siirtymään kunnilta ja valtiolta organisaatioita ja näissä henkilöitä n. 220’000 henkilötyövuoden verran.
– julkisen hallinnon tarkastuslautakuntien (tarkastuslautakunnan ovat PAKOLLISIA) tehtävät tulevat olemaan HYVIN HAASTAVIA VUOSINA 2018-2022…
– ruoka oli seminaarissa täyttävää … mutta niin oli seminaariohjelmakin…

Muutamia vähemmän hyviä asioita:
– voi tätä maan hallitusta tästä SOTE”sopaan” JA MAAKUNTA”keittoon aikataulusta… Kiire kiire ja kiire, mutta en usko, että maakuntavaalit pidetään 2/2018 kyllä ne jää vain presitentin vaaleiksi.
– maailma on muuttunut hyvin monimutkaiseksi ja ennalta arvaamattomaksi myös kunta ja maakuntatasolla.
– mistä saadaan IMATRAN SDP POLITIIKKAAN HENKILÖITÄ, JOTKA SITOUTUVAT JA JAKSAVAT PEREHTYÄ IMATRAN JA MAAKUNNAN KKYMMENIIN JA KYMMENIIN ”LIIKUVIIN” JA ALATI MUUTUVIIN ”OSIIN” ja TEHDÄ KANSALAISEN KANNALTA OIKEITA PÄÄTÖKSIÄ TULEVINA VUOSINA..

Tiedolle ja taidoille on poliitinen tilaus olemassa…
Nyt kun on perehtynyt useammissa tilaisuuksissa, reilun vuoden aikana 5 tilaisuutta, julkisen hallinnon toimintaan ja politiikaan ALKAA TULLA SELKEÄ KUVA MILLAISIA OMINAISUUKSIA TULEE POLIITIKOLLA OLLA JOTTA HÄN PYSTYY VIEMÄÄN OMAN KUNTANSA ASIOITA ETEENPÄIN…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top