23.3.2017 YLE KUNTAVAALI KARUSELLI ..”suora tilaisuus” KAAKOISSUOMEN radioon… YLE areena TV:n Imatralta…

23.3.2017 YLE KUNTAVAALI KARUSELLI ..”suora tilaisuus” KAAKOISSUOMEN radioon… YLE areena TV:n Imatralta…
Klo 16.30 – 18.30
Paikka…Talvipuutarhassa, Imatran Kaupungintalolla. Paikalla oli n. 40 henkeä yleisössä ja kaikki puolueet rivissä. Kolme toimittajaa esitti kysymyksiä, eli toimittajat kyselivät ja panelistit vastasivat. Yleisön joukosta tuli myös kysymyksiä kuin mielipiteitä liittyen Imatran tämän päivän ”kuumiin” aiheisiin.

– Kaupunginjohtaja kysymys oli yhtenä. Tämän asian ympärillä pyöriin kuntalaisen silmissä monta totuutta ja tarinaa. Toimittajat herkuttelivat asialla etenkin sillä mitä oli tapahtunut menneinä kuukausina, kuka oli pyytänyt ”hakemaan” ketäkin. Itse vastailin niin kuin SDP puolueen edustajana tuleekin vastata:
SDP Veikon” vastaus lyhennettynä:
YKKÖSKETJUN MIEHIÄ NÄMÄ EI OLE. KYLLÄ PARAS NÄISTÄ TULLE VALITA. PÄÄTÖKSIÄ TULEE TEHDÄ, EI TÄMÄ ODOTTAMALLA PARANE. NYT TARVITAAN LÄNSIRANNIKON ”MIEHEN” UUSIA AJATUKSIA IMATRAN KEHITTÄMISEEN. PS vastasivat seuraavana oman näkemyksen jne..

– Maakunta ja kuntaliitokset kysymykseen tuli alustusta toimittajien puolelta eli se lähihistoria joka käytiin vuosina 2014-2015. Kuka haluaa ”leikkiä” kenenkin kanssa ja asia päivitettyjä tähän päivään. KUN IMATRA OLI VIIMEISENÄ eli kuudes ”kuntavaalikaruselliohjelmassa”, niin toimittajat totesivat: ”sekalaista on seurakunta” ja kunnat ”odottavat” pelastajaansa kukin omalla tavallaan jne.
SDP Veikon” vastaus lyhennettynä:
KAHDEN KAUPUNGIN MALLILLA EDETÄÄN. KYLLÄ AIKA KYPSYTTÄ KUNTIEN AJATUKSIA. HILJAA KIIRUHTAEN EKSOTE TUO KONKRETIAA JA KOKEMUKSIA …. JA PÄÄTÖKSET TEHDÄÄN SITTEN KUN ASIAT ON KYPSIÄ PÄÄTETTÄVÄKSI.

– Hyvinvointi palveluiden kehittäminen yhdessä muiden kuntien kanssa kuin kukin kunta itsekseen.
Paljon keskustelua ja tästä on ”TOIVE MUODOSSA” helppo keskustella. Mitä Veikko vastasi en muista… MUTTA KYLLÄ LÄHTÖKOHTANA TULEE OLLA KAIKKIE MUKANA PITÄMINEN MUISTAEN ETTÄ PAHOINVOINTI JOHTAA ”ENNALTA ARVAAMATTOMIIN” TEKOIHIN..

– Sote ja EKSOTE kysymykset. EKSOTE etenee..kehityy ja kehittyy…
Veikon näkemys:
Tämä etenee MUTTA MAAN HALLITUKSEN ESITTÄMÄ valinnan vapaus johtaa ”JOHONKIN” SOTE INFRASTRUKTUURIIN, JOTA ME EMME EDES VIELÄ TIEDÄ, KONKREETISESTA NÄKEMISESTÄ PUHUMATTAKAAN.
Tulee ymmärtää hyvin tarkkaan mitä tarkoittaa:
*** ”terveydenhuollondigitalisaatio ja asiakastietokanta”
*** samoin mitä tarkoittaa pienet terveyspalvelu ”firmat”
*** ISOT TERVEYSPALVELUA TUOTTAVAT ”TALOT” kun puhumme valinnan vapaudesta ja yhtenäisistä tietojärjestelmistä. TÄLLÖIN VALINNAN VAPAUS EI TUO MISSÄÄN SÄÄSTÖJÄ TERVEYDENHUOLTOON..

– Honkaharjun tilanne, investoinnit ja kuinka jatkossa edetään yhteistyössä.
Veikon vastaus:
Koko maakunnan etu että HONKAHARJU kehittyy pohjoisen alueen terveyden ja sairaanhoidon toimintapisteeksi, ei kaikilla asiakkailla kannata ruuhkauttaa Lappeenrannan keskussairaalaa. EKSOTE on edellä montaa muuta maakuntaa kun katsomme tämän hetkistä terveyden ja sairaanhoidon toimintaa Suomessa. Valtakunnan tasolla SOTE on myöhässä ja myöhästyy entisestään…

– Imatran keskustojen kehitys, tasapuolisesti..
Veikon vastaus:
Imatra on syntynyt tälläiseksi ja kolmena kylänä pysyminen oli aikoinaan myös Alvar Aallon arkkitehtuurinen ajatus. Imatra on tänäpäivänä toisenlainen kuin -70 ja -90 luvulla. Euroopan ainut kaupunki joka laajenee sisäänpäin. Kolmea keskustaa on kehitettävä kunkin vahvuudet huomioiden, tasapuolisesti.

– Elinvoiman tulevaisuuden kuva Imatralla.
Veikon vastaus:
Matkailun kehittäminen on ykkösenä. Siinä on tällä hetkellä suurin Imatran kaupungin ”talouden” kehityspotentiaali. MUTTA EI PIDÄ UNOHTAA piipputeollisuuden kehitystä joka tarvitsee myös PKT sektorin paikallisia yrityksiä tuekseen..

– Hissihankkeet, liikuntaesteellisyys.
Veikon vastaus:
Tässä on Imatran kaupunki vanhusneuvoston aloitteella aukaissut porti paikallisen asuntopolitiikan kehitykselle… KOSKA TUNNEN KOHTALAISEN HYVIN TÄMÄN SEKTORIN ESITIN TAMPEREEN KAUPUNGIN MALLIN HOITAA MM. JÄLKIASENNUSHISSIHANKKEET TAMPEREELLA… SAMA MALLI RATKAISISI IMATRAN IKÄIHMISTEN JA LIIKUNTAESTEELLISTEN ONGELMAT MUUTAMASSA VUODESSA.

Mikä oli tunnelma … ennakkoilmapiiri.
Onhan se selvä, että jännitys kuinka kokonaisuus tulee onnistumaan on ”päällä”. Ensinnäkin se että kuka olisi meiltä SDP:ltä panelistina. Toki kun vaaleista on kysymys niin panelistiedustajan täytyy olla neutraali, tasapuolinen niin henkilö kuin asia suhteissa jne.. Keskustelu käytiin ja henkilö jäi avoimeksi sillä KEHOTUKSELLA, ETTÄ ”SINÄ TEET RATKAISUN PANELISTINA SUHTEEN. Vaalipäällikkönä päätät henkilön, joka on YLE vaalikarusellin SDP panelistina.
Kävin panelistivaihtoehdot läpi useampaan kertaa … JA KAIKKIEN NIIDEN MINULLE TULLEIDEN PALAUTTEIDEN PUHULIN KESKUSTELUIDEN, E-MAIIL, JA MUUIDEN VIESTIEN PÄÄTÖKSENÄ OLI ETTÄ ”VEIKKOH” ON PANELISTINA. Vaalipäällikkön ja kunnallisjärjestön pj. ominaisuudessa pyrin vastaamaan paneelissa esitettyihin kysymyksiin näillä kahdella mandaatilla TÄMÄ LAITOIN ITSELLENI EHDOKSI.

Miten paneelissa onnistuttiin..
MIELESTÄNI MINÄ ONNISTUIN HYVIN ja palautteiden perusteella ONNISTUIN HYVIN..
Itse hämmästyin kun näin panelin kokoonpanon. Odotin kyllä KOK, KESK, VAS ”ykköskasvoja” peliin mukaan. Miksi ei tulleet ?. Toki SDP:llä, meillä, oli katsomossakin niitä ”tukijoukkoja” jotka ottivat ja tiesivät mihin ottaa kantaa kun kyseessä on Imatran kaupungin ajankohtaiset asiat. KIITOS HEILLE.
Miksi KOK, KESK, VAS ”ykköskasvoja” ei näkynyt katsomossa sitä en tiedä. OMA OLETUKSENI OLI ETTÄ HEISTÄ TÄMÄ ”YLE VAALIKARUSELLLI” EI OLLUT ”HEIDÄN” ARVOINEN. No varmasti on parantamisen varaa mutta tulee muistaa, TÄMÄ ON TULEVAISUUTTA…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top