25.09.13 Investointikohteiden syyskatselmus ja vuoden 2014 budjetin esivalmistelu.

25.09.13 Investointikohteiden syyskatselmus ja vuoden 2014 budjetin esivalmistelu. Klo 12 – 21.
YKSI Klo 12 -15
Katselmus eli tutustuminen useisiin meneillä oleviin investointikohteisiin, Katselmus 80 % OK. 20% EI.
– 10% kysymys oli uudesta rantaraitista ukonlinnaan ja suojelukohteena olevan kerhomajan ja tämän yhteydessä olevien rantarakennuksien halkaisevasta rantaraitin osasta.
En pidä TJ ratkaisua hyvänä, pikemminkin yllättävänä. Yllättävänä siksi, että kerhomajan vuokraajan kuulemista ei ole toteutettu, vai onko ? Selityksiä on monen laisia.. tilanne jatkui lautakunnassa 25.9 budjettikokouksen viimeisenä asiana.
– 10% kohdistuu uuteen korjaamoon & varikkoon.
Sanoin kuvaamaton hämmästely ja suuri sanattomuus valtasi mielen. Missä on sopimusohjauksen ydintoiminta kun korjaamon ulkokuori on 2013 lukua ja sisäpuolella on -70 luvun ”henki” ja rakenne. Onko kompetenssi korjaamiseen ja kunnossapitoon kadonnut kokonaan kun katsotaan yhtälöä voima*äly*halu= Työntulo.
Korjaamon toimivuudesta ja tehokkuudesta puhumattakaan … Näkymä vetäisi suun ammolleen ja silmät pyöreäksi, vahinko että kamerasta oli akku loppu. Onko vielä tälläistä toimintaa.
Lyhyesti sanottuna korjaamo on tehokkaan toiminnan kannalta suuri kysymysmerkki ???.
Kaavoituksen sekä maankäytön ja tähän liittyvän päätöksen suhteen tuleen esille kysymys, onko TELA oikeusistunto riitojen ratkasijana vai tarkoituksenmukaisen maankäytön päätöksen tekijä. Huono malli ….Esitykset tuodaan lautakunnan päätettäväksi valmiiksi päätettynä.
Hyvä malli … Esitykset kaikkine reunaehtoineen, vaihtoehtoinen tuodaan lautakunnalle nähtäväksi ja päätettäväksi kuinka edetään.

Alue tarvitsee uusiutumista samoin vanhat rakennukset. Pyörätie suojeltavaa rakennuksen yläpuolelta ja jalankulkumahdollisuus rakennuksen alapuolelta. Koko alueen miljoona investoinnissa kaavamuutos kustannus 0,1%.

Klo 16 – 21 budjetti keskustelu oli asiallinen ja keskustelun kesto lukuisine esityksineen ja puheenvuoroineen kertoi, pelkästään hyvää..

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.