25.2.2015 TOIMIIKO IMATRAN OMA PERUSTERVEYDENHOITO

TOIMIIKO IMATRAN OMA PERUSTERVEYDENHOITO
60milj. maksaa PERUSTERVEYDEN HUOLTO ja 30milj. ERIKOISTERVEYDEN HUOLTO.

Onko IMATRAN terveydenhuollon politiikassa käännetty ”takkia” tai ei käännetty, se on oikeastaan yhden tekevää. Takki tulee kääntymään vielä moneen kertaan ennen kuin SOTE JA EXSOTE on paketissa ja siinä toiminnassa, jota poliittisessa viestinnässä on kuulutettu. Imatran perusterveydenhuollon julkisella ”puuhastelulla” on hyvin vähän merkitystä, tässä isossa SOTESOPASSA jossa EKSOTE näyttää esimerkkiä.

Ainut, jonka ”järki kertoo” on, että HONKAHARJU tulee olemaan pohjoisen alueen ”SAIRAALA”, jos IMATRAN KORTIT PELATAAN OIKEIN. …… Imatran sairaanhoitopiirin edustus ei niin huonosti osaa PELATTAKAAN Imatran asioita, että näin ei tuulisi tapahtumaan, ”P Itkosen” pitää siitä huolen. No aika näyttää.

Jotain ”MAGIAA” Imatralaisessa perusterveydenhuollon toiminnassa on. Peruspalvelu ei toimi niin kuin kauniisti ”riviluotoille” ja valtuutetuille on kerrottu, kun joka vuosi ”MYSTEERISET” erikoisterveydenhoidon kulut nousevat 3-5% oletettua enemmän, lisäbudjetin, lisäbudjetti jne. Laskentatapojen taakse ei kannata vuosi toisensa jälkeen piiloutua. Syy tai syyt budjetin alimitoitukselle ja ”lisäbudjetille” on olemassa. Kyllä virkakoneistolla täytyy olla erikoishoitokulujen ”faktat” ja perusterveydenhuollon kulutiedot. Se mitä virkamies poliitikolle ja poliitikko poliitikolle kertoo ja selittää on toinen asia, ”kirjanpidosta” kaikki löytyy..

Hyvä perusterveydenhuolto vähentää erikoissairaanhoidon kuluja, jos näin ei tapahdu perusterveyden toiminnassa on ”perus”mätää.
Huonoa perusterveydenhoitoa ei Imatran ikääntyvä väestö eikä terveydenhuollon budjetti kestä vuodesta toiseen. Perusterveydenhuollon on oltava niin hyvää, että palaute asiakkailta on 70%:sti ”hyvää”, jolloin tiedämme tarkalleen mikä synnyttää erikoisterveydenhuollon kustannukset. Nyt kustannuksia voi ihmetellä ja ihmetellä vuodesta toiseen ja palveluja ei voi kehittää jos ei tiedä mikä on syy ja mikä seuraus.
Esimerkkinä, KH:ssa oli 9.2.2015 pykälä 5 ”kodinhoidon nykytilan kokonaisvaltainen arviointi ja kehittämissuunnitelma”. Otsikko oli harhaan johtava, sisäisessä tarkastuksessa KODINHOITO EI TOIMI … eli VIKAA on….. ja nyt asetettu konsultti (25k€) selvittämään missä ON VIKA.HERÄÄ KYSYMYS, missä ovat kaupungin omat osaajat ja analyytikot, 25000€ on iso raha, missä on VIKA?

Kaupungin terveydenhuollon ”työtyytyväisyyskysely” osoittaa että ”tyytyväisiä” ollaan, vai eikö osata sanoa totuutta. Kannattaisi paneutua paremmin perusterveydenhoidon toimintaan, ei hoitoon pääsyn vika ole ”sonerassa”. Toiminnan esimerkkejä on niin puolesta kuin vastaan, mutta yksikin, puhumattakaan kymmenistä, HOITOARVION HUONOSTA PALVELUSTA johtaa kymmen – satakertaisen ”lisäkuluun” erikoissairaan hoidossa. Esim. ”hälläväliä” palvelu sydän ja verisuoni arviossa tai marevaani hoitojen labratuloksien ilmoittamatta jättämisessä asiakkaalle on ”hälläväliä” palvelua. Toki, jos asiakas kuolee ei hätää, mutta jos asiakas jää ”vihannekseksi” eli jatkuvaan osastohoitoon, ”hällävälin” hinta on kallis, jopa liian kallis …. 70k€/vuosi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top