26.2.2015 ”pikakomennuksella” jälkiasennushissi esitys KH:lle 23.2.2015.

LIIKUNTAESTEETÖN SUOMI 2017, jälkiasennushissi kamppania koko suomessa.
Valtakunnan tasolla HYVÄ HANKE JOSSA EI E-KARJALA OLE EDENNYT ”KYNNYSTÄ” PIDEMMÄLLE. IMATRA EI EDES KYNNYKSELLE.
VANHUUSNEUVOSTOSSA ASIA ON OLLUT ”LÄMPIMÄNÄ” VUODEN 2014 JNE..

Olin esittelemässä ”pikakomennuksella” jälkiasennushissihanketta KH:lle 23.2.2015.
Esitys oli OK… Aikaa oli varattu n. 30min. Kesti noin 50min.

SANOMA OLI LYHYT… 10 MILJ:LLA 100 ASUNNON PALVELUTALO …. VAIKO 3 MILJ:LLA 100 JÄLKIASENNUSHISSIÄ, JOSSA 1000 ASUNTOA

Lyhyesti ”FAKTAT”
Esitys kesti noin 20 min jonka jälkeen kysymyksiä, puheenvuoroja oli noin 15 kpl, KOK 9, PS 3, KESK 1, virkamiehiltä 1. SDP 1 kysymys, puheenvuoro jne..
Kannatusta asialle tuli KOK puolelta ja PS, KESK ihmetteli 20% kaupungin osuutta. SDP:ltä ?, lähinnä epäily demokratiasta, eli kuka saa ja kuka ei ”hissiä” ja jos lähtisi käyntiin niin mitä sitten ?
Kaikkiaan mielenkiintoisia kannanottoja ja puheenvuoroja. Kokouksesta puuttui (1)+2 SDP:n edustajaa eikä varaedustajat olleet paikalla.

Kokouksen ”TUNNELMAN”.
Kuulemiselle oli tilaus. Kyllä asia jollakin tasolla etenee. Millä tasolla?. Herätys, että jotain on tehtävä meni perille. Kuinka puolueet haluavat keskustella ”itsensä kanssa” ko:sta jälkiasennushissiasiasta Imatran kaupungissa on mielenkiintoinen nähdä….”Perästä kuuluu sanoi torven soittaja”.
Itse korostin kaupungin mukanaoloa…talous- ja vetovastuuta, säästöjä ja kotona-asumisen mahdollisuutta. Viimeaikojen yhteisen ”asuntopolitiikan” ongelmaksi on muodostunut ”omakotitalojen kauppa ei käy” ja jos käy niin hissittömään kerrostaloon muutaminen ei ole mahdollista ja uudet hissilliset kerostalot ovat liian kalliita. Kaupungin hissittömässä ”vuokratalossa” asuminen on tulossa, LIIKUMISEN VAIKEUTUESSA, ikäihmiselle, ongelmaksi…

Kysymyksiin vastauksissani painotin, demokratia, yhdenvertaisuus ja tasa-arvoisuus ei ole pelkona jälkiasennushissin toteutukselle. Kyllä suurimmat ongelmat ovat:
A) itse taloyhtiöissä ja niiden hallituksissa…
B) 1500€/kk ikäihmisen on pystyttä olemaan hissihankkeessa mukana jne…
C) Kaupunki tarvitaan oikealla asenteella ”vetomootoriksi”. Yhteiskunnan, miljoonan, taloudellinen säästö on mahdollinen ja toisen miljoonan tuo ikäihmisten henkinen hyvinvointi, terveydenhuollon kautta..

”Ihminen kyllä huolehtii itse itsestään, sivistyneen yhteiskunnan tehtävänä on luoda mahdollisuus huolehtimiselle”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top