Imatran kaupunkikonserni ”tukee” omassa vuokra-asuntotuotannossa jälkiasennushissitoimintaa, mutta ei kaupunkilaisten omistamissa asunnoissa.
Kuinka asia on näin päässyt muodostumaan, niin tässä pätee sanonta ”tyhmempi ei asiaa huomaa ja viisas ei virka”
Suomessa on kymmeniä kaupunkeja jotka tukevat ko. toimintaa 10% rahoitusosuudella ja kaupunkilaisia ”tukevalla” hissityöryhmällä.. Tällä päätöksellä kunta välttyy, pitkässä juoksussa, turhien vanhustentalojen rakentamiselta, talojen jotka tyhjenevät 2030 luvulla.
Tutkimukset osoittavat että liikuntaesteellisyyden poistolla vanhus pystyy elämään omassa kotona 7,8 vuotta kauemmin.
——
TÄMÄ OLI 22.2.2016 Imatran kaupunginvaltuustonkokouksen ”tärkein sanoma”.
PYKÄLÄ 4 LYHENNETTYNÄ:Imatran Vuokra-asunnot Oy:llä on tarkoitus tehdä perusparannus kaupunkikonsernin omistamaan vuokratalon jne.
ARA on ”yllättäen” hylännyt Imatran Vuokra-asunnot Oy:n perusparannuksen korkotukilainahakemuksen, jossa ARA esittää korkotukilainan hylkäämisen perusteeksi:
A) liian korkeat hankekustannukset korjausasteeseen nähden. tosin tämä on ”laskentatapa ja maku kysymys”
B) Toinen peruste oli vain yhden hissin rakentaminen.
– korkotukilainan hakemisen yhteydessä oli käytiin keskustelu ARAN kanssa hissien määrästä. ”Yksi hissi” vaaditun kolmen sijaan kuitenkin hyväksyttiin. ”Nyt näyttää siltä”, että ARAn hissilinja on pysyvästi tiukentunut.
Itse ymmärrän hyvin tämän hylkäämisen perusteen. ARAN ON OLTAVA TASAPUOLINEN MYÖNTÄESSÄÄN JÄLKIASENNUKSEN HISSIAVUSTUSTA, ”kun sitä valtion 50% avustusrahaa rahaa ei ole loputtomiin” ja aina on apurahan käytön ”tulkitsijoita” kun siihen annetaan mahdollisuus.
Tässä tapauksessa se on Imatran kaupunkikonserni, joka haluaa tukea omaa vuokra-asuntotoimittajaa rakennuttamalla yhden ”jälkiasennushissin” kerrostaloja ymmärrettäviä syin vuokralaisia on helppo siirrellä tarpeen mukaan…
Esim1. Kaupunki omista 100% 3 kerroksisen, 3 porraskäytävän kerrostalon. On helppo päättää jälkiasennushissi asennetaan vain yhteen porraskäytävään. Eli ARA maksaa 50% hissikuluista ja kaupunki 50% jne..
Esim2 30 asunnon, 3 kerroksisen, 3 porraskäytävän kerrostalon Asunto Oy:n omistaa 30 henkilöä. Heidän on päätettävä rakentaa joko KOLME jälkiasennushissiä tai ei ollenkaan hissejä jne.
– kun sitä valtion 50% avustusrahaa rahaa ei ole ”loputtomiin”
– ARA ymmärtää vastuunsa, se ei halua ”tyriä” eli asettaisi eriarvoiseen asemaan ”100% vuokratalot” ja ”Asunto Oy” kaltaiset omistusasunnon. ELI VÄÄRISTÄÄ EPÄOIKEUDENMUKAISELLA AVUSTUSPÄÄTÖKSELLÄ VAPAATA MARKKINATALOUTTA.
….. ja samaan aikaan KH tyrmää, vanhusneuvoston esityksen, kaupungin hissityöryhmän perustamisesta, kaupungin x% jälkiasennushissiavustuksesta, ”Asunto Oy:n” kaltaisille asunto-osakeyhtiölle IMATRAN kaupungissa.
Perusteluina, vanhusneuvoston esityksen hylkäämiselle:
– kaupungilla ei ole rahaa ko. avustukseen
– ja kaupunkilaiset eivät tarvitse hissityöryhmää, koska se ei oleellisesti lisää ”kykyä” lähteä toteuttamaan jälkiasennushissirakentamista asunto-osakeyhtiöissä, Imatran kaupungissa.
TÄSSÄ ON MINUN ”silmälaseilla” NÄHTY TOTUUS, TOISILLA voi olla toisenlaiset ”glasit”