25.5.2016 Vuosina 2015-2016 koulujen tietoteknisten laitteiden hankinta.

25.5.2016 Vuosina 2015-2016 koulujen tietoteknisten laitteiden hankinta.

23.5.2016 valtuustokokous ja pykälä 6$ ”Koulujen laitehankinnat”.

– puheenvuoroja 7 kpl joista itse pidin 1 ja 1/2…puolikas oli kommentti joka liittyi tulevaisuuteen ja nyt ”täytyy ymmärtää että on kysymys ei ole ainoastaan perusopetuksesta” vaan tulevaisuuden ennakkopäätöksistä, päätöksestä, jossa toiset näkevät vain ”TÄMÄN PÄIVÄN”, toisilla taas katse on jo tulevaisuudessa.

Ohessa hyvä toteamus, lähes suora lainaus pykälä 6$ esityksestä

”Laitehankintoja valmisteltaessa syksyllä 2015 hyväksytty investointiehdotus on ollut laitteiden hankintahinnan osalta alimitoitettu. Suunnitellusta hintaluokasta ei löydy laitteita, jotka vastaisivat laitteille asetettuja vaatimuksia.” Lisäksi investointiehdotus ei sisältänyt laitteiden mahdollisia lisävarusteita (esim. näppäimistöt), opettajalaitteiden sim-korttien vuosikustannuksia, maksullisia ohjelmistoja, luokkiin tarvittavia lisävarusteita (liittimet olemassa olevaan laitekantaan), langattomien verkkojen tukiasemien määrän merkittävää kasvattamista täyden kattavuuden ja riittävän kapasiteetin varmistamiseksi, eikä laitteiden etähallinnan kustannuksia”

Imatran kaupungin ”kouluihin” hankittavan tietokone laitteiston, ”TIETOTEKNISEN INFRASTRUKTUURIN” päätöksistä.
…. ja tähän Veikon näkemys:

Itse näen että NYT ON SUURI MAHDOLLISUUS TEHDÄ IMATRAN KOULUJEN KOKO TIETOTEKNINEN ”INFRA” KUIN OPETUMAAILMA NIIN HOUKUTELEVAKSI OPPIMISYMPÄRISTÖKSI, ETTÄ TÄNNE HAKEUTUU ASUKKAIKSI UUSIA ”TULEVAISUIDEN” PERHEITÄ JA OPPILAITA, ULKOPUOLELTA IMATRAN, NIIN PERUSOPETUKSEN, KUIN 2-ASTEEN HYVÄN OPPIMISOLOSUHTEEN, KUIN VIIHTYISÄN ELINYMPÄRISTÖN JOHDOSTA.

ja tähän Veikon kokemus:
Tämä tietoteknisten laitteiden hankinnat esivalmistelu koulumaailmaan hiukan ihmetyttää.Hankinnan esivalmistelu budjetointia varten on tehty huonosti kun kustannus kaksinkertaistuu syksy 2015 oli 900k€ ja ”nyt” kevät 2016 1800k€,
kuten pykälästä 6$ voi päätellä. Tämä ei minua yllätä, oikeastaan on kiva todeta, (kun edellisessä metsäteollisuuden elämässä, lähes 40 vuotta, olin budjetoimassa ja projektoimassa vastaavanlaisia, ”PCmaailman ilmiöitä” ja ”läppärimaailman kamaa” prosessiautomaation kylkeen), että jatkossa, koulumaailman tietoteknisten laitteiden hankinnassa asioiden esittelyt budjetointia varten täytyy olla huomattavasti tarkemmin esivalmisteltu kuin tässä tapauksessa, muuten koulumaailman ”digitalisaatio kustannuksineen” karkaa kaupungin hallituksen ja valtuuston ”lapasesta” kokonaan.

Terveydenhuollon vuodet 2005-2015 ”tietotekniikka- / tietokantahankinta” oli ”tietojoppareiden” kultakaivos aikaa. TOTEUTTAKAAMME KOULU-UUDISTUS JA TÄHÄN LIIYVÄT TIETOTEKNISET RATKAISUT ”MAAKUNTA” VIISAUDELLA …. ainakin ”TIETOTEKNISEN INFRASTRUKTUURIN” peruspäätöksissä.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.