30.5.2016 Digitalisaatio, koulu ja oppiminen.

20.5.2016 Digitalisaatio, koulu ja oppiminen.
Digitalisaatio, oikein ymmärrettynä ja kokonaisuus edellä toteutettuna, on hyvä mahdollisuus kestävän menestyksen saavuttamiseksi jatkuvassa oppimisessa.

Digitalitointi on hyvin ”täsmällinen” tekniikka ja termi sähköisessä muodossa olevan tiedon ja ihmisen sekä laitteen väliselle viestinnälle.

Digitalisoinnin kasvu on ollut hyvin voimakasta robotiikassa, keinoälyssä, senioreissa, kameroista jne… Ehkä konkreettisin huomio tietokonetta käyttävälle henkilölle on ”läppäreiden” ja vastaavien laitteiden laskentatehoissa jne… Tämä voimakas kehitys on mahdollista hyödyntää kouluopetuksen maailmassa, mikäli niin halutaan.

Talouskasvun vaatima ”uuden oppiminen” ja tätä kautta realistisen kilpailukyvyn luominen tulee nopeuttamaan tietomassa-analytiikkaa, analogisten sensori-/ anturien hyötykäyttöä, päivittäistä ”älyverkko”, viestintää, virtuaalitiedon ”päiväkäyttöä” sekä näihin kaikkiin kohdistuvien innovaatioiden ja työkaluja kestävää kehitystä kuin ”uudestisyntyä” jne..

Opetustoimi voi vaikuttaa kohtaloonsa vain itse itseään kehittämällä ja kehittämällä opetusta.
– Koulutuksen on vastattava yhteiskuntaelämän sekä työelämän tarpeita.
– Opetuksen on pystyttävä muuttumaan … ”Ikkunasta on nähtävä ympäröivä maailma”

Perinteellisestä aineopetusmallista on siirryttävä teemavetoiseen opetukseen, jossa yhdistyvät useat asiat ja oppiaineet yhdeksi laajaksi kokonaisuudeksi jonka vaatii ”ison digitaalisuuden” ja tämän laaja-alaista hallintaa.

Ohjelmointi perusteiden opettaminen jo ala-asteella luo suuria mahdollisuuksia uusille ajatuksille uusista töistä ja vanhoihin töihin kohdistuvista suoritteista.

Oma näkemykseni:
Opetuksen ja ohjelmoinnin kytkeminen yhteisiin oppimistavoitteisiin tuo luovuuden hallittuun ja haluttuun lopputulokseen entistä paremmin mukaan. Luovuuden osaprosessien ”näppärä” hallinta antaa mahdollisuuden luoda aivan uusia lopputuotteita ja parantaa jo olemassa olevien tuotteiden laatua.

Nopea teknologian kehitys antaa opetukselle uusia ”mahdollisuuksia”. Mahdollisuuksia luoda opetusmaailmaan uusia työpaikkoja. Asiantuntija työpaikkoja perinteellisen opetuksen vierelle. Asiantuntijoilla +plus uudella digitalisaatiolla annetaan tukiopetusta kuin uudenlaista havainto-opetusta opettajien suorittamaan työhön. Opetusmaailmaan tehostaminen luo kymmeniä uusia työpaikkoja kun opettamisen uudet mahdollisuudet ymmärretään oikein.

Ammatit” menee, uusia tulee, tietyt tehtävät loppuvat ja toiset tehtävät tuplaantuvat näin se vaan kehitys kehittyy… OPETTAJA ON OPETTAMISEN AMMATTILAINEN …

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.