27.4.2015 SDP:llä on kaksi mahdollisuutta, onnistua tai epäonnistua, kasvussa.

Kun tuntee historiaa on helpompi katsoa tulevaisuuteen.
Ottamatta kantaa kuka on pettänyt ketäkin ja millä tavalla ja millainen on ollut ideologia ja aate … niin 20 vuoden jatkuvalle SDP kannatuksen alamäelle on tehtävä oikeasti loppu.
Nyt SDP kiemurtelee vielä 2014 puoluekokouksen ”feministikeitoksessa” kun 2015 ”äijäkeitos” on painekattilassa odottamassa hallituspaineen nousua. Kyllä keitoksesta tulee maukas kun mausteita (kesk, ps, sdp, vas) on sopivasti ja ”paine” 133 eduskuntapaikkaa on riittävä.
Maailma on vaan niin kompleksinoitunut ”moni muuttuja” maailmaksi. Ennen politiikassa oli 5 in puttia ja 1 outputti. Nyt in putteja 25 ja out putteja 2 tässä tarvitaan ”sumeeta” logiikkaa.

Rinteen työ on vielä kesken nyt on kaksi vaihtoehtoja jotka SDP voi itse ”nöyrästi” valita toki Sipilän ”nöyrällä” avustuksella.
1. Jos menee hallitukseen silloin on ratkaisemassa sitä millä suomi tehdään nousuun. Työllä suomi on rakennuttu ja työllä se pysyy jos pysyy ”asutettuna” pystyssä .. etelästä pohjoiseen.
2. Jos ei mene hallitukseen SDP on ”räksyttämässä” (kesk, ps, kok, rkp) 133 paikan ”leikkauslistoille”. Ja kun kaikki menee huonosti niin ompahan SDP kerännyt kannatusta ”johan minä sanoin politiikalla” seuraaviin vaaleihin, jolloin suomi oy:n asiat ovat vielä huonommin jne…
3. Kun menee hallitukseen, laitta työvoiman, työmarkkinakentän ja työnantajan sellaisella konsensuksella iskuun, jossa kaikilla on mahdollisuus voitavat vienti vetää ja työntekijällä on sisämarkkinat pyörimässä pitävä ostovoima niin voi pojat mikä kannatus…
4. Kun ei mene hallitukseen ei näille SDP:n kaakkois- suomen naisilla ole mitään käyttöä ”pylvästalossa”, ehkä tuoretta kansanedustajaa Taavitsaisen ajatuksia lukuun ottamatta. Ay-liikkeet voivat kaivaa poterot vielä syvimmiksi ja valmistautua asiallisiin lakkotalkoisiin.
mutta mitäs sitten …. jos ei mene hallitukseen …. ja vienti lähtee vetämään …. ja suomi oy:n talous lähtee rivakkaan nousuun … Ay- liikkeet ovat tyytyväisiä ja kansa haluaa jakaa ruusut KESK, PS ja KOK .. kuinkas sitten SDP:n käy, lähteekö kannatus 20 vuoden kiitoon ?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top