29.7.2017 KESÄMÖKKI POLITIIKKAA 3.

29.7.2017 KESÄMÖKKI POLITIIKKAA 3.
Suomen talouskasvu toipuu, mutta hitaasti!

Hallitus on tehnyt sen mitä on tehnyt, SDP säestänyt oppositiossa mielestäni hyvillä faktoilla ei populismilla. Merkillepantava on että VIH on pystynyt tekemään talouskasvupolitiikan ”umpihankeen” uusi latuja, vastaavasti SDP:ltä puuttuu tulevaisuuden näkemisen ”halu”, jauhetaan varman päälle vanhaa ”faktaa”, vienti vetämään, vienti vetämään. Eli edelleen se ”liberaali SDP” puuttuu. MEIDÄN KANSA PÄÄOMANA EI OLE LUONNON RIKKAUDET VAAN HENKINEN PÄÄOMA, OSAAMINEN, KOULUTUS JA SIVISTYS .. JA JOS SE EI MENE HYVÄLLÄ NIIN SITTEN PAHALLA… esim. tietotaidon ja teknologian osaamisen konkreettinen lisääminen. Oppivelvollissus iän nostamista 18 ikävuoteen. Ammatillisen koulutuksen kuin korkeakoulu opintojen kehittäminen niin että Suomeen investointi houkuttelee globaaleja firmoja pysymään Suomessa. EDUSKUNTATALON IHMISILLÄ TULEE OLLA SEN VERRAN ”VIISASTA PELISILMÄÄ” ETTÄ 5 milj IHMISEN KANSANTALOUS PYSYY LÄNSIMAISEN DEMOKRATIAN HYVINVOINTI VALTIONA.

Paikallinen tilanne..
Imatralla tilanne näkyy metsä- ja terästeollisuuden tilauskannan parantumisena ja investointina sekä uudistumisena mutta ”yt työkalu” on työnantajan työkalupakissa käyttövalmiina!
Kaupunki puolestaan pyrkii rakentamaan talouskasvuaan mm. matkailupalvelun parantamisella. Ukonniemen matkailun, ”Base camp” liikunnan, urheilun toiminta kehittyy pikku askelin, hyvä näin. Toki on muitakin mm. logistiikka ja liikennöinti naapurivaltioon ja Pietarin kanssa jatkuu jne.

Kymmeniä ”rautoja ja ratkaisuja on tulessa” kuinka nämä etenee ja onko tämän suunnan viittominen ”G22 asiantuntija- ajatuksilla” Imatran kohtalon- vai menestyksen suunta.

Kysymys:
MIKSI ”FIKSUN” PKT YRITYKSEN TEKEMINEN IMATRALLE NIIN VAIKEAA?? KUN KUITENKIN ”PALVELUN ja OSAAMISEN” TARVITSIJOIDEN ISOT GLOBAALIT ”TUOTANTOLAITOKSET” ON IMATRALLA!!
Oma vastaus:
IMATRAN KAUPUNGIN ”POLIITINEN OHJAUS” ELÄÄ KUITENKIN VIELÄ 1900 VUOSISATAA. TARVITAAN 2020 LUVUN OSAAMISTA … JOS HALUTAAN MENESTYÄ.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.