31.3.2015 TELA kokous ”5kk yhteenveto”

31.3.2015 TELA kokous 5kuukauden yhteenveto, ”kuinka TETO malli toimii”
Klo 16.30-17.00 SD ryhmäkokous
Esitysaineiston läpikäynti. Pykäliä seitsemän joista kaksi on ylitse muiden, Tiedonannot ja Savikantalaisten ”koulumatka”.
Keskustelua yleisistä asioista. Esityslistalla olevista asioita jotka johtaisivat laajempaan keskusteluun todettiin seuraavaa, Savikannankoulu asia ja tuleva koulukeitti aiheuttaa laajempaakin ”puhetta” ei nyt vaan myöhemmin.
Muut asiat vähemmän puhuttelevia… kolme puuttui joukosta.
Itse TELAN KOKOUS
17.30 – 19.20
Kokouksen käynnistys odotuksen mukainen, 4 jäsentä puuttui 2+1+1.
Tiedotteissa oli mielenkiintoisia asioita ja 5kuukautta 2 menneeltä ja 3 tältä vuodelta antaa jo näkymiä kuinka TETO on menestynyt. 6/2015 on mielenkiintoinen aika tuloksia katseltaessa…..nyt TIEDOTUSASIAT
– Rautjärven tiedustelu, ”Imatran vesihuollolta” mm. imuauton käytössä, veden käytön kaukovalvonnasta, manageroinnista, yhteistyötä Imatran kaupungin kanssa. Lautakunta keskustelussa tuli puoltavia ajatuksia puolueesta riippumatta, yhteydenpito Rautjärveen jatkuu… Toki on muistettava mitä kilpailuviraston ja EU lainsäädäntö asiasta kertoo..
– Infraan korjausvelka on mittava ja ei hetkessä korjattavissa. Viisivuotissuunnitelmat ovat tärkeitä jossa kohteena putkistot sekä katupinnoitteet jne..
– Palkkatuki, työllistämistuki on laitettava paremmin käyntiin. Kohteena viheralueen ja katuympäristön siistiminen.
– PK sektorin tukeminen KAUPUNKISTRATEGIAN mukaan on tärkeä ja yhteisesti sovittu kehityskohdetta. Pienten yritysten ja heidän mukanaolo kaupungin tilaamissa ”töissä” on välttämätön…. Kansallisten suurten ja paikallisten pienten firmojen tasa-arvoisuutta ”urakkatyön” kilpailutuksessa on tarkennettava mm. eri valintakriteerit kohdalta. Firmalta vaadittava ”takuu talletus” tai riittävä liikevaihto on oltava järkevällä tasolla, jotta paikalliset firmat voivat olla kilpailussa mukana. Esim. 2-5milj.€ liikevaihtotakuu pienyrittäjällä on urakan ohjaaminen kansalliselle firmalle jne.. Osaaminen, aikataulu, raha ovat osa, mutta tärkeän osan muodostaa TEKEMISEN LAATU JA AIKATAULUSSA PYSYMINEN…. TÄMÄ ASIA TULEE JATKOSSA TARKEMMIN ESITYSLISTA ASIANA.. NÄIN PÄÄTETTIIN.
– Katupäälysteiden saneeraukset, korjausvelka 800k€ eli noin 4 vuoden rupeama, ennakkosuunnitelma tarvitaan.
– Maisemointiin siistiminen ja meluvallien parantaminen oli huomioitu.
– katuojien siivous, perkaus kasvillisuudesta. Noin 10km ei yhdessä keväässä tapahdu. Tällä on suuri vaikutus hulevesien käyttäytymiseen.
– Asfalttivlun tekoa 30ktn, tarve noin 200ktn..nyt öljy on halpaa…
– Lumiraja kevyenliikenteenväylää väylillä 6cm putoaa 3cm, polkupyörä ei kulje ”6cm”.
– Muut sekavat selitykset … siisti selitettynä…fisiot ja fiktiot. En tiedä missä osa joukoista oli. Itse poistuin kokouksesta klo 19.05… Kokous päätyi 19.20.
Siisti kokous, kenen ”rinnat on rottingilla” vaalien jälkeen ?

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.