31.8.2013 SDP piirijuhlat ja ”naiset ja politiikka” -seminaari Imatralla

SDP piirijuhlat koskenpartaalla ja ”naiset ja politiikka” -seminaari valtuustosalissa.
Piirijuhlaa korosti hieno sää ja paljon porukkaa. Itse tulin paikalle vasta klo13 maissa joten alkupään puheet jäivät kuulematta. Kuulemani esitykset ja asiat olivat ”kuluneita” ennenkuultuja asioita joita jauhetaan julkisessa viestinnässä ”päivästä” toiseen. Tuskin täytyy käydä luettelemaan työllisyys, kuntaliitokset, sote jne..
Toisaalta työmarkkinapolitiikka ja juuri sorvattu ei tupo, ei raami mutta mikässe nyt olikaan… ”tulevaisuus sopimus” synnytti niin hymyilyä kuin asiallista keskustelua..jota siivitti talouselämän taantumaan takertunut väittely ”ollakko vai eikö olla” vähän Shakespeari tapaan.
Naiset ja politiikka Valitettavasti tässäkin tuli tätä vanhan kertausta. Sosiaalipalvelut naisvoitoista ja 80% palkalla miesmaailmaan nähden. No uudistusta tulisi saada aikaan. Mitä se uudistus tulisi olemaan jäi minulta kuulematta kun jouduin jatkamaan matkaa .. Kouvolasta ja ikkunaremonttiin Puumalaan.
Vaikeaa on tulevissa eduskuntavaaleissa SDP:llä jos selitykset ovat vanhoja tekoja uudistuksiin ei tapahdu.. missä on nuori SDP:läinen, onko ottamassa irtiottoa vanhasta ideologiasta ?. KOK nuoret ovat ravisteleet heidän puolueen peruspilareitaan räväköillä julkisuutta hakevilla ulostuloillaa, mikä on lopputulos jää nähtäväksi. Missä on SDP:n nuoret ? pisti silmään 13.9 aamuteeveessä oli poliittinen paneli mukana KOK, PE, Vasemmisto, kyllä ja valitettavasti Elämme 2010 lukua ja tämän päivän marssit ja lipun heilutukset kuuluvat armeejaan toimintaan ja ”hätähuutoisiin” mielenosoituksiin. Nyt poliittistavaltaa tulee kertoa ja ohjailla uusilla, yksilöä kunnioittavilla opeilla ja nopeilla viestinnän työkaluilla. Talouselämän opit ovat kaikkien käytössä, netti on faktoja ja fiktiota pullollaan. Kysymys on vain siitä millä SDP pystyy ja haluaa lähidemokratian ihmistä oikeasti lähestyä ja kuunnella. Varmaa on vain se että toisten arvostelulla ja populismista syytelyllä ei otteluita voiteta. Jos sisäistä uusiutumista ei perinne formaatissa saada aikaan, toisin ajattelijoita ei löydy eikä hyppyä 2015 vuodelle tapahdu niin katuäänet ja palkalla elontonsa saavat äänestäjät katsovat aivan toisenlaisia ”arvoja” mitä punavalkoisissa kirjoituksissa on ollut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top