4.2.2015 Pohjoisen IMATRAN KUUTAMOHIIHTO ”IMMALAN JÄÄLLÄ”.

Siihen tarjosi loistavan mahdollisuuden keskiviikkona 4.2. klo 18-20 IMMALANJÄRVEN KUUTAMOHIIHTO.
Lietteenranta …ja nuotiolla oloa. Hiihto oli minun kohdallani unohdettava, sukset oli, mutta monot oli mökillä.
Latu kulki reittiä: Vuoksenniska (Liete) – Rautionkylä (Rautionranta) – Huhtasenkylä (Lavaranta), joissa kaikissa pisteissä lämmintä juomaa…
Kuutamohiihdon järjestivät Huhtasenkylän kyläyhdistys, Raution kaupunginosayhdistys ja Niskan Vuoksi.

TIETÄMÄTTÄ TAPAHTUMAN BUDJETTIA. Oma arvio … talkootyö, virvoitustarvikkeet + makkarat + ”AVOTULEN LÄMPÖ”= 300€. Niin 150 hiihtäjää eli 2€:lla saadaan ihmiset liikkumaan iloisesti sosiaalisessa ilmapiirissä.

”KUUTAMOHIIHTO”
Hyvä tilaisuus, johon osallistujia riitti. Suihketta oli ladulla ja nuotioilla. Tietämättä tarkkaan näytti siltä, että 1/3 kirjasi osallistumisen, loput suihki ladulle suoraan. Arvioimalla osallistujamäärä, toista sataa?, oma arvio 150. Lietteen rannassa ja tiellä oli autoja ”parkissa” yhtä aikaa 40-50. Poutasää, -3 astetta ja lunta riitävästi.

Puhetta riiti ja suksi luisti. TÄYTYISI OLLA ”SEURUSTELU LADUT” ELI KAKSI LATUA MOLEMPIIN SUUNTIIN.

Nuotio- ja lämminmehupuheena oli myös päivän politiikka.
Yleisenä puheena ja huolena oli Venäjä! niin Ukraina, rupla kuin matkailu. Mielipiteitä ruplan arvosta ja matkailijoiden määrästä Imatralla oli puolesta ja oli vastaan. Venäläisten matkailijoiden merkityksestä Imatran ”talouteen” ei kiistänyt kukaan, mutta huolenaiheena oli investoinnit turistimatkailun ja sen tulevaisuu…
Oli keskustelussa myös ”Pohjoisen Imatran” asumisen ja asukasviihtyvyys ja sen kehittäminen. Toteamus, ”jonkun”, vaiko meidän on pohjoisimatraa vietävä eteenpäin, mutta keitä varten?
Immalan alueen virkistyspalveluiden kehittäminen, kaavoittaminen, virkistysalueet huomioiden on kaupungin ja kyläyhdistysten yhteistyötä ja tämän tulee jatkua..
Ikääntyminen, asuminen ja tähän liityvät palvelut, Honkaharjun terveyspalvelut mukaanlukien, oli keskusteluissa voimakkaastikin mukana.
Liikunnan ja terveyden henkilökohtaiseen ylläpitoon vaikuttaa yhteisöllinen toiminta erittäin positiivisesti. Palvelut eivät saa jäädä kehittymättä ja ”3 sektori” eli seurojen tuleminen palvelutarjontaan mukaan on tärkeätä.
Kylätoimikunnan ovat merkittävässä asemassa yhteisöllisten toimintojen kehittämisessä ja toteuttamisessa. Niskan vuoksi ry on toiminut erittäin voimakkaasti pohjoisen Imatran kehittämisen puolesta,
eikä aiheetta. ”Vain se kansa joka pystyy itse huolehtimaan itsestään voi luottamuksella katsoa kohti tulevaisuutta”

Kuunellessani tätä lupsakka, mutta asiallista ”sananvaihtoa” …. ja kun lehdestä lukee ja valtuutettujen istunnoissa lukee ja kuulee kaikenlaista tarinaa ja ”kehitystarpeen” kerrontaa. …. Kuinka ”Vuoksen kuuset” pimentävät henkilökohtaisen aamuvireyden, sielä ne kaupunkipuron ”€€€€”:rot, euron perään solisee ja ampumahiihtostadioni tuo ”uudenvuoden metelin” Karhumäen hiljaisuuteen ….. niin kylä välillä tulee mieleen, että pienet on Imatralaisen ihmisen murheet.
Kannattaisi tulla vilkaisemaan vaikka ”pitkien kilpien määrä” ja kuulemaan tunnelmaa maanantaisessa ”leipäjonossa” Vuoksenniskalla.
Jono muuten pitenee kuukausittain.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top