4-6.10.2016 Vahusten viikko Imatran kaupungissa.

4-6.10.2016 VANHUSTEN VIIKKO, ”KOLME TEEMAA KOLME PÄIVÄÄ”

SÄÄNNÖLLINEN LIIKKUMINEN JA LIIKUNTA, PARAS LÄÄKE …. ”Pään pystyssä pysymiselle”
– TIEDON JA TAIDON TARVE TULEVAISUUDEN TIETOVERKKOPALVELUSSA.
– IKÄÄNTYVÄN ILO JA JUHLA ON ANSAITU NAUTINTO

4.10 oli liikunnan päivä AviaSportilla klo 10-14..
Tavoitteena oli saada 200 ihmistä mukaan liikkumaan ja miettimään millä ikäihminen pitää kuntoa ja mielensä virkeyttä yllä.
Itse olin katsomassa ja kuuntelemassa osallistujien kommentteja itse tilaisuudesta kuin muusta joka liittyy ikäihmisten asioiden edistämiseen kaupungissamme.. Tilaisuus oli onnistunut osallistujia n. 270…

5.10 oli tiedonhallinnan ja taidon päivä kirjastossa klo 10-14..
Digiaikaan siirtyminen ja verkkopalveluiden tulo ikäihmisten palveluun..
Tavoiteena oli saada ihmiset liikkeelle oma ”läppäri” kassissa kirjastoon. Vero, pankki, terveys asiat oli esillä asiantuntioiden opastuksella. Käviöitä oli 50 joten selkeä parannus edellisiin vuosiin. Tätä ”verkkopalvelua” on vain tuotava ikääntyvien ulottuville..

6.10 klo 12-15 oli musiikin ja juhlan lomassa arvokkaita puheita. Salissa n. 100 kuulia.. Puheita jossa arvioitiin ja arvosteltiin mikä on ikäihmisten ARVO IMATRALAISESSA YHTEISKUNNASSA. Jälleen kerran tuli esille LIIKUNTAESTEELLISYYS, KAUPUNGIN HARJOITTAMA HISSIPOLITIIKKA:
****** politiikka jossa valtiovalta haluaa vanhusten asuvan 3 kerroksessa mahdollisimman pitkään, n. 7 vuotta pitempään kuin hissittömässä kerrostalossa ja kaupunki haluaa ” vangita” Ei HISSIAVUSTUSTA politiikalla n. 1500 vanhusta oman kodin 3 kerrokseen
VANHUKSET MAKSAVAT VEROJA:
****** käsite että VANHUKSET ovat TALOUDELLINEN RASITE on merkillinen ajattelu… Ansaitusta työeläkkeistä jokainen vanhus maksaa kunnallisveroa. Sitävastoin pääomalla elävä ei maksa kunnallisveroa mutta käyttää kunnallisia palveluita..
IKÄIHMISET KULTTUURIN SUURKULUTTAJA:
****** käsitteenä kuka käyttää ja kuluttaa kulttuuria. Kulttuuriin käytetty aIka on rajallista työssä käyvälle… Eläkeläisellä on aikaa harrastaa kulttuuria..
IHMISTEN INHIMILLISET PALVELUT myös IKÄIHMISILLE:
****** ikäihminen on asiakas joka maksaa haluamistaan palveluista mutta ei halua maksaa epäinhimillisissä palveluista…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top