5.2.2017 EN PUHU ”minusta tuntuu” päätöksistä vaan ”tosiasioista” päätöksien takana..

NYT EN PUHU ”minusta tuntuu” päätöksistä vaan ”tosiasioista” päätöksien takana..

VAALIPÄÄLIKÖN ”silmäglaseilla”
Katson valtuuston puheenjohtaja kysymystä VAALIPÄÄLIKÖN ja kunnallisjärjestön puheenjohtaja silmälaseilla. Samoin oma kunnallisvaali ehdokkuus kuin myös jokaisen SDP ehdokkaan rasismi ja tasa-arvon vastaisuuteen sitoutuminen täytyy olla ”suurennuslasin” alla.

KUNTALAKI
Mitä laki valtuuston puheenjohtaja valinnasta sanoo:
Kuntalakia lähtee siitä että valtuuston on valittava itselleen puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat toimivat puheenjohtajan sijasta tämän ollessa estynyt. Edellisen puheenjohtajan tilalle on tässä tapauksessa valtuuston valittava itselleen uusi puheenjohtaja.

KUNTALAKI ”MUTTA”
– ”laki on ihmisten tekemä” ja miltä ”asiat näyttävät” nämä on pystyttävä erottamaan toisistaan kun poliittisia päätöksiä tehdään. Päätösesitystä ei tulisi JURIDISOIDA, kaksinkertaisesti hölmöä kun tämä tapahtui puolueen omasta toimesta..
– käsite JURIDISOIDA, näin lakimiehet tulkitseva kun ”lakia” sovelletaan. Eli lain vastaisesti ei voi tehdä, mutta lain väljyys antaa mahdollisuuden tulkintaan, eli antaa mahdollisuuden tehdä vaihtoehtoisen päätöksen rikkomatta lakia.
Tehdä yksimielinen päätös miltä asian moraali ja etiikka huomioiden ”elävässä elämässä” näyttää, tekemättä kuitenkaan päätöstä joka rikkoisi lakia.
ON TILANTEITA JOSSA EROTTUU YKSINKERTAISET IHMISET KAKSINKERTAISISTA ….tämä asian valtuustokäsittely oli yksi niistä…

TUNTEITA JA FAKTOJA
Kun kuntalaisten ”katupolitiikassa” on voimakkaita TUNTEITA ja vähän FAKTOJA niin on selvä, että yleistä tilannetta voidaan ”MEDIATUULETUKSELLA” hämmentää milloin mihinkin suunta ja milloin kenenkin puolesta.

VOIMAKAS ON ”VASTATUULI”
Nyt ja tänä päivänä, syystä tai toisesta, median myötätuuli ei ole imatralaisen SDP politiikan puolella. Miksi ei ole ? Hyvä kysymys…

OMIEN PÄÄTÖSTEN TEKO
Mutta, on aivan selvää, että Imatran SDP:n kunnallisjärjestön edustajistolla (20 jäsenellä) tehdään isot päätökset kunnallispolitiikassa ja tämä valtuuston puheenjohtajan valinta on ”iso poliitinen” päätös.

15.1.2017 PÄÄTÖS
Imatran SDP:n kunnallisjärjestön kokouksessa 15.1.2017 tekemä ratkaisu valtuuston puheenjohtajan paikan täyttämättä jättämisestä ei ollut edustajistolle helppo, jos tälläisen päätöksen tekeminen koskaan on helppoa, mutta nyt se on monen demarin henkilökohtaisessa ajatuksessa vielä vaikeampaa. EI pidä unohtaa edustuksellisen demokratian valvojia, jotka ovat tunteilla eläviä ihmisiä.
15.1.2017 Imatran SDP kunnallisjärjestön edustajisto päätti kokouksessaan äänestysluvuin 13-6, että SDP:lle 2013 poliittisesti neuvoteltu valtuuston pj paikka ei täytetä. Muuta päätöstä ei ole olemassa, eli ”tällä mennään” jos kunnallisjärjestöllä ei ole uutta tahtoa toisin päättää.

TULEVA PÄÄTÖS
Kuntalakia ja kaupungin hallintosääntöä ei rikota ja asia vaan täytyy ratkaista demaripoliitisesti parhaalla mahdollisella tavalla. Uskon, että näin tulee seuraavassa kunnallisjärjestön edustajiston kokouksessa tapahtumaan. Oletetusti valtuuston puheenjohtajakysymys viedään päätökseen seuraavassa kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Edesmenneenä Tiina WilenJäppisenä emme voi olla, emmekä Häneksi tulla

Kuntavaalien 2012 jälkeen oli luonnollista, että kunnallisvaalien ääniharava Tiina n.700 äänellä sai merkittävän pj. paikan. Vastaavassa tilanteessa ollaan näiden kunnallisvaalien jälkeen eli ääniharavalle täytyy aina löytyä äänillä ansaittu paikka. Kuka se sitten on, sen kuntalaiset päättää. Äänestäjät ratkaisee mikä on kunnallisvaalin lopputulos, kuka istuu mm. valtuuston puheenjohtajana ja elämä jatkuu…

”LÄHI HISTORIAA”
Hiukan taaksepäin vuoden 2016 puolelle ja viime vuosisadalle.
Viime vuosisadalla työväen yhdistyksiä Imatralla oli kymmeniä.
Nyt 2017 niitä on kolme joiden yläpuolella on kunnallisjärjestö ja täällä 20 henkinen edustajisto. Edustajiston kokous on se joka päättä Imatran demareiden asiat ja suunnan.

LÄHI, LÄHEMPI HISTORIA ”surman laukauksia” edeltävästä ajasta.
Kunnallisjärjestö yhteen hiileen puhaltamisen lähtölaukaus vuodelle 2017 tapahtui kunnallisjärjestön syyskokouksessa 30.11.2016. Kokouksen yksimielisellä päätöksellä, kolmen järjestön puheenjohtajat, tuleva kunnallisjärjestön pj ja silloinen nyt edesmennyt valtuuston pj päättivät saman ”sateenvarjon alle” menon.
Eli yhtenä rintamana vuoteen 2017 lehdistötilaisuus pidettiin 2.12.2016.
2.12.2016, eli päivä ennen ampuma tapausta, minulla oli HYVÄ PÄIVÄ. Keskustelimme Tiina WJ ja minä, useamman tunnin. kuinka kunnallisjärjestön tulee lähteä vuoteen 2017, samoin kuinka tulee edetä ”yhteisin purjein” kuntavaaleihin. Sovimme, että jatkamme seuraavalla viikolla, viimeiset tekstiviestit vaihdettiin 3.12 klo 00.02.
Tätä seuraavaa yhteistä viikkoa ei valitettavasti tullut…

VALLANHIMO JA politiikan ARVOT.
”Kuoleman laukaukset” lähetti Imatran SDP:n politiikan laukalle.
Mikä lähetti ”hepat ja varsat” laukalle ? tähän tuskin on yhtä vastausta, mutta kun kysymys on politiikasta niin luonnollisin vastaus on ”VALLAN HIMO” ….
Valtaan pyrkimisessä ja vallassa pysymisessä monesti unohtuu YHTEISESTI HYVÄKSYMÄMME ETIIKAN JA MORAALIN ARVOT ja niiden kunnioitus. Näin tapahtui tässäkin, politiikan mopo lähti keulimaan heti traagisen tapahtuman tullessa julkisuuteen…

FAKTA …
Kunnallisjärjestön edustajisto on korkein päättävä elin, joka kantaa vastuun kunnallisessa puoluepolitiikassa, niin politiikan ilot kuin surut.
SDP kunnallisjärjestö päätöstä tulee mm. SDP valtuustoryhmän kunnioittaa. Nyt julkisuuteen leivottuja mielipiteitä valtuuston pj. valinnassa, kaikki tämäkin kuuluu politiikan ”sooloilun”. Mutta kaikessa, kuten tässä ”puheenjohtajan” valinnassa ei pidä ALIARVIOIDA KUNTALAISTEN ETIIKKA, MORAALIA EIKÄ ARKISEN ELÄMÄN TUNTEITA TÄTÄ VALINTAPÄÄTÖSTÄ RATKOTAESSA. Kuinka sooloilu vaikuttaa kuntalaisiin, äänestäjiin, tämän aika näyttää.

POLIITINEN SOOLOILU
Kuten sanoin. Poliitinen sooloilu, irtiotto, julkisuushakuisuus on politiikan yksityisyrittäjyyttä, jota kansa vaatii eli ”poliittista julkisuutta”. Tämä julkisuus pitää poliitikot virkeinä etenkin näin kuntavaalien alla… Itse kaupungin asioiden hoitamisen kannalta, tällä poliittisella pj. valinta ”sirkuksella” ole merkitystä. Kaupungin juna kulkee ja päätökset tapahtuu kuin ennenkin ….. se on varma..

HUONOA JOUKKUEELLE PELAAMISTA
Poliitikot ovat huonoja joukkueelle pelaajia, kaikki haluavat olla ”maalin tekijöitä”. Samalla unohtuu yksi merkittävä totuus, huonosta syötöstä ei tee hyväkään pelaaja JOUKKUEVOITON vaatimaa maalia.

POLITIIKAN MENTOROINTI TÄYTYY TOIMIA
Mentorointi eli ”kokeneet poliitikot neuvonantajina ja pelinrakentajina” ja nuorison into ja voima mukana tekemisessä, ei ole helppo toteuttaa puoluepolitiikassa.
Kun halutaan kestävää kehitystä politiikkaan mentoroinnin on toteuduttava, ei samoja virheitä voi toistaa ja kehityksen on kehityttävä. TÄMÄN OTTA SDP PUOLUEEN PUHEENJOHTAJA ANTTI RINNE SEURAAVAN VALTAKAUDEN OHJELMAAN.
Tulisi muistaa mikä merkitys on hyvällä pelin rakentajilla jenkkien isossa urheilutapahtumassa SUPER BOEL:ssa. Loppuottelussa pelaa maailman parhaat pelinrakentajat, juoksijoita ja ”muurimiehiä” kyllä löytyy MUTTA HARVASSA on hyvät pelinrakentajat.
Suomen jääkiekkourheilu on hyvä esimerkki, kaikilla yhteinen ”maali” .. OLEMME PARAS joukkueurheilun laji Suomessa.
Nämä ovat loistavia esimerkkejä joka johtaa menestykseen.

AINOASTAAN SE PUOLUE JOKA PYSTYY ITSE HUOLEHTIMAAN ITSESTÄÄN VOI LUOTTAMUKSELLA KATSOA KOHTI TULEVAISUUTTA.

Äänestäjät ratkaisee mikä on kunnallisvaalin 2017 lopputulos ja sen mukaan poliitinen elämä muokkautuu jälleen kerran eteenpäin eli elämä jatkuu…

Väistämättä tässä valtuuston pj. ”casessa” tulee mieleen Urho Kekkosen kuuluisat sanat
”Saatana tunarit”.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top