6.2.14 Paasikivi- Seura

klo 18-19.30
Valtuustosali
Saudi-Arabia Arabia, ”Saudi-Arabian toiset kasvot”.
Esitelmöitsijä.. Liisa Liimatainen
ja tästä lyhyt kooste. Hän on kirjoittanut kirjan jossa haastattelua ja paljon ymmärrystä miksi ”arabia” on arabia. Kirjoitus niistä jotka tekevät muutosta.
Nuoret sheeat vähemmistönä, shunnit enemmistö… Valistuneita nuoria jotka luovat tilaa sivistykselle jne….
Jihadismi-ilmiö synty ja al-Qaedan synty. CIA valmentaja kouluttivat al-Qaedan Afganistanissa. Muslimeja on 3 pääheimoa. Al-Saudi-heimo ja Wahhab-opineen liitto.
Muslimiveljet ovat saudien ”musta” joukko.
Nuorisotyöttömyys 40%, Köyhyys 40%, Asuntopula 60%. Koululaitos kehno, ideologista koulutusta. Tekniikka ja fysiikka jne. ei ole kuin nimeksi…
Nykyinen kuningas 90 v, lapset 70v, hallinto perustuu uskollisuuden ideologiaan. Ei tekniikka ja taloutta. ”Twitteri-tili” on nykypäivää ja kuningaskunta ei hallitse sosiaalista viestintää.
Shiia vähemmistö 10% halusi valtaan -90 luvulla. He ovat shunnien johdettavina…
Saudit tarvitsevat uudet ajatukset ja tasa-arvolait. Jos näin ei tapahdu saudeille käy kuin Libyalle ja Egyptille. Muslimiveljet voittivat vaalit Egyptissä ja heidät syrjäytettiin Mubarakin toimesta ja taas kuohuu.Syyrialaiset taistelevat nyt, kunka kauan ?. Iran on saanut uuden kasvot lännen silmissä koska kaaoksen partaalta on ollut pakko luoda uutta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top