6.8.2014 ….. IBBF tarvitsee ”revoluution”

IBBF tarvitsee ”revoluution”
Lomailtu on loppu, eli heinäkuu meni ja nyt työpaikalla. Ei ole suuremmin lehtiä tullut luettua eikä kommentteja kesän tapahtumista kuunneltu.
Kulttuuria on käyty katsomassa Hämeessä, Kymenlaaksossa ja E-Karjalassa.
Imatran IBBF aloitus, yhtenä iltana teltalla ”sunnuntai” P Koivuniemi oli päätähtenä. Ei ollut sitä entistä IBB juhlaa , jotain puutui. Imatran kesäteatteri ”Aikuinen Nainen” oli hyvä. Valkeakoskella ”Kesäillan valssi” oli vielä parempi. Molemmat olivat uudenlaisia sovituksia tutuille näytännöille. SaiPic oli asiallinen perjantai hardRockia ja lauantai pehmeämpi blussRockia oli mielestäni parempi. Hamina Tattoo oli mieleenpainuva ja Puumalan kemmakoissa oli vauhtia ja nyt muutunut 4 päiväiseksi tapahtumaksi, loppuun myyty kaikki illat.
IBBF huolestuttaa… ja lyhyitä palautteita tullut useita. IBBF on tullut soittoja ja kommentteja aina Tamperetta ja H:kiä myöten. Taideihmiset Tampereelta ja entiset Imatralaiset Helssingistä. Firmoilta korrektit kommentit ”ei tällä kertaa osallistuta”. Kaupunkilaisilta liput kalliita jne..
70% kaikesta taiteellisesta kuin toiminnallisesta palautteesta on ollut negatiivista ja yhtään ”jippii” huutoa ei ole tullut.
IBBF lyhyesti:
Populaari musiikin taiteellinen taso oli palautteiden mukaan ”kohtalainen”. BB musiikin suhteen kommentteja ”veli tarjosi veljelle BB:ttä” ja napakammat kommentit ammattilaisilta no… ”helmiä sioille”. Edelleenkään ei yhtään ”jippii” huutoa ei ole tullut.
Muutama kommentti taloudesta.
Ennakko myynnin kuuli jo muutama päivä ennen starttia ja luku huolestutti. Telttayleisön määrät tulivat palautteina päivittäin, näissäkään ei ”riemunkiljahduksia” esiintynyt. Ruokailun ”kurmeettomuus” ja pitkät tauot esiintyjien vaihtuessa häiritsivät ”fiilistä”.
Tuskin olen kaikkia julkisia kirjoituksia ja kommentteja lueskellut, mutta minulle tulleiden palautteiden perusteella IBBF oli taiteellisesti (0-10) 6 ja taloudelliset ”tappiot”, hihasta ravistettuna ”suuret”, joten valtuustossa riittää ”pulinaa”. En tiedä onko talouden luvut jo laskettu, mutta jännityksellä odotan onko -200k€ kuinka lähellä. Jonkinlaista rytminmuutosta IBBF täytyy saada… ihan taloudellisessa mielessä, taiteesta en niin tiedä.
Tämä kommentti on BB taiteen ”kermalta”.
… IBBF ongelmana on voimakkaat musiikkipersoonat joiden ammattitaitoa ei saa aliarvioida mutta aika on vaan ”toinen”. Taiteen ja talouden suhteuttaminen toisiinsa ja tämän päivän vaatimien muutosten tekeminen niin taiteeseen kuin talouteen ei heiltä tunnu onnistuvan. Tarvitaan n. 5-7 merkittäviä muutosta koko tapahtumalle jos halutaan jatkossa menestyä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top