6.8.2014 IBBF kuntalaisten ARVOPUNTARIIN

IBBfestari tarvitse uudistumisen
Kesän 2014 kulttuuri ja viihdetapahtumat lähestyvät loppuaan. Useamman maakunnan kesäkulttuuria on tullut katsottu ja kuultu, viimeisinä oli Hamina Tattoo ja Puumalan kemmakat, muisteloajo jäi väliin… Näyttää ja ”kuuluu” siltä että Imatran ”jäykkä ja hymytön” IBBF viikko on tullut kuntalaisten voimakkaaseen sanailuun ja arvopuntariin niin taiteen kuin talouden näkökulmasta. Kuntalainen peukuttaa ”ylös” tai ”alas” ko. tapahtumaa riippuen kysymyksen tekijästä, kysymyksen asettelusta ja millaisten silmälasien takaa tapahtumaa arvioi. Nyt tarttis ryhtyä ”brändin” kohotukseen ja vaikka asiakaskyselyyn jossa samat, selkeät, kysymykset esitetään avoimesti kaikille Imatralaisiin kesätapahtumiin osallistuville. Tässä tulisi esille, mitä tulisi tehdä jotta ”BB teltta” täyttyisi maksavista asiakkaista. Kysely mm. Imatralaislehden lukioiden kautta mihin on kadonnut maakunnallinen ”Imatra BB fanitus”. Ja onko nyt aika suoritettava ”IBBF revoluutio” jotta ko. tilaisuudella olisi kestävää kehitystä tulevaisuudessa, loistavan menneisyys on kuultu jo moneen kertaan. Joka tapauksessa nyt ollaan tilanteessa jossa ”suuri” maksava yleisö ja ”BBtaiteen” tuottaja eivät kohtaa toisiaan, syystä tai toisesta. Näyttää siltä että jotain ”isoa on vikaraiteella” IBBF:n taide- ja talousprosessissa kun teltta ei täyty entiseen malliin. Sateella tai auringolla ei kannata spekuloida. Kun ”telttaillan” brändi, fiilis ja fanitus on kohdallaan, asiakas ostaa liput ennakkoon ja keskittyy illan suoritukseen pukeutuen ”sään” ja fiilikseen mukaan. Telttaan mennään, satoi tai paistoi, ennen kaikkea hyvässä seurassa, mielihyvää tuottavaa taidetta kokemaan, jossa arkinen aika ja paikka unohtuvat, eletään tässä ja nyt hetkessä.
Onko BB taiteellisuus ajanut tapahtuman sille sektorille, jossa taiteen visionäärit sumentavat talouskontrollereiden ajatukset. Onko talouden faktoista on tullut taiteen fiktioita ja ovatko fiktiot syrjäyttäneet talouden faktat. Yksityinen yrittäjä tällä taiteen ja talouden formaatilla tuskin lähtee ko. riskejä ottamaan, vai lähteekö? Onko asiakas unohtunut, kun tiedetään että ”veronmaksaja”on IBBF:n takuumiehenä. Menestyvässä markkinataloudessa on totuus, kun joku toiminta tekee rahoittajalle ”voimakasta” tappiota laitetaan homma seis ja suoritetaan perusteellinen tilanneanalyysi ja tehdään päätös kuinka jatketaan. Sanonta, ”hölmö ei ole se joka lystin järjestää, vaan se joka on lystin maksaa”. Imatralaisella veronmaksajalla on halu tietää tilaisuuden tulot ja menot, eli avoin selonteko kuinka IBBF pelitti 2014, kuka keräsi voitot ja kuka maksoi tappiot.
Yhtä kaikki, mutta ajan hengessä elävälle musiikkitaiteelle on aina löytynyt, hyvästä tunnelmasta ja fiiliksestä maksava asiakas. Osallistuminen suunnitellaan ajoissa ja liput hoidetaan ennakkoon jne. Tämän päivän kesäfestareiden ”viileän talouden” totuus on että, väljähtyneen, innottomat ja itseään toistavat kesätapahtumat poistavat itse itsensä suomalaisten kesäkalentereista. Nyt on IBBF:n evoluution tai revoluution aika. Tarvitaan ”Roviomaista” pelin tekemisen silmää, avoimuutta, innovaatiota, sitoutumista ja nuoren Imatralaisen musiikkiyleisön näkemystä, unohtamatta kuuntelevan konkarin kokemuksia.
Yhtenä iltana yksityisenä henkilönä teltassa olleena ja lukuisia kommentteja kuulleena, niin etu- kuin jälkikäteen, olen ”soittajien kanssa” samaa mieltä. Nyt Imatran ”BB henkinen ja taloudellinen” infrastruktuuri halutaan avoimeen ARVOPUNTARIIN niin taiteellisesti kuin taloudellisesti. On analysoitava, miksi BB teltta ei täyty maksavasta yleisöstä ja mihin on IBBF fanitus hiipunut ? Mihin on kadonnut aikaisempien vuosien IBBF vieraat, julkkikset ja fanit jotka aina ilmoittivat ennakkoon osallistumisensa. Missä on busineshenkilöiden tunnelmalliset pöydät ? Mihin on kadonnut hyvässä seurassa kurmeesta ja kuulemisesta nauttiva asiakas ? Onko aika ja ikä ajanut ko. tilaisuuden ohi ? Mikä on Imatralaisen BB musiikin tilanne? Onko IBBF pyörimässä samalla kehällä kuin suomalainen ”euroviisu”? Touhutaan kun on pakko ja toivotaan menestystä.
BB maailmassa pätee myös vanha fraasi ”arvostusta ja menestystä ei oteta, se on ansaittava”, ja tämän päivän yhtenä hyvänä esimerkkinä on Taidekeskus Salmela Mäntyharjulla…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top