7.9.2017 ”Kunnallinen osakeyhtiö lainsäädännön ristiaallokossa” –koulutuspäivään.

7.9.2017 ”Kunnallinen osakeyhtiö lainsäädännön ristiaallokossa” –koulutuspäivään. Klo 08-17..
Lyhyesti:
Hyvää .. tulevaisuuden koulutusta MENESTYVIÄ KUNTIA VARTEN ja koulutuksen tavoitteena on kuntalaisten hyvinvoinnin, sivistyksen kun kunnan talouden ELI KUNTAYHTIÖIDEN ja KUNNAN hyvän ”hallinnan” edistäminen.
Kannata tälläistä koulutusta.

Pitempi ajatus:
Yhteiskunta on muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana useamman asian johdosta. Yhtenä muutoksen kohteena on ollut talouselämän elimet ja näiden organisaatiot.
Suomen kohdalla muutokset pakotti tekemään globalisaatio ja ”pakkohuomio” että suomalaiset tuotteet eivät hinta- / laatu tarkastelussa pärjää kilpailijoille. Tuotteen valmistamisen kustannusrakenne on liian ”kallis” vertailussa kilpailijoihin nähden ja tällöin viennin vetämättömyys heijastui yhteiskunnan ja julkisen sektorin ”hengissäpysymiseen” muutamia ”ihmettelyn vuosia” myöhemmin.
Kunnat tulivat taloudellisiin ongelmiin mm. tehottomuuden johdosta jolloin uusia hallintomalleja oli lähdettävä hakemaan ja toteuttamaan.
Kaupunki ja kaupunkikonsernit tuli mukaan mm. osakeyhtiöiden, joko 100% tai osa omistuksen, muodossa.

”Oy laki ja kuntalaki” on tämän koulutuksen CORE..

Nyt on tullut kaksi lainsäädäntöä kuntalaki ja osakeyhtiölaki kaupunkikonsernin hallintoa ohjaamaan, unohtamatta kuntien omia hallintosäännöksiä. Markkinatalous on osoittanut että kunnan menestymisen edellytys on tehostaa toimintaa ja yhtiöittäminen on yksi toiminnan tehostamisen muoto joka on todettu toimivaksi. Kunnat ”yhtiöittävät” toimintoja joko yhdessä tai yksinään on FAKTA. Yksityisellä sektorilla yhtiöittäminen ”osakeyhtiöt” tuottajana on pyörinyt jo vuosikymmeniä..

OMA AJATUKSENI ”OSAKEYHTIÖTOIMINNASTA” JA TÄHÄN LIITTYVÄSTÄ OSAAMISESTA.
TÄMÄ KOULUTUS ON STARTTI…. OSAAMISEN KEHITTÄMISELLE.
On hiukan helpompi arvioida ”tätä” koulutusta kun on omasta takaa HHJ (hyvän hallituksen johtaminen) tutkinto.
LYHYESTI:
– Osakeyhtiö laki koskee kaikkia osakeyhtiöitä ja sen mukaan on mentävä.
– Hyvin menestyvä osakeyhtiö edellyttää osaavan ja asiansa tuntevan ”osakeyhtiön hallituksen”.
– On vaikea kuvitella sellaisen yhtiön menestyvän jonka ”hallitusta” ei ole koulutettu ammattimaiseen hallitustyöskentelyn.
– On vaikea kuvitella sellaisen yhtiön menestyvän jossa ”hallituksen jäsenet” eivät tunne edustavansa yhtiön liiketoimintaa tai toimialaa riittävän hyvin.

AIKA JOSSA HALLITUKSEEN ASETETTIIN POLIITISIA HENKILÖITÄ PELKKIEN ”ÄÄNIMÄÄRIEN” PERUSTEELLA ON ELETTY. KAUPUNGIN MENESTYMISEN EDELLYTYS ON, ETTÄ HALLITUKSEN JÄSENET KOULUTETAAN AMMATTIMAISEEN HALLITUSTYÖSKENTELYYN.
TÄMÄ KOULUTUS ON OPPIMISEN JA OSAAMISEN MAHDOLLISUUS, TOIVOTTAVASTI TÄMÄ KOULUTUS TUO HALLITUSTYÖSKENTELYYN ”ILOA JA YMMÄRRYSTÄ”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top