8.12.2014 K-valtuuston kokous ”budjettikokous”

8.12.2014 KV-kokous ”budjettikokous”
Klo 10-17 ja jouluruokailu 17.30-19.00 talvipuutarhassa.
Käsiteltäviä asioita oli 11 kpl. Näitä 7 oli läpihuutoja ja 3 keskustelutti 2/3 koko ajasta. Keskusteluajasta 60% oli toistoa, toistoa, toisten puheista jne. Kokouksen pääpiirteet voi lukea paikallislehdestä jne… Kokous meni normien mukaan ja keskeisenä asiana oli tietysti budjetti 2015. Ei mitään yllättävää ja paikallislehdessäkin oli samojen henkilöiden kommentteja kuin tavallisesti …jne..
Onko kunnallispolitiika ”vanhan ladun hiihtämistä” ja alkaa tulla itseään toistavaksi ”asemasodaksi”, josta IDEA ”TULEVAISUUDEN Imatrasta” JA TÄMÄN TOIMINTAMALLISTA puuttuu. Eli ”tuntemattomaan hyppääminen pelottaa” etenkin konservatiivi poliitikkoja.

Kaupunginjohtaja heitti ilmoille tulevaisuutta koskevia ajatuksia, jotka ovat ”TÄNÄ PÄIVÄNÄ KÄSIN KOSKETELTAVIA”.
Minä pidin niistä. Pormestarimalliin siirtyminen on todennäköistä, näyttä siltä. Soterahoitukselle UUSI MALLI, eli ” valtio hoitaa homman” on todennäköistä. Kuntaliitokset ovat avoinna ”odottamassa eduskuntavaaleja”. Kunnat odottavat ja odottavat käskyä julkisen sektorin ”karsinnalle”. Johtaminen ja hallinto kehityy vapaaehtoisesta ”pakosta” ja viimeistään kun kuntaliitokset tulee voimaan.

”Köyhä tukee toista köyhää”, ei vaan toimi. Mutta kun rikas hakee ”köyhä” tuekseen, keskiluokka saadaan jaksamaan ja painamaan pitempää päivää koska tämän yhteiskunta pyöriäkseen vaatii. Tämä on toistunut ihmiskunnan historiassa jo tuhat vuotta.

Kaupungin talousjohtajan faktat oli ”paatosta” kuulijoille, mutta jos kunnallisveron korotus olisi ollut 0 % PAATOKSESTA olisi tullut ”pientä” PUUTOSTA. Jos 0% olisi toteutunut niin menojen karsinnat olisivat olleet fyysisesti 4,6milj€ + ja kaupungin henkilöstön henkinen pelko tulevasta päälle. Toki ensivuonna äänestetään taas verotuloistaan, mutta viisaampana.

Minua mietityttää tämä SD ryhmän ajatuksen juoksu ja ”tilanneäly” ei toiminut ”HÄLYISTÄ” huolimatta.
HÄLY YKSI
kunnallisveron korotusäänestys, koska PS ilmoittivat selvästi että ”ryhmänä” he eivät hyväksy 1% kunnallisveron korotusta, eli 0% tulee… VARMASTI.
HÄLY KAKSI
viime metreillä tuodaan muutaman TOVERIN esityksestä kehiin” 2% vesimaksun esityskorotuskorotus, ELI ”potkitaan” omia joukkuetovereitaan nilkkaan, miksi?, siksi että HALUTAAN NÄYTTÄ KUKA ON SDryhmän”PORMESTARI”. Unohtamalla, että joukkuepelissä tällainen taktiikka EI TUO VOITTOA joukkueelle. Näyttää aika Hoopolta kun ”kolme Hoopoa” kertoo, että kunnallisjärjestön kokouksessa oli päätetty 2% VESIMAKSON KOROTUKSESTA. Kanssakilpailijoista toiminta ei ainoastaan näytä ”Hoopolta” vaan on ”Hoopoa”ja heille sopivaa toimintaa.
Meidän tulisi saada lisää jäseniä, nuoria ajattelevia jäseniä, mutta ”filtter fiksu” fitternuoriso ymmärtää toiminnan ja haluaa kuulua vain ”voitavaan joukkueeseen”.
Teknisen lautakunnan esitys vesimaksun korottamista, kaupungin hallituksen hyväksymä 8%:n korotus voitti äänin 23-19, eikä minun tarvinnut ottaa toista ”keltaista korttia”.

MINUSTA KAUPUNGIN BUDJETTI VUODELLE 2015 ON HYVÄ. ”PARAS” ETELÄ-KARJALAN JA KYMENLAAKSON SEUDUT KATSOTTUANI….

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top