Kolme faktaa Imatran kaupungin tulovero ja säästöpäätöksistä vuodelle 2015

PÄÄTÖS ETTÄ KUNNALLISVERO on 20% ON HYVÄ PÄÄTÖS IMATRAN KAUPUNGIN KANNALTA.

KOLME fakta Imatran tuloverosta / säästämisestä vuodelle 2015.

ENSIMMÄINEN:
Imatralaiset maksavat kunnallisveroa noin (28062asukasta*166€*0,5%=) 2,33milj€ enemmän vuonna 2015 kuin vuonna 2014.

TOINEN:
2,33milj€ säästöt otetaan muualta, no mistä ? SIELTÄ SE ON OTETTAVA MISSÄ ON SUURIMMAT MENOT ”sosiaali ja terveyspuolelta” n. 80milj€, JA KAUPUNGIN HALLINNOSTA 8milj€

KOLMAS:
0,5 % korotus oli hyvä päätös NIMEN OMAAN KUN:
A) 0% korotus OLISI OLLUT HUONOIN RATKAISU kuntalaisille ja kunnassa työskenteleville. Olisi lähtenyt väärä signaali, ”nyt alkaa yt neuvottelut Imatran kaupungissa”. Tätä ei haluttu ja yksityissektorin ”luottamusmiehenä” tiedän hyvin tällaisen päätöksen seuraukset.
B) SAMOIN 1% OLISI OLLUT TOISEKSI HUONO RATKAISU kuntalaisille ja kunnassa työskenteleville, olisi tullut ”signaali, …..ei tarvita henkilöstösäästöjä kun homma hoidetaan nyt ja jatkossa tuloveronkorotuksilla.
– ETENKIN KUN 0% olisi tullu PÄÄTÖKSEKSI KOSKA vastakkain olisivat olleet SDP esitys 1% ja kaupungin hallituksen (KOK) esitys 0%. JOLLOIN ÄÄNESTYSTULOS OLISI OLLUT 0% korotus, äänin 23 – 20.
– eli 23ääntä 0% kannalla
– ja loput 20ääntä 1% kannalla.
23 ääntä (KOK 11+ keskusta 3 + vasemmisto 1 + Perussuomalaiset 8), etenkin kun PS ilmoittivat ryhmäkantansa ”äänestämme 0% korotuksen puolesta” … selvästi ennen kokousta.

SEURAAVA … EPÄVIISAUS…
Vesi maksun korotus 8%, teknisen toimen ja TELA esitys, KOROTUS ON perusteltu monesta näkökulmasta (useampi totuus, kerron nämä myöhemmin) JA KH on SEN HYVÄKSYNYT. Kaupunginhallituksen esitys, 8% vesimaksun korotus, vuodelle 2015 oli ok.
SDP:n toimesta vastaehdotus (2%?, 4%?. ?%), miksi ?. Oletan, että esitys tulee henkilökohtaisena ”3 SDP henkilön” esityksenä ja (teknistä lautakuntaa), eli oman pesän TELA:n SD puhj. vastaan miksi? ”nöyryytäminen” …. no ryhmähölmöily jatkuu…. En usko että teknisen lautakunnan jäsenet kääntävät takkinsa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top