8.4.14 Imatran Ukoskan ”ampuma stadioni”

Mitä tulee ”ampumahiihtostadioniin” se on hiukan mutkikkaampi kokonaisuus. Elinkeinopoliittinen investointi ja stadionille tulee muutakin käyttöä kuin ”ampuma stadioni”, pesäpallo-, hiihto-, tekojäärata ? jne..
Miksi on lähdetty tekemään ampumahiihtoa varten stadionia ?
Vastaus, on mietittävä elinkeinomahdollisuuksien tulevaisuutta myös kansainvälisen urheilun suhteen. Jää-, Palloilu-, Tennis-, Monitoimihalli jne… Suurten urheilumahdollisuuksien, retkeilyn ja matkailun keskus. UKONLINNANA ULKOILU- ja SISÄLIIKUNNAN keskus. Äidit ja isät ”ampuma”hiihtämässä kun lapset ovat ”hallikisoissa”
1970 luku
Juhani Suutarinen, Heikki Ikola ja kumppanit panivat menestyksekkäästi kampoihin Neuvostoliiton kovakuntoisille ja tarkkasilmäisille tekijöille. Aivan kuten silloin kerran siellä jossakin. Ampumahiihtoa tosin hallitsikin vain muutama maa. Suuren ja mahtavan lisäksi Suomi, Ruotsi ja Norja. Ehkä joku Itä-Saksan urheilija nähtiin ladulla. Tällöin naisia ei tietysti kiväärin varteen edes päästetty.
2010luku.
Ampumahiihdosta on tullut todellinen yleisön lemmikki. Etenkin Keski-Euroopassa laji elää suosionsa huipulla. Ampumahiihto päihittää Saksassa ja Itävallassa jopa alppihiihdon. Maastohiihdosta nyt puhumattakaan.
Suosion näkee parhaiten tammikuussa, kun maailmancup-sirkus kiertää Saksaa.
Oberhofissa, Oberstdorfissa, Ruhpoldingissa riittää väkeä kymmeniä tuhansin. Pääkatsomoon on turha edes yrittää ilman kuukausia aikaisemmin ostettua lippua.
Myös Suomessa ampumahiihto on nousemassa maastohiihdon rinnalle ja jopa ohi. Maailmancup-sirkus kiertää Suomea Lahti, Imatra Kontiolahti, vuonna 2020 ?.…. No aika muuttuu …. ja naiset on lajissa ykkösiä …

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top