6.4.14 Hyvä Toveri, että joku harrastaa ”avoimuutta”, muuten….

Hyvä Toveri, että joku harrastaa ”avoimuutta”, muuten ”kauas pilvet karkaa”
Eka
Tilaaja tuottajamalli on markkinatalouden tuoma hallintomalli, etu päässä isoon yrityksen businekseen. Kuinka ja miten se on tullut kuntatalouteen en osaa sanoa… Oleta että perusidea on tullut oikeistopuolueilta, toki voi olla demareidenkin, no yhden tekevää. Tilaaja / tuottajamalli toimii silloin hyvin kun kaikki hommaan osallistujat niin poliitikot, hallitus kuin virkahenkilöt ”puhaltavat” yhteen hiileen ja tiedetään pelin säännöt jne… mutta jos nyt tulee jo uupumista ja sopimuspohjainen ohjausmalli ei ole ”hanskassa” niin epämääräsyy ja tietämättömyys ajaa kaikki työ uupumukseen, toivottavasti ei. Kyllä esimiehillä on kellot soitava ja lyhyet sairaslomat ja niiden lisääntyminen on ensimmäinen indikaattori että kaikki ei toimi …
Toka
En äkistä muista muuta kuin että Kukkurilaa lähdetään kunnostamaan ja uutta VillaVanamoa ei tule, ei ainakaan lähiaikoina jne… Mitä tulee ”ampumahiihtostadioniin” se on hiukan mutkikkaampi kokonaisuus. Elinkeinopoliittinen investointi ja stadionille tulee muutakin käyttöä kuin ”ampuma stadion”. Miksi on lähdetty tekemään ampumahiihtoa varten stadionia ? mm. Keski Euroopassa ampumahiihto on paljon suositumpi kuin murtsikka.
Kolmas
Tässä lautakuntatyöskentelyssä olen samaa mieltä. Jos hallitus haluaa että lautakunta työskentelyyn osallistutaan niin tyhjänpäiväinen ” viisastelu” kannatta unohtaa ja kunnioittaa ”asiantuntija” lautakuntien työskentelyä. Toki en tiedä kuinka muissa lautakunnissa ”istutaan ja keskustellaan” joten voin haukku väärää puutakin, en tiedä ?. Mutta ainakin nyt TELA toimii mielestäni hyvin. TELAn asiat ovat hyvin selkeitä ja johdonmukaisia, tilaaja / tuottajamalli ”pelittää” ainakin toistaiseksi, on ”selkeä” käsitysbudjetista, mitä tuotetaan itse ja mitä ostetaan ulkoa. Uskoisin että 2-3 yllätystäkin toiminta ja budjetti kestää. Mitä tapahtuu kun tulee uusi TJ ja säilyykö kaupungin tuottamissa palvelussa kompetenssi, vai onko ulkoa ostamista lisättävä …. saa nähdä, kesä kertoo.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top