”Imatratori” ei kävelykadulle vaan Vuoksenniskalle….

Päättäjien on nyt katsottava niistä paikkakunnista mallia joissa yhteisesti on ratkaistu ja toteutettu toimiva torielämä jo vuosikymmeniä sitten.
Tori Imatrankosken kävelykadulle ? Mielestäni Imatrankosken kävelykatu on tehty ja suunniteltu aivan muuhun tarkoitukseen kun ”toriksi”.
Kävelykatu ja tämän ympäristö on suunniteltu liike-elämälle jossa on monipuolinen tarjonta kaikesta mitä ihminen päivittäisessä arjessa ja juhlassa tarvitsee. Ainut, jos matkailijoita ajattelee, niin Alko täältä puuttuu.
Kaikki kaupungin ostoskeskukset on varustettu perusihmisen viikonloppu ja itäturistin ostohalut huomioiden.
Erikoisliikkeiden ”katu” ja ”Imatran tori” puuttuvat. Totuus tälle Imatralaiselle torinäkemykselle ja sen ratkaisemattomaksi julistetulle lopputulokselle on jossakin menneisyydessä.
Nyt tämä erilaisia näkökantoja pursuava torikauppa purkautuu yksittäisin tapahtumin eri kauppakeskusten ulkopuolella sijaitsevissa pienissä myyntikojuissa.
Torin toiminta ei perustu miljoona businekseen ja ahneeseen voitontavoitteluun vaan sosiaaliseen keskusteluun sekä tuoreen käyttötavaran ja ”taskueurojen” keskenäiseen kanssakäymiseen.
Torielämässä kuuluu ja näkyy paikkakunnan kulttuuriin ja identiteettiin. Toritoiminnan henki ja elämä kuvaa kaupungin asukkaiden yhteistä sielua niin Kuopiossa … Savonlinnassa jne.. ne ovat brändejä. Väkisin toria ei voi perustaa. Torilla täytyy olla oma brändi, henki jonka historian saatossa ovat myytävät tuotteet, persoonalliset myyjät, helppoheikit sekä asiakkaat yhdessä luoneet. Missä on Imatran ”toribrändi” ?.Lähidemokratian on nyt toimittava ennen ratkaisevaa päätöstä oikeasta toripaikasta. Imatralle ei voi olla kuin yksi Imatran tori … Onko nyt aika yhteiselle torille ”kypsä” ? Onko nyt Vuoksenniskan hetki luoda Imatran vihertori, ”sisä- ja ulkotori”. … Onko nyt ”biffi” ja paikka yhteiselle toiminnalle olemassa. Paikka on Vuoksenniskan keskusta vai onko ?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top