Jonkun on kerrottava kuntalaisille totuus,

Jonkun on kerrottava kuntalaisille totuus, mikä on kaupungin mielenterveyshoidon ”uusstrategia” joka kulkee koko ajan ….
Virkanaisten johdolla homma pyörii ja pitkäaikaisia hoitosuhteita, kuntoutussopimuksia katkotaan. ”Sairaat” ovat peloissaan, huoltajat, holhoojat ja omaiset kauhuissaan mitä nyt, ollaanko avoimesta hyviä tuloksia tuottaneesta, ihmisläheisestä, yksilön huomioivasta kuntouttavasta hoidosta siirtymässä suljettuun kasvottomaan markkinamaailman ”laitoshoitoon” eli palataan takaisin – 80 luvulle.
Imatran kaupungin on julkisesti kerrottava mikä mielenterveyshoidon strategia tuleville vuosille. Toteama ”15 vuotta vanha mielenterveyshoidon stratekia on aikansa elänyt” on kerrottu, mutta mikä on se uusstrategia ? . Virkanaisjohto suputtaa hoitohenkilöiden suut, pelkojohtamisella ja kertoo sairaille ja omaisille pelko pois, pelko pois, kukaan ei jää hoidottomaksi. Tämän mielenterveyshoidon lakikin edellyttä, mutta mitä sitten ? Mitä muuta laki asetuksineen velvoittaa, mahdollista ja mitä kaupunki tulevassa strategiassaa toteuttaa ….tämän asiakkaat ja veronmaksajat haluavat julkisesti kuulla.
Kohta tulee kaupungin poliitikoille investointiehdotus 33milj€ ”UusRauha” rakentamisesta kun ”VanhaRauha” on muussa toiminnassa … Eli palataa hoitomenetelmissä ja ajassa taaksepäin -80 luvulle. Ei kannata perustella julkisuudessa että erikoislääkäreistä ja hoitohenkilökunnasta on pula. Millä oli kansainvälisesi ”ammattilaisten keskuudessa” arvostettu erikoislääkäri ja hoitohenkilökunta. Mutta miksi nämä ammattiihmiset eivät ole halunneet jatkaa Imatran mielenterveyden ”uusstrategiassa” tähän halutaan saada oikea vain oikea vastaus..

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top