Tehdään yhdessä Vuoksenniska vireäksi eli ”VV”.

Kuinka tehdä ”VV” ? Sen tietävät ja tekevät mahdolliseksi vain ”pohjoisen Imatran” asukkaat itse. Kysymys on pitkälti näkemisen kyvystä ja tekemisen halusta. Pitkä savupiippu on enemminkin symboli menneistä vauraista ajoista.
Ei Tuurin kyläkauppakaan ole suomen suurin pelkällä ”tuurilla”. Tarvittiin pohjalaista ”pahoinvointia”, joka oikealla näkemyksellä, suurella yhteistyöllä sekä vuosia vaativalla rakentamisella saatiin maan kuuluksi kyläkauppa brändiksi ja hyvin menestyväksi kauppapaikaksi.
Talvimökkeily Saimaalla on lisääntynyt vuosi vuodelta ja lämpimät kesät tuovat lisää matkailijoita Saimaan ympäristöön. Nyt on tartuttava toimeen.
Vuoksenniska tulee saada ” viimeisen täydennyksen” kauppakeskukseksijärvisuomeen matkaaville.
Kaikki matkailijan haluamat palvelut ja tuotteet löytyvät, ympäri vuorokauden, riittävän nopealla ja laadukkaalla palvelutoiminnalla.
Esim. viimeiset vihannekset viihtyisältä sisätorilta.Lähialueella tuotettua tuoretta ja turvallista lähiruokaa nauttii niin kotimainen kuin ulkomaalainenkin matkaaja. Mihin katosi järvisuomen tarvitsevat veneily, metsästys ja kalastuspalvelut Vuoksenniskalta jne.”Kyllä kauppias homman hoitaa”, jos luodaan olosuhteet ja annetaan mahdollisuudet.
Vuoksenniskan rappeutuvan yleiskuvan muutokseen, toimimattomien rakennusten purkamiseen ja uudelleen rakentamiseen sekä mielekkäästi toimivaan liikennöintiin on saatava nopeita ja oikeita ratkaisuja.
Vuoksenniskan yleisilme alkaa muistuttaa Petroskoin bulevardeja, joka ei voi olla vaikuttamatta asukkaiden henkiseen olemukseen eikä matkailijoiden näkemykseen ”Saimaan sylissä ja Vuoksen varrella” olevasta ja Alvar Aallon suunnittelemasta Imatrasta.
Onmuistot, Alanko, Kisa, BioVuoksi, Osula, Humina, Kurkvuori jne.
Vireä Vuoksenniska oli yksi vaikuttaja halutessani palatatakaisin iloiselle Imatralle.
Mikä on syy, ettei Vuoksenniskaa haluta kehittää? Olisiko ”pohjoisen Imatran” nyt toimittava vai jatkettava meinaamista? Veikko on valmis toimimaan mikäli tähän tulee mahdollisuus.
(mielipiteet osoitteeseen veikko@veikkoh.com)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top