Omilta kirjoituksilta poissaolo 2 ja 1/2 vuotta.

1.2.2021 Miksi on ollut poissaolo: Tähän on useampia SYITÄ ja näistä neljä tässä.

1. on, että joku käy hakkeroimassa ”tunnukset ja salasanat” 2018-2019 välillä jatkuvasta ja aina oli lähdettävä uusilla tunnuksilla ja sanoilla.

2. poliitisesti asiat ovat muutuneet. Demarimaailma Imatralla on sulautunut ”yhden” päivänvarjon alle, ISDP. Mielestäni tämä sulautuminen oli välttämätöntä kun katsomme viimeisen vuosikymmen poliittisessa ympäristössä tapahtuvaa kehitystä jota täytyy myös 1900 luvun ideologian seurata. Jäsenistö on ikääntynyt ja nuorisoa ei kiinnosta viime vuosisadan tarinat, tarinoiden historian tunne ja haluan olla mukana tekemässä ISDP:n tätä päivää ja tulevaisuutta. Onko sulautuminen sitten tapahtunut odotetusti ja onko nykyinen tilanne odotetun mukainen tätä jokainen niin demari, kuin 1/2 demari tai ei ollenkaan demari voi puntaroida mielessään. Itse näen että yhden yhdistyksen eteneminen on ok. ISDP:n ja SDP arvoilla eteneminen on ”tätä päivää” jolla tuleva menestyminen, mahdollisuus menestymiselle on linjattu. Mikä on median taholta tapahtunut arvon / arvostuksen kehitys ”paikallisdemareille” ? Onko julkinen paikallisdemareiden ”haukkuminen” paikallislehdessä pysähtynyt ja poliitisista asioista kirjoittelu on siirtynyt enemmän kommentointi ja hetkellisten tunteiden purkautumiseen  sosiaalisessa mediassa, kannattaa miettiä.

3. Kuntapolitiikkaa eteenpäin vievä ja tulevaisuuteen katsova kunnan kehitusjournalismi on aktivoitunut tutkimuspohjaisella tiedolla. Onko tieto tullut ainoastaan lehdistön ”työkaluksi” ?  Tiedon haku ja tämän hallinta on tullut tärkeäksi osaksi impulsiivisen yhteiskunnan kehitystä viitoittavana toimintana. Edustuksellinen demokratia ja kansalaisdemokratia ovat vaihtaneet mediassa paikkaa kun puhumme tänä päivänä yhteiskuntaan vaikuttamisesta. Media julkaiseen mielummin kansalaisten raflaavia ulostuloja päivän polttavasta asiasta kun asian tuntevan poliitikon tekemän kirjoituksen kuin antaman lausunnon.

4. Henkilökohtainen päätös katsottaessa mitä tarkoittaa ”luulolla ja kuulolla” johtaminen. Vajaat kaksi vuotta on mennyt siitä kun en halunnut jatkaa valtuustoryhmän puheenjohtajana. Syynän ”poistumiseen” oli puhtaasti  johtaminen. Kerroin avoimesti, että oikeaa johtamista voidaan tehdä ainoastaan olemalla asioiden ja tiedon ”päällä” eli siinä keskiössä josta luotettava johtaminen tapahtuu. Miksi näin? Niin siksi kun maailma on opettanut ”silmiin katsomisen” josta näkee puhuuko vastustaja totta vai muunnettu totuutta. Samoin tuloksellisessa johtamisessa täytyy nähdä ”vastustajan” silmät, puhuttaessa, sovittaessa ja päätettäessä asioista. Ei ”kuulemalla, asioita luulemalla ja toisten mielipiteitä kuulemalla” voi tehdä luotettavaa ”johtamista”. Joten SD valtuustoryhmän puheenjohtajana jatkamiselle minun ehtona oli kaupungin hallituksen paikka, eli paikka josta näkee asian esittäjän silmät kuin kuulee puhujan äänen ja tarinan asiasta. Näin ei tapahtunut joten katsoin tämän olevan minuun kohdistuva luottamuspula, huomioiden päätökseeni liittyen kevään aikana käydyt ”mielipiteet asioista” keskustelut.

Joten 10.8.2019 kokouksessa kerroin, että en tule jatkanut ryhmän puheenjohtajana.

Nyt vuonna 2021 mietin lähdenkö mukaan tuleviin kunnallisvaaleihin. Kysyin itseltäni millainen on minun terveys ja jaksaminen… No loppuvuoden 2020 terveydelliset seikat laittoivat miettimään millainen on motivaatio ja jaksaminen nyt, entäs vielä vuonna 2025. Terveyteni tutkimukset ja näiden tulokset kertoivat niin aiheen huoleen kuin huojennukseen kun on kyse jaksamisesta ja jos motivaatio loppuu niin irtaannun politiikasta. Vakavia ”vammoja” ei tutkimuksen tuloksissa todettu ja pienet ”viat” kuuluvat vuosikertaan, jolloin päätökseni oli lähteä mukaan pitääkseni henkisen vireyden yllä ja mieleni kiinni yhteiskunnan asioissa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top