SDP ja hallittu muutos Imatran kunnallisjärjestön toiminnassa 2015.

”Globaalisti tai locaalisti” SDP ja hallittu muutos Imatran kunnallisjärjestön toiminnassa 2015.
Yleisesti on ymmärrettävä, että tarvitaan enemmän viisautta ja vähemmän voimaa kun haetaan vaihtoehtoja mielekkäälle POLITIIKASSA MENESTYMISELLE , etenkin jos poliittinen energia lähtee rönsyilemään kokonaismenestyksen kannalta epäolennaiseen suuntaan.
”Globaalisti tai locaalisti”, kumpi on tärkeämpi 3 vai 1 SDP järjestö Imatralla ?
Keskustelu Imatran kunnallisjärjestön työstä ja sen johtamisesta ei ole merkittävä asia, mutta on tärkeää jos kunnallisjärjestöä TARVITAAN.
Ulkoa katsottuna tämä kunnallisjärjestön toiminta tai toimimattomuus on Imatran SDP:n ”sisäpiiri” ongelma. Toimimattomuus ongelma on yhdentekevää isolle SDP:lle, mutta kunnallisjärjestölle kiusallista ja ennen kaikkea poliittisen ”energian tuhlausta”.
Kunnallisjärjestön toimintasäännöt, tuskin tuomarilla on tätä luetettu kun järjestösäännöt on laadittu. Sanojen demokratia ja diktatuuri käyttö, no molemmat alkaa ”D:llä”, mutta järjestyssäännöt painottavat ”tiimi diktatuuria”, jossa ”jäsen demokratia” on unohtunut kun luottamustehtäviä jaetaan.
No… henkilöä ketä halutaan, esitetään tai kysytään kunnallisjärjestön vetäjäksi tulisi olla Imatran demarijohtaja, jonka tulisi olla tavoitteiden ja tekemisen suhteen rehellinen niin itselleen kuin ympäristölle. Eli lojaali kolmelle paikallisjärjestön vetäjälle jäsenistöineen? Jos tai kun demokratiaa ei synny, ei ole yhteistä tahtotilaa, ei myöskään yhteisiä tavoitteita, eli ei ole pakko jos ei halua, aika ja kehitys pysähtyy ja valitettavasti näin on nyt käynyt…
On selvä, että on useita asioita jotka täytyy, pelkän kehityksen vuoksi, selvitettävä avoimesti ja päätöshakuisesti ennen kuin kenenkään pj. ehdokkaan asettamista tai ehdokkaaksi asettumista kanatta harkita. Täytyy olla yhteinen selkeä tavoite nykytilasta ja tulevasta. MUTU (minusta tuntuu) asiat on unohdettava. On tehtävä analyysy nykytilasta, totuus, kehitys, johtaminen, valta ja vastuu. Analyysin tulokset on keskusteltava yhteisesti selväksi. Näkemys ja päätös tulevaisuudesta on pystytävä luomaan tarvittavat muutokset menestykselle päätämään.
Itse ”ulkoa” tulleena ja nyt ”katuihmisten” ääntä kuunnelleena, vanhojen patojen rummuttaminen on aivan tyhjää, se aika on eletty ja TOTUUS ON YHDESSÄ LAUSEESSA. Kolmen erillisen järjestön elinkaari itsenäisinä ja vaikutusvaltaisena toimielimenä on hanurista ja haudan partaalla, joten uusi toimimisen malli on synnytettävä, on tehtävä muutos, näkyvä muutos Imatran SDP strategiaan. Suosiossa eläminen ja uskottavan toiminnan tekeminen vaatii näkyvää muutosta sekä sähköistä yhteistyötä. Vaatimuksena on 3 järjestön viisas ja näyttävä integroituminen, joka lisää SDP:n suosiota ja jossa tavoitteena on oltava kannatuksen nousu ”1+1+1= 5”.
Poliittinen valta ja vastuu SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtajalla.
Kuten on annettu ymmärtää, tässä poliittisessa pelissä, Imatran kaupungin SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtajana ei voi olla henkilö, joka ei istu kaupungin hallituksessa jne
… Asia näyttää näin olevan ja mikäli kunnallisjärjestön pj. on ulkona päätöksien ”ytimestä” syystä tai toisesta homma ei vaan ”skulaa”. Eli ytimessä eläminen valtaa samoin asioiden hoitamisessa on oltava valtaa kuin joukkojen luottamus muute tehtävällä voi pyyhkiä ”P” eli homma ei toimi. Viiltävä analyysi tämänpäiväisestä SDP:n kunnallisjärjestön toiminasta kertoo että Kj. puheenjohtajalla on oltava seuraavat luottamuspaikat:
a) paikka kaupungin hallituksessa
b) oltava SDP valtuustoryhmän puheenjohtaja
C) SDP valtuustoryhmän sihteerin tulee olla yhteisesti hyväksytty henkilö jolla on edustajiston luotamus.

Olen edelleen sitä mieltä että Tomioja on SDP:n ”järki” ja Rinne ”voima” ja Jutan ”aika” tulee kun on riittävästi ”diskuteerattu” sosiaalidemokratian kehityksestä… meidänkin maassa.

Tässä minun terveiset tulevalle 22.10.2014 kokoukselle ja aiheelle ”mistä tuleva kunnallisjärjestön pj”.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top