Vuoksen kanava 2022

Yksi sukupolvi näkee ”tuhansia vuosia virranneen veden”. Toinen muistaa lähes sata vuotta Vuoksen ”veden liikkeestä” tehdyn sähkön koko valtakuntaan. Kolmas toteaa nyt on oikea aika selvittää ”puhtaan Vuoksen” käyttö veneilyyn …. Saimaalta Vuokselle ja Vuokselta Saimaalle.

Vuoksen, vuoden 2021 ”virtuaaliseen kanavaan” kaupungin hallituksen päättämästä 100k€ ”SELVITYS & SUUNITTELURAHASTA” on tullut ”tunteiden tanner” niin vastaan kuin puolesta. Jotkut haluavat katsoa itse asiaa ilman tunnetta vesistön infrahankkeena kuten muitakin kanavahankkeita nyt ja koko Suomen olemassaolon historian. Pienkanavahankkeet eivät ole ”busineshankkeita” vaan vuosi kymmenien, jopa vuosisatojen vesistön infrahankkeita, joilla on ollut ja on jatkossakin oma viitoitus sekä merkitys ihmisten asumiselle, olemiselle, elinkeinoelämälle kuin sisävesistössä ja vesistöjen vesillä tapahtuvalle toiminnalle ja liikkumiselle.

  • Kuten Kutveleen, Käyhkään ja Kukonharjun kanavat 1800 luvun kahta puolta jne.. 
  • Meneillään on Kutilan kanava,  yhdistäen Pien-Saimaan ja Lrannan vesistöt.
  • Tulossa Päijänne – Saimaa kuin Mäntyharju kanava jne..

Kaikille näille on yhteistä, että niille haetaan rahoitusta, jos raha tulee ne toteutetaan ja vastaavasti, jos ei tule rahaa ne jäävät odottamaan tulevaisuuttaan. Eikä maailma ”pysähdy” pandemioihin ja paikallisen työllisyyden on toimittava pitäen innovaatio ja tekemisen flow liikkeessä. On toteutettava sellaista hankkeita, joka 30 vuoden kulutta kertoo nykypäivän ”kukkulan taakse näkemisestä” ja tulevaisuuden rakentamista.

Toiset katsovat VUOKSIKANAVAA läheltä, näkemällä RIITTÄVÄN ”kauas”, todeten Imatra tarvitsee ISOJA päätöksiä ollakseen houkutteleva ihmisten tulemiselle kuin myös sisävesimatkailun ainutlaatuiselle toteutukselle omien vahvuuksien Imatralla.

Kolmansilla on MUTU ja KAUHISTUS  ”tällä täyllisellä tietämöttömyydellä” ja voimakkaalla tunteella, olen asiasta tätä mieltä … ”kanavaa EI OLE OLLUT, eikä SITÄ TULE”.

Tässä esimerkki, missä 50 vuotta sitten Kuusankoski / Jaala epäonnistui… ja nyt KOUVOLA onnistui … KIMOLAN KANAVA.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top