1.4 TELA kokous ”aprillauksen vuoksi lyhyt”

1.4 TELA kokous ”aprillauksen vuoksi lyhyt”
Klo 16-17 sd ryhmäkokous.
Esityslista 7 kohtaa jotka eivät olleet asioimaan mullistavia. Joukkoliikenne taksoineen ja tiloineen Klo 17.30 – 18.40 klo 17.30 – 18.50 TELA kokous
§1-3 pykälöt OK.
§4 Joukkoliikenteen lipputulot …. Yleisesti miltä asia nyt näyttää, keskustelutti ja päätöksenä jäi uudelleen käsittelyyn. Toki voittoa ei haluta tuottaa mutta omillaan olisi pyörittävä, eli valtion TUKI + henkilökohtainen MAKSU (lipun hinta) tällä olisi katettava budjetoitavat kulut.
OMA KANTANI … Imatran lipun hinta on sama kuin L:rannassa. Liikennöin täytyy pyöriä. Linja -auto matkustaminen tulisi olla houkuttelevampi kuin oman auton käyttö. Liikennöinnin tulisi tapahtua niin Honkaharjuun kuin Ukoskaan joustavasti. NYT TAPAHTUVAN KAUPUNGIN RAKENNEMUUTOKSEN 2014 – 2015 AIKANA KAUPUNGIN ON TUETTAVA MATKUSTAMISTA XX% BUDJETISTA. 2016 UUDET PÄÄTÖKSET KUIN NÄHDÄÄN KUINKA RAKENNEMUUTOS ON STABILISOITUNUT.
§5 Fortumin alueen suunnittelija eteenpäin vienti. TÄMÄ OLI HYVÄ ESITYS JA PÄÄTÖS 200k€ suunnitteluun, summa on sama jolla Fortum tukee kaavoitusta.
§6 kaupungin omistamien osakkeiden myynti mansikkala ja pistetaloilta. Toki täytyy olla rehellinen itselleen. Kuusi osaketta, yksiöitä, meni n. 1000€m2. Hinta on kaupan kohteen laatu huomioiden ”sopiva”. Avoin kilpailutus on hyvä mutta tervettä harkintaa tulee käyttää. Huoneistojen omistaminen ei ole kaupungin ”ydin businesta” nyt eikä lähitulevaisuudessa, pikemminkin päinvastoin.
Ohi pöytäkirja oli keskustelu uuden toimialajohtajan valinnasta, kaupungin hallitus haluaa haastatella johtaja kandidaatteja, OK. Mitä? onko TELA:n pj ja vpj rooli muuttunut uuden TJ haastattelun suhteen. TELAn 2013 marraskuun kokouksessa sovittiin heidän tehtävänsä uuden teknisen toimen muodostamisessa. Puhuttiin myös valtuuston ja hallituksen ja lautakuntien roolista kaupungin poliittisessa ohjauksessa … niin toiminnasta kuin toimimattomuudesta.
OMA MIELIPITEENI ON, VERTAAMALLA YRITYSMAAILMAAN, ETTÄ YHTEISTYÖ EI TOIMI NIINKUIN TULISI TOIMIA …. Uskon että tähän tullaan palaamaan jatkossakin sen verran on hataraa tämä tilaaja tuottajamallin ohjaamisen ymmärrys puolin ja toisin.
Yleensä ”viisastelu ja snoppailu” tulee esiin siinä vaiheessa kun tieto ja osaaminen loppuu.
Tiedoksi että TELA ja teknionen toimi pyörii mielestäni nyt hyvin …
Hyvin oli lyhyt ja ytimekäs kokous…
Tunti ja vartti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top