13.5.2015 Eksotepohdinta 2. Imatran ja maakunnan vinkkelistä

Kiitos viestistä. Luin ja komppasin hiukan tilannetta tuola Honkaharjussa. Herää yksi keskeinen kysymys kuinka toimivat muut kunnat perusterveyden hoidossa, joilla ei ole omaa psyk. osastoa. Tähän minulla ei ole vastausta.

Toisaalta mitä ovat mieltä pohjoisen kunnat kun Imatra olisi mahdollisesti tuleva pohjoisen pään ”terveydenhuollon keskus”.

Muutama poiminta aiheesta integratio työryhmän aikaansaannoksestaan….
• ”Kun” Imatra tulee olemaan maakunnan pohjoispään .. mm. ”aikuisten talo” (keskitetty akuuttisti aikuisten, psykososiaaliset palvelut)
• Imatralta koordinoidaan maakunnan pohjoispään palveluja kuten mielenterveys- ja päihdepalvelut, kotihoito, vammaispalvelut ja perhepalvelut.

1. Eksote/Imatra neuvottelut on saatava toimimaan niin kuin tämä integraatityöryhmä on yhteenvedossaan / tilannekatsauksessaan esittänyt…. Kuka tai ketkä tästä integraatiosta ”Imatralaisena” neuvottelee on ensiarvoisen tärkeää.
2. Neuvotteluissa on yksilö älyllisesti, (yhtenäistä Imatravoimaa ei meillä ole, tämä tuli käyttöön ja näyttö menneissä eduskuntavaaleissa), pystyttävä osoittamaan, että Imatralla on kyky toimia osana Eksoten toimintamalli koko maakunnan parhaaksi. Pienten ja isojen kuntien ”Veto-oikeus” on osoitettava tarpeetomaksi…
”Kaksinaamaisuus”pois ja kaksinapaisuus on esitettävä maakunnan georakenteen johdosta kaikkien pohjoisten kuin eteläisten kuntien kannalta toimivaksi ”yksinaamaisuudeksi” maakunassamme…
”E-Karjalan terveyspalvelu yhtenäiseksi kaikkia tasapuolisesti palvelevaksi 2018 SOTEmalliksi”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top