17.5.2015 SDP valtuustoryhmän ”ISS kokous”

”Kolmen kohdan kokous” …. EN OSALLISTUNUT KOKOUKSEEN YHTEENSATTUMIEN JOHDOSTA…

17.5….. valtuustoryhmäkokoukset agenda OK:

$ 1. OK..
$ 2. Valtuustoseminaarin (4.5) jälkeinen SDP ryhmän pöytäkirjan puheenjohtajana ”allekirjoitan” 18.5.2015. Ennen Valtuuston kokousta.
$ 3. Valtuustoaloite kaupungin omistuksessa olevien Imatran Seudun Sähkön osakkeiden myynnistä

JAA….. kannatan Valtuustoaloitetta niin että osakkeista voidaan tarvittaessa erillisellä päätöksellä luopua, eli myydä kokonaan tai osa. Perustelut ja ”ehdot” miksi omaisuuden arvoa halutaan muutta on oltava kirjallisena nähtävissä jne…

EI….. en kannata Valtuustoaloitetta, jos osakkeet halutaan myydään nyt ja heti tai jostakin ”kun kemia ei toimi poliitikkojen ja ISS välillä” syystä jne… Tuskin tällaisesta esityksestä on edes kysymys.

TILANNE NYT ISS:ssä
Tiedoilla jotka minulla on 15.5 ISS:stä ”painettuna sanana”, en kannata ISS osakkeiden myyntiä. Viimeisen ”painetun sanan” tiedän, osallistun ko. yhtiön yhtiökokoukseen, 20.5.2015.
24.5 minulla on mielipide ko. yhtiöstä ja perustelut ”myydäkkö vaiko ei myydä” ko. yhtiön osakkeita jne..

VEIKON ”ARVAAMAT” MUUUTOKSET Imatran kaupungissa. 2017-2018
Imatran kaupungirakenteessa tulee tapahtumaan isot muutokset niin hallinnossa, konserniomistuksessa kuin politiikassa.
1/2 toiminnasta tulee muuttumaan. Paljonko tämä muutos tarvitsee ”Imatran omaa rahaa” on fiktio, Tähän fiktioon on varauduttava ja kun ”aika on kypsä” niin myymään hallitusti ISS osakkeita.

2018 kaupunginbudjetti n. 80 milj, ISS osakkeiden arvo 4milj ?

OSAKKEIDEN HINNAT NOUSSEET … nousussa edelleen?
Mielestäni nyt ei ole oikea aika myydä ”energiayhtiöiden osakkeita”. Jos joku ”epäilee” osakemarkkinoiden viimevuosien kehitystä kannatta käydä katsomassa.. Nyt pääoma kerääntyy pääomalle ja ”kehitykseen satsaavilla yhtiöillä” tulevaisuus näyttää hyvältä.
ISS yhtiökokouksen jälkeen olen ”viisaampi”.

TÄSTÄ ETEENPÄIN EI OLLUT siinä VIESTISSÄ 15.5 jonka lähetin SDP :n valtuustoryhmälle.
Kaupunki omistaa ISS osakkeita A-sarja (1 ääni) 279800 kpl ja S-sarja (20 ääntä) 135808 kpl.
Äänivaltaleikkuri 3200 A osaketta, 32000 S osaketta.
1. Kymmenestä muusta syystä, osakkeen arvo ”tuottoarvo” ja valta ovat kaksi keskeisintä syytä, kun halutaan omista tai ei omistaa jotakin osakeyhtiötä jne..

2. Kun ei haluta tai ei hyväksytä omistajaohjauksen kautta kenenkään tai jonkun ääntä kuuluvaksi yhtiön toiminnassa harkintaan tulee haluaako valtaa vai rahaa.

3. Jos osake tuottaa hyvin ”saa rahaa” ja rahan voi käyttää ”kehitystoimintansa”. Osakkeiden myynnistä nyt en kannata. Päätöstä että kaupungin ISS osakkeiden myydään ”eniten tarjoavalle” tulee tehdä eriksee. Kaupunki saa osinkona ISS:n osakkeista 200’000€ – 250’000€ vuosittain.
JATKUU YHTIÖKOKOUKSEN JÄLKEEN ……

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top