14.1.2016 Timo Harakan vierailu Imatralla

Vierailu Imatralla oli onnistunut, vaikkakin paikallisen lehden UV (uutisvuoksi) sivun otsikot kohdistuivat lähinnä Joutsenon kokoukseen ja 110 juhlin..
Kiitos, henkilökohtaisesti pidin ”Äänekosken” miehen puheesta, jos ei nyt puheenjohtajaa niin 2019, älä missään tapauksessa heitä ”pyyhettä kehään”.

OMA NÄKEMYKSENI.
(metsä ja automaatio insinöörin) näkemykseni, tunteeni vierailusta ja sen viestistä tulevaisuuteen.

Kun itse olen kierrelty näitä paperi / kartonki koneita (QCS quality control systems) laatu säätöjärjestelmien perässä, Äänekoskellakin montakin kertaa niin puhuminen ”Äänekosken isosta selluinvestoinnista” nosti ja nostaa uskoa näillä pienillä metsästä elävillä kaupungeilla, ihmisiin.

Esim. Imatraa odottaa uuden ”nestepakkauskartonkikone” investointia. StoraEnso tulee tekemään ison kartonkikoneen pohjoismaihin joko Skooghallin Ruotsiin tai Imatralle Suomeen.
Nyt tarvitaan TIMOA JA EDUSKUNTAA lobbaamaan Etelä Karjalan puolesta.
Rajanylityspaikat pysyvät auki, kaikki rata ja tiehankkeet, logistiikka-, tietoverkko-, hankkeet tulevat toteutumaan. Puun on kuljettava metsistä tehtaille ja korkean jalostusasteen tehtailta maailmalle ”hallituilla kustannuksilla”. Suomella ei ole enään mahdollista ”sössiö” korkean jalostusasteen, vihreän ”pitkäkuitukullan”, havumetsän pienteollisuutta rakentamalla vain sellutehtaita Suomeen. Tarvitaan korkean jalostusasteen PKT ja PK metsäteollisuutta, esim. älypakkaus ja älymateriaali teollisuutta mm. Etelä Karjalaan.
VIISAALLA VALTIO/MAAKUNTAPOLITIIKALLA JA KUNTIEN YHTEISTYÖLLÄ KAIKKI ON MAHDOLLISTA, MUTTA TÄHÄN TÄYTYY ENSIN USKOA. Metsäteollisuuden auringon lasku on nousemassa auringonnousuksi, jos Suomi niin haluaa.
TÄSSÄ LOBBAAMISESSA TARVITAA TIMON KALTAISIA IHMISIÄ.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top