16.4.14 VEIKON VASTAUS SAVIKANNASTA MrsX:lle

16.4.14 VEIKON VASTAUS SAVIKANNASTA MrsX:lle
MrsX:ltä viesti Veikolle
Vaikkakin 14.4. ryhmäkokouksessa sovittiin että Savikannan kouluasia on loppuun käsitelty niin vastaan näihin asioihin koska MrsX oli osoittanut viestin 12.4 henk.kohtaisesti minulle.

Kiitoksia kaikille kommenteista ja mielipiteestä. Avoin keskustelu on se joka kehittää ”yhteis(tä)kuntaa”, mielellään ruotsalainen ”diskussion” kuin suomalainen jöröttäminen.

Kiitos ”MrsX”:lle viestistä:
Mitä tulee näihin koulu ja yliopisto asioihin, olen nähnyt tämän maailman myös muualla kuin Imatralla. Kaiken sen tunteen ja sielunpalon kuin kuntalaisten ja vanhempien kuuntelun ja lopullisen päätöksen tekemisen. Poikkeuksetta, kirpaisevat päätöksetkin ovat olleet kaiken kehityksen ja hyvän tulevaisuuden kannalta positiivisia.

Savikannan koulupäätös ja hiukkasen muutakin:
Kommentti 1.
Silloin kun päätöstä Vuoksenniskan lukion lakkautuksesta, edellinen valtuusto ”sorvasi”, tutustuin niihin faktoihin jolla meidän lapsemme ja lapsenlapsemme tulisivat maailmalla pärjäämään. Näihin faktoihin ei valitettavasti kuulunut ”koulurakennus” vaan tieto ja taito. Tiedolla, taidolla ja laadukkaalla opetuksella on tähän suurin merkitys. Kannattaa katsella kuinka pääkaupunkiseutu tai lapin ihmiset ovat kouluasiat järjestelleet jne…
Kommentti 2.
Samoin olen nähnyt näitä paperitehtaita muuallakin kuin Imatralla. Valitettavasti aurinko ei kierrä Imatraa eikä SE:n Imatran tehtaita vaikka sellaisen kuvan voi joskus saadakin. Ei ole viisasta puhua ja vertailla ”savujen katkomisista” ja Savikannan kouluasiaan, eikä missään tapauksessa yhdistää tähän toisten henkilöiden nimiä. Kannatta ainakin miettiä, ennen ”nimen liitämistä”, että onko ymmärtänyt sanonnan oikein…

Mrs.X, lausuma:
”Ja ne (savikannan koulu) faktatkaan eivät olleet mielestäni hyviä eikä selkeitä”, ”Tänä päivänäkään kukaan ei tiedä oliko savikannan koulun alasajon perusteena olevat kustannusarviot asianmukaisia”
Veikon vastaus:
Ymmärtääkseni Savikannan kouluasiassa, kaupungin hallituksessa on tehty päätös esittää ko. koulun lakkauttamisesta. Toki sitä en tiedä, mitä keskustelua KAUPUNGIN HALLITUS on keskuudessaan käynyt. Uskoisin, että hallituksen jäsenten, johon Mrs.X lukeutuu, on täytynyt tämä päätös tietää.

Mrs.X kysymys:
”Oliko sinusta Veikko oikein että lautakunta istui monet kerrat ns. turhaan keskustelemassa savikannan koulun kohtalosta vaikka heillä ei ollut edes päätäntävaltaa asiassa”
Veikon vastaus:
Ei OLLUT, ja tässä toistan aikaisempaa viestistäni …”L/N lautakunnan vetäjälle henk.kohtainen kiitos suoraselkäisyydestä Savikannan kouluasiassa”.
Mikä on lautakuntien rooli Imatran kuntahallinnossa nyt ja tulevaisuudessa kannatta kaikkien luottamushenkilöiden oikeasti MIETTIÄ. MIETTIÄ, etenkin niiden henkilöiden, jotka istuvat KH:ssa. Valtuusto ja hallitus ovat pakollisia ja LAUTAKUNNAT JA VASTAAVAT ELIMET VAPAAEHTOISIA ELIMIÄ KUNTALAISSA. Tämänkin olen aikaisemmin sanonut. Kaupungin hallitus on kaupungin ylin operatiivisesta toiminnasta vastaava elin. Kaupungin valtuusto on ylin päätöselin kaupungin asioissa.
Samaan hengenvetoon kannattaa miettiä ja lueskella laajemminkin kuinka ”kaupungin osakeyhtiöitä” tulisi hallitaan.
Millä tietotaidolla ja poliittisella taidolla. No, osakeyhtiölaki ja ”järki” on jokaisen käytössä mutta valitettavasti ”viisaus” on viidellä%:lla” Esim. Valtion omistusohjaus on synonyymi ”kaupungin omistusohjaukselle” ja asia on markkinatalousmielessä paljon mutkikkaampi kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää, riippuu kuka puhuu ja kenelle puhuu, mm. pelkästään sanat luottoluokitus, luotto, laina ja luottamus ovat hyvin tärkeitä omistajaohjauksessa.

Mrs.X lausuma:
”Tässä prosessissa olisimme voineet joidenkin valtuustojäseniemme kohdalla, ryhmänä olla armollisia ja antaa heidän äänestää valtuustossa niin kuin sydän sanoo ja tehdä hyvää ja näyttävää politiikkaa mutta kun ei niin ei.”
Veikon vastaus:
No, näinkin olisi voinut tehdä ja näinhän jälkipuheissa tehtiinkin, ”kyllähän minä olisin…. mutta kun pojat jne..”. Tulos olisi ollut sama ja niin kuin aikaisemmassa viestissä sanoin ”poliittisesta leipomisesta, mielistelystä minä en pidä”

Mrs.X lausuma:
”Tässä prosessissa sähläsimme poliittiset pisteet keskustalle ja vasureille!”
Veikon vastaus:
EN USKO. Ne kymmenet kuntalaiset, jotka ovat minuun olleet yhteydessä ovat harmistuneita Savikannan koulun lakkautuspäätöksestä. Ymmärrys TUNTEELINEN mutta PÄÄTÖS järjellinen.
Toki on tässä lähimenneisyydessä on monta, monta muuta Imatran demarisähläystä, jotka ovat vieneet REPPU TOLKULLA pisteitä niin MEILTÄ kun koko SDP:ltä. Imatralaisessa SDP:n sähläilyssä vastaus löytyy kun kukin KATSOO ”PEILIIN”. VALITETTAVASTI POLIITIKKO ON HUONO JOUKKUEPELAAJA on ”aurinkokuninkaan lausunto” ja pitää helvetin hyvin paikansa.
Mielestäni, edelleen koulupäätöksiä on suhteellisen helppo tehdä
1. tarvitaan oppilaat, 25kpl/luokka.
2. tarvitaan hyvä opetuksen ”tuntikehys”.
3. tarvitaan hyvät opetukseen sitoutuneet opettajat.
4. tarvitaan hyvän ”kompetenssin” omaavat opettajat.
5. tarvitaan hyvä ja toisiaan ”arvostava” ilmapiiri ja yhteistyö koti /koulu yhteisössä.
6. tarvitaan turvallinen, nykyaikainen opetustila.
7. tarvitaan riittävän turvallinen koulumatka.
8. tarvitaan hyvä vanhempien esimerkki ”miksi minun tarvitsee oppia”.

Savikannan- ja Fortumi asuntoalueen lapset samassa koulussa 2020

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top