16.4.2018 SUUREN SAIMAAN alueella mahdollisus matkailuun…

16.4.2018 SUUREN SAIMAAN … matkailu..
Onko se niin, että ”SAIMAASTA”  ja sen matkailusta puhujia riittää ja Savolainen sanonta ”homma on tekemistä vaille valmis” pitää karjalassakin paikkansa.
Eteläisen Saimaan maakuntien, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon, matkailun kehittämisen tavoitteet ovat hyvin yhdenmukaisia. Kantavana ajatuksena niissä on Saimaan hyödyntäminen matkailun kohteena esiintyy puheesta puheeseen ja maakunnasta toiseen.
Yhteinen tavoitteemme on Saimaan alueen nostaminen kansainvälisesti merkittäväksi matkailukohteeksi. Saimaan alueesta halutaan Suomen kolmas kansainvälisesti tunnettu matkailualue Uudenmaan ja Lapin rinnalle, ”eli homma on tekemistä vaille valmis”.
Totuus:
Merkittävin asia tämän päivän matkailijalle on aktiivinen elämyksiä näkevä ja kokeva aika, ”elämysaika”. Elämysaika tarvitsee nopean siirtymisen paikasta A paikkaan B.

Eli jo ”Saimaalle” tulemiselle on pystyttävä luomaan riittävän nope ja luotettava logistiikka joka mahdollistaa matkailijoiden tulemisen alueelle ”suoraan” ilman mutkia …. eli yhteisen lentokentän Lappeenrantaan.

Samoin kansainvälisen tunnettavuuden lisääminen edellyttävät merkittäviä myynninedistämis- ja markkinointipanostuksia alueesta… matkailija ei tule ”viihtymään lentokentälle” ja jos joutuu viihtymään niin silloin ei ole onnistuttu elämysmatkapaketin logistiikan ratkaisuissa..

Toinen vähemmän selvä asia on mitä matkailija haluaa matkaltaan, mitä palveluita, mitä elämyksiä. Miksi hän haluaa tulla Saimaalle tämä on kysyttävä ”heti ja aina” matkailijalla.

On hyvä muistaa, että hyvää palvelua, elämyksiä ja erilaisuutta omaan arkiseen elämään tätä matkailija haluaa. Tähän kaikkeen tulee vastata koko Saimaan alueella ja kaikkien matkailu-, ravitsemus ja palvelualojen taholla ja riittävällä panostuksella joka ei voi olla ”minusta tämä on riittävä” vaan silloinkin kun asiakas toteaa saman silloin on onnistuttu.

Ei kansainvälinen matkailija ja liike-elämä edustaja tule Lappeenrannan lentokentälle odottamaan ja ihmettelemään mihin menisi kirkkasta vedestä ja puhtaasta luonnosta nauttimaan. Matkailija ja busineshenkilö on KAAPATTAVA hyvillä palveluilla niiden odotusten ja toiveiden ympäristöön jota HE Saimaa vierailultaan odottavat.

Tarvitaan voimakasta yhteistyötä kaikken palvelun, asumisen, liikennöinnin, ravitsemuksen, sekä luonnon välillä. Kansallinen kuin kansainvälinen viihtyvyys ja eksotiikka on huomioitava ja mielummin koko Saimaan alueella.
Eteläisen Saimaan maakuntien, Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan kärkituotteet, hyvät palvelut ja ainutlaatuisen luonnon tarjoamat nähtävyydet muodostavat yhdessä toisiaan täydentävän elämysmatkailun niin liike-elämälle kuin selfkuvia ottavaille matkailijalle. Mutta kaikki tämä edellyttää parempaa suunnitelmallisutta, parempaa logistiikka, parempaa yhteistyötä ja pitkäjänteisempää toimintatapaa niin kunnissa ja maakunnissa.

Yhteisillä ja toimintaan sitoutuvilla tavoitteilla kaikki on mahdollista… SAIMAALLE HALUTAAN SAMAA KESÄLLÄ … KUIN LAPPIIN TALVELLA… eli elämystä haluavia matkailijoita.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.