16.6.2015 TELAN kokous ”talouden tarkistuskokous” jossa oli ”jääpallostation” hämmästys.

16.6.2015 Teknisen lautakunnan kokous jossa katseet kiinnittyivät talouden halintaan…
klo 16.30-17.15 SD ryhmäkokous
läpikäynti ja ei yllätyksiä … Koko joukko kasassa.

klo 17.30-20.00 TELAKOKOUS
talous on kunnossa ja ”jääpallostation”, E sitys yllätti.. TÄHÄN PALATAAN MYÖHEMMIN… NYT JUHANNUKSEN VIETTOON.

NYT TELAN ASIOIHIN … OLLAAN JUHLAT JUHLITTU.

Kokouksesta noin tunti meni kaupungininsinöörin esittämänä ”kaupungin saneerauksen ja elinkeinopoliitisten investointien” läpikäyntiin. Toinen 45 min, kaavoituspäällikkön ”kaavamuutoksien muutokset”, muutoksista keskustelu ja päätökset. Kokouksen loppuaika puheenvuoroille.

Kaupungin saneerauksen ja elinkeinopoliitisten investointien KUMPPANUUSSOPIMUSTILANNE on hyvä ja toimiva. Toimivalla organisaatiolla on pystytty, jopa nopeisiin käännöksiin kun maakunnan ja maailman tilanne on muuttunut nopeasti…. esim. vähentänyt matkailua jne…

Rakennuttaja”
….. sopimukset
infran ja saneeraukseen tekemisessä ovat toimineet hyvin ja toimittajia työurakoihin on löytynyt odotetusti. On löytynyt PAIKALLISISTA KUIN MAAKUNNALLISISTA PIENYRITTÄJÄÄ ja suurilla firmoilla on ”toimistot” Imatralla ja työntekijät löytyvät Imatralta ja lähiympäristöstä.

Yli 15% työttömyys on suuri
…. TYÖLLISYYTTÄ JA TYÖVOIMAA ON KOHENNETTU, KAUPUNGIN TOIMESTA, NIILLÄ MAHDOLLISUUKSILLA JOTKA ON ANNETTU KÄYTTÖÖN, mutta ei riittävästi.

Yritysten urakointi liittyvä ”TAKUUSUMMA” JA SEN SUURUUS OLI…1/2015 TELA kokouksessa keskustelussa, ”KOK” aloitteesta.
Eli pienelle yksityisyrittäjälle ”liian suuresta” toimitusvarmuuden PANKKIVAKUUSTALLETUKSESTA, eli ”€ takuista” kaupungin tilille, työn loppuun suorittamista varten. € takuuu maksetaan takaisin yrittäjälle kun sovittuntyöurakka on loppuun suoritettu ja hyväksytty.
Olin tässä keskustelussa mukana, ymmärsin kyllä ”KOK” ja ”ISÄ, POIKA JA PERÄKÄRRI” yrittäjän huolen, mutta ymmärrän PAREMMIN kaupungin insinöörin, TILAAJANA HUOLEN, ” työ on tehty niinkuin sovittu”
Alhaisilla ”takuusummilla” on merkitystä monessakin suhteessa, mutta ”järjen” käyttö ja kokemus täytyy olla sallittua ja takuusumman on pystyttävä avoimesti esittämään ”miksi homma on näin”, koska urakkasopimuksessa ja tähän liittyvässä työtehtävistä, työn laadusta sekä lopputuloksesta on urakoitsijan ITSE HUOLEHDITTAVA ILMAN TILAAJAN JATKUVAA VALVOMISTA ”KYTTÄYSTÄ”.
Yhteistyössä on toimittava luottamus ja raha.
Oikea RAHASUMMA TYÖN TAKUUSSA on hyvä ”KONSULTTI”
– eli riittävän suuri ENNAKKOTAKUU
– tai maksupostirakenne jossa viimeinen VIIMEINEN MAKSUERÄ ON 25% koko urakasta
ITSE AIKOINANI KÄYTIN TÄTÄ ”VIIMEISTÄ MAKSUERÄÄ” (10-25%) + kirjallista, työn lopputarkastusta …. ja +/- listaa.

Nyt Imatran kaupungin TILAAJA / TUOTTAJAMALLIN
….. toiminta on hyvä
ja tätä osoittaa sekin että alkuvuoden tilaajan antamat reklamaatiot olivat n. 40k€ / 5miljoonan tehdyissä urakoissa eli 1%, tulos HYVÄ.

Investointien riittämätön esisuunnittelu
…….suunnittelu on pullonkaula, eli liian paljon tapahtuu ”paikalla” suunnittelua joka viivästyttää työn etenemistä.
rahoitus OK..

Teiden ja putkistoinfran
……kohdalla vuosikymmenessä syntyneessä korjausvelassa on kiinni ottamista, ja nyt ”HALVAN ÖLJYN”
AIKANA ON ASFALTOINTIBUDJETin ylijäämää +25% pystytty käyttämään lisäsaneerauksiin. Kustannusvertailu muiden kaupunkien kanssa katu ja viheralueen kunnossapidossa on positiivinen Imatralle, hallitulla kustannuksella hyvää laatua.

Alusaneeraus niin putkiston kuin katujen kohdalla on onnistunut kokonaisuudessa ennustetta paremmin.

Katuvalaistusta ja uusi säätökeskus toteutuu sopimuksella johon on kytketty ja 10vuoden huolto/ylläpitosopimuksen.

Liikenne ympyröiden teko etenee suunnitelmien mukaan 1.6. 2015 on käynnistynyt Vuoksenniskan ”SUUREN YMPYRÄN” tekeminen. Ympyrä on kokonaisuudessa valmis 1.11.2015. Honkaharjun ja tämän ympyrän rakentaminen on ollut haasteellista ”vanhojen klubiaski piirrosten johdosta” eli huono dokumentointi aiheuttaa ylimääräisiä tekemisiä ja kustannuksia.

Ampuma ja hiihtostadionin asfaltti ja asfaltointi valmis kohta 1.7.2015. Station rullahiihto valmis 26.6.2015..

Sopimusohjausmalli toimii hyvin
…. ylläpidossa laskutus 40%, eteneminen on budjetin mukaan. Reklamaatiot kaikkiaan n. 40k€ ja tästä toimittu sopimusohjausmallin mukaan. Iso osa 40 meni Kipa:lle … itäpuolen kevät puhdistuksesta, koneet ei toiminut ja ulkopuolinen teki puhdistuksen..

Itse kokous meni aivan OK ja nyt on helppo siirtyä lomalle …. Mutta toimialajohtajan esitys Tulevaisuuden FESTARI ja jääpallostationi ”pässiniemen ja Vuoksen väliin” yllätti ainakin minut…..

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top