16.6.2018 Imatran poliittisen ELON ja ILON tilanne.

16.6.2018 Imatran poliittisen ELON  ja ILON tilanne.

Hyvät ja vähemmänhyvät uutiset lähimenneisyydestä ja samassa ennuste tämän päivän tiedoilla tulevaisuuteen.
Politiikan kesätauko lähestyy ja tunnelma imatralaisen politiikan ilmatilassa heiluu laidasta toiseen riippuen ketä kuuntelee ja mistä asioista keskustellaan. Voisi sanoa tilanteen yhdellä lauseella. Toisilla kuntalaisilla on TIETOA, toisilla TUNNETTA ja ”VANHAT” hyvät ajat on muistoissa päällimmäisenä, eli silloin hyvinä aikoina tehtiin näin. Herää kysymys onko Imatran asiat liian hyvin, kun ei huoleta huominen..
Kaupunginjohtaja ero? on toteama, jossa vasen suupieli kertoo ”ei annettu mahdollisuuksia kaupunginjohtajalle onnistua tehtävässä” ja oikea suupieli, että ”demari” on syyllinen ”kaupungin johtajan laukun pakkaamisen”.. NO MIELIPITEITÄ ON MONENLAISIA, ON PERÄTTÖMIÄ JA PERÄLLISIÄ.
”Kansa saa sellaisen johtajan minkä kansa ansaitsee”, on vanha viisaus. Näin tulee käymään Imatrallakin. Imatran näköinen ja ”kokoaan suurempi” kaupunginjohtaja tulee löytymään yhteisymmärryksessä Imatralle, se on vaan ”PAKKO”.. Tämä on ollut vastaukseni näihin kymmeniin kysymyksiin ….Miksi kaupunginjohtaja erosi ?…
HYVÄT UUTISET
Hyviä uutisia, kaupungin talous ja kaupunkikonsernin viimeaikojen taloudellinen muutos positiivista.
Käyttämättömän kuin käytössäolevan kiinteistön harkitun hallittu positiivinen muutos, korjausvelka nyt n.11mil.€,  eli puoliintunut vuodesta 2014, tavalla jossa tehdään sopivaa uutta käyttöön ja poistetaan ison korjausvelan kiinteistöt.
Koulujen, opetuksen ja sivistyksen eteneminen on hyvässä myötätuulessa, toki tämän juuret on luotu edellisen valtuustokauden päätöksillä.
Imatran kaupunki vahvistaa voimakkailla viisailla päätöksillä sitä omaa itsenäisyyttä OMASSA MAAKUNNASSA.
Se että ”joku” muu KUNTA huolehtii imatralaisten asioista tai ”jotkut” IMATRALAISET tietävät mikä on imatralaisille parasta tulevaisuuden kannalta ”tämä puusilmäisyys” on NOTKAHTANUT yhdessä tekemisen suuntaan, tämä on hyvä ”tunneuutinen”.
Viimeaikaiset uutiset UUDEN rakentamisen kohdalla on hieno uutinen. Investointi uusiin ikäihmisten asuinoloihin ei ole ollut sattuman sanelemaa, vaan kyllä kiinteistösiottajien tilastot Imatran väestörakenteesta ja huoltosuhteesta on hyvin ”pääoman piireissä” tiedostettu.
Kaikki ne 1000 nuorta jotka viimeisten vuosien aikana ovat lähteneet pois Imatralta, seuraavat mielenkiinnolla mikä on mahdollisuus palata takaisin Imatralle tämä on myös hyvä uutinen.
Matkailijoiden määrä on kasvanut ja suurteollisuudella menee nyt hyvin ovat ehdottomasti parhaita talousuutisia ei ainoastaan Imatralle vaan koko maakunnalle.
Eli hyvänä kokonaisuutisena, NYT MEILLÄ ON HYVÄ MAHDOLLISUUS KEHITTÄ JA VIEDÄ IMATRAA kuin myös maakuntaa ETEENPÄIN VIISAALLA YHTEISTYÖLLÄ, tämä on paras ”tunneuutinen” tähän valtuustokauden.
VÄHEMMÄN HYVIÄ UUTISIA
Sote ja Eksote on joka päivä negatiivisesti esillä, jopa uhkauksien sanomilla Imatralaisia kohtaan, ei hyvä uutinen. Terveydenhuollon on toimittava oli uutiset mitä tahansa mutta ei millä laatutasolla tahansa, kyllä asiakkaan ja palvelun toimittajan on ymmärrettävä toisiaan tämän päivän palveluyhteiskunnassa.
”Työllisyyden” kehittyminen Imatralla ei toimi, miksi ei toimi tähän on ”kymmenen” syytä jotka ovat syntyneet ”kahdessakymmenessä” vuodessa.
”Yritystoiminta”, yksin yrittäminen toimii, mutta yritys ja työnantaja maailma ei toimi. Eletäänkö tässä vielä ”vanhoja hyviä aikoja” -80 lukua, siltä näyttää.
Koulutuksen ja sivistyksen maailma on kaksijakoinen, perusopetuksen kohdalla positiiviset koulupäätökset odottavat vain tekojen toteutumista.
Ammatillisen sivistyksen ja AMK maailman kohdalla Imatra on hoitanut itsensä  ”neljännes” vuosisadassa suoranaiseen KATASTROOFFIIN
– MIHIN ON KADONNUT TEKNISEN PUOLEN OPISKELU? TULEVAISUUDEN TEKNOLOGIAN OPETUS IMATRALTA… SÄHKÖN, AUTOMAATION, ROBOTIIKAN, KONETEKNIIKAN KOULUTUS… no … Pirkanmaalle ja länsirannikolle.
– Miksi näin on tapahtunut on vaikea ymmärtää kun elämme keskellä globaalisti kehittyvää metsä- ja prosessiteollisuutta, vihreän kullan aluetta, jossa ”high-technology” harjoittelupaikat ovat ”ovensuulla”. Elämme alueella, jossa kunnospitopalveluiden osaajille tarjotaan, isojen huoltoseisokkien muodossa, ”globaalia rahaa” osaavasta ammattitaidostaan pelkkinä palkkoina 50-100milj€ joka vuosi .
– Suurin ymmärtämättömyys on se että (50-100milj€) summasta 80% valuu ulkopuolelle maakunnan. Herää kysymys miksi näin tapahtuu ja miksi maakuntamme on jälkijunassa tulevaisuuden teknologian ammatillisessa koulutuksessa.
Herää voimakas kysymys, onko meillä ”tulevaisuuden teknologia” koulutusta IMATRALLA ?…VASTAUS ON EI OLE JA JOS TÄMÄ MENO JATKUU EI OLE NUORISOAKAAN…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top