17.7.2017 (T) TUOTTAVUUS ja (K) KANNATTAVUUS

17.7.2017 (T) tuottavuus ja (K) kannattavuus. Onko näin että Suomi TUOTTA ja Ruotsi KANNATTAA ?

Kun toi legenda Suomi – Ruotsi maaottelu on tulossa ”on pakko” vertailla tätä skandinaavista liike-elämää, kuntien uusiutumista, yhdistettynä suomen ja ruotsin ”yleisurheilumaaotteluun”.
Suomessa on suomen yleisurheilun kulta-ajoilta -70 luvulta kymmenen lajiennätystä edelleen voimassa. Tämä FACTA oli minulle yllätys joten ei ole vaikea TODETA JA NÄHDÄ kumpi on voittanut viimevuosien maaottelut ja kumpi tulee voittamaan vuoden 2017 maaottelun JA MIKSI?

TEROITETAANKO ”MENNEISYYDEN” MENESTYSTÄ vai HIOTAANKO KYBERTULEVAISUUTTA ”Supershell” ajatuksilla
Kansantalouden kehityksessä on sama juttu kuin R/S maaottelussa… Uusia ideoita on, mutta menetelmät menestymiselle on edelleen sama ”tahkotaan -70 luvun metodeilla” vaikka tiedetään että voiman, lahjakkuuden ja talenttisuuden oikealla prosessilla voitto on mahdollinen.

Kun SUOMALAINEN haluaa tuoda ideat ”pöydälle” ja lähteä tuottamaan ”jotakin”, hän on idearikas ja uskoo omaan TUOTTAVUUTEEN kuin loppusuoralla laput silmillä juokseva raviheppa, pelkäämällä edelleen että naapuri varastaa idean jolloin rentous suorituksesta katoaa.

Kun RUOTSALAINEN lähtee ideoimaan ja tuottamaan ”jotakin” hän ”diskutera” idean ympäristön kanssa ja kytkee mukaan rahoituksen ja KANNATTAVUUDEN, tietäen mitä rahoittaja ja hyvä rahoitusratkaisu lopputuloksen kannalta tarkoittaa jolloin rentous suorituksessa säilyy loppuun saakka.

TAITO JA AIKA
Taito, markkina- sekä kansataloudessa, on nähdä asioita ”kannattavuuden silmin” etenkin silloin kun puhutaan tulevaisuudesta ja halutaan pitkäkestoista menestystä.
Se ”MENNYT AIKA” jossa kunta ja kunnan virkamiehet poliittisella ohjauksella päättivät mikä oli kuntalaiselle ”hyvä” ja mitä kuntalainen ansaitsee on ELETTY LOPPUUN. Nykypäivän ja etenkin tulevaisuuden kuntalainen haluaa itse osallistua päätöksiin MITÄ HÄN JA HÄNEN KUNTA HALUAA TAPAHTUVAN MEIDÄN OMASSA KUNNASSA.

OIKEA INFO
Informaatio- ja kommunikointiteknologian voimakas tulo yhteiskunnan ohjaukseen tulee muutamaan kuntahallintoa edustuksellisesta demokratiasta yhä enenevästi KUNTALAISDEMOKRATIAAN. Toki kaiken edellytyksenä on että päätöksiä tehtäessä informaatio on ”vapaassa” käytössä eikä sensuuri iske ”tiedonvapauteen” kuten monesti vallan pitäjät tietoisesti tai tietämättään tekevät ”julistamalla asiat salaisiksi”. TOKI TOINEN SUUNNAN NÄYTTÄJÄ LEHDISTÖ JA ON SELVÄ ETTÄ PAIKALLINEN LEHDISTÖ ”KERTOMUKSINEEN” ON MERKITTÄVÄSSÄ ROOLISSA KUNTALAISEN MIELIPIDETTÄ MUOKATTAESSA.

UUSI 2020 LUVUN KUNTA
KUN SOTE 2020 irtoaa maakuntien järjestämisvastuulle katoaa kuntien budjeteista 60% ja lopulla 40%:lla kunnat toteuttavat kunnan ELINVOINNIN ja HYVINVOINNIN.

– 40%:lle jää KUNTALAISTEN SIVISTYKSEN JA KUNTARAKENTEIDEN YLLÄPITOON eli ”äyrit” 8%, yhteisövero 4%, kuntakohtainen kiinteistövero 10% ja valtion ”avustus” 18%.
– Tällöin kuntakonsernin (kunta ja kunnan omistamat yhtiöt) ”oman busineksen” taloudellinen merkitys kunnan olemassaololle kasvamaan merkittävästi.
– Nyt KUNTAKONSERNIN järjestämät, tekemät, tuottamat, ELINVOINTI / HYVINVOINNIT kuntalaisille kun isolle globaalille ympäristölle, ”ison julkisuuden produktiot”, tulevat kertomaan kunnan itsenäisyyden mahdollisuudet vai tuleeko integroituminen suurempaan KUNTAAN viisaammaksi ratkaisuksi.
Passiivisia, eli asukaslukuun suhteutettut suuret menot omaavia, kannattamattomia kuntia ei valtio tällä hallintorakenteella pysty 2020 luvulla ylläpitämään on FACTA.

AKTIIVINEN NUORI ”AHDISTUU”
Ihmiset, etenkään nuoret ihmiset ”ahdistuvat” eivätkä pysty elämään passiivisissa ja saamattomissa kunnissa. Nuoriso ohjautuu tiedon, taidon, työn, huvin, elinvoinnin ja halutun hyvinvoinnin johdosta kasvukeskuksiin. ”Mökit” ja mökkikunnat autioituvat JOS EI TEHDÄ RIITÄVÄSTI KORJAAVIA TOIMENPITEITÄ TULEVAISUUDEN SUHTEEN TÄLLÖIN TUOTTAVUUS JA KANNATTAVUUS ON YMMÄRRETTÄVÄ OIKEIN JA DIGITALISOITUMINEN & TIETOVERKOT ”joka niemehen notkoon saarelmaan” TÄYTYY TOTEUTUA.

On hallittava molemmat niin ideat kuin eurot eli TUOTTAVUUS tutoksen(T) suhde panostukseen (P) ei riitä on osattava hallita KANNATTAVUUS eli (tuotos*€) suhde (panostus*€)

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.