4.7.2017 Kaupunkiyhtiöt, eli tyttäret ja hallitusjäsenten lukumäärät.

4.7.2017 Kaupunkiyhtiöt, eli tyttäret ja hallitusjäsenten lukumäärät.
Lukiessani KH:n päätöksen Imatrakonsernin ”tyttärien hallituksista” olin ILAHTUNUT kehityksestä ja harppauksista ”tähän aikaan”. On uskallettu ottaa oikeita askeleita niin POLIITISESSA kuin VIRKAMIESJOHTAMISESSA.
Taloutta johdetaan ”factoilla”, tulevaisuutta ”fictiolla” on menestymisen sanonta. Markkinataloudessa menestyvissä PK ja PKT yhtiöistä pyritään tekemään dynaamisia, joustavia, toiminnan hallitsevia ja ”riittävän” muutosnopeuden omaavia tuotanto- ja palveluyhtiöitä. Tässä joukossa on myös tulevaisuuden kaupungiyhtiöiden menestyttävä. Toivon että ”tyttärien” hallituksissa istuu tavoitteet, talouden, toteutuksen ja riskit ymmärtävä dynaaminen jäsenjoukko.

HYVÄÄ…TULEVAISUUTTA
Nyt kaupunkiyhtiöjärjestyksiin tuli kaupunginhallituksen päätöksellä 3-X jäsentä ”tyttärien” hallituksiin
.
ELI PÄÄSTIIN POIS KIINTEISTÄ PAIKKALUVUISTA se on sitä mitä tänä päivänä tarvitsee, eli jos toimitaan ”sammutetuin lyhdyin” niin hallituksessa on jäseniä muutama, jos taas ”juostaan” voimakas ”tahto kehittyä” edellä, hallituksessa täytyy olla riitävästi omia ”asian” osaavia ja toimialan tuntevia jäseniä.
Toki on aivan selvää että kaikki menestyvät yritykset käyttävät ”tukijalkana” asiantuntijoita ja tutkijoita niin hallitustyöskentelyssä kuin strategisissa ratkaisuissa.

HYVÄÄ … TÄTÄ HYTKEÄ.
Nyt tapahtui minun katsetta kirkastava yksityiskohta k-hallituksen tekemässä ratkaisussa tyttärien hallitusten jäsenmääristä päätettäessä:
Asian päätöstextistä voi todeta että 3-5 jäsentä tyttärien hallituksiin liittyvä muutosesitys oli tullut kaupunginjohtajan taholta. Eli kaupunginjohtajan ”linja” ja Imatran SDP:n ajatus tytäryhtiöiden ”ketteryydestä” ja nopeasta ratkaisukyvystä kaupunkiyhtiöistä oli YHTENEVÄT. (Bluffia vai totta aika näyttää!)
Samanlainen päätös ”5 jäsentä” kirjattiin pöytäkirjaan myös eräässä kaikkien puolueiden yhteisessä kokouksessa muutama kuukausi sitten kun näitä luottamuspaikkoja oltiin linjaamassa tuleville vuosille. Eli tämän hetkeen sopiva tytäryhtiöiden paikkaluku on 5 henkilöä.

HUONOA NYT JA HUONOA LÄHITULEVAISUUDESSA..
NYT alkoi ”sen minkä lupasin sen myös perun G22 politiikka”…
. Eli tässä tapauksessa yhtiöiden, ”rahan käyttö”, ”toiminnan ketteryys” ja jo ”kertaalleen allekirjoitetut” asiat voidaan mitätöidä G22 ( KOK, KESK, PS, VIH) ”IMATRA PUOLUEEN” voimalla, kun huomataan että ”G22” muodostamislupaukset eivät täyttyneet eli nyt ”ketterästi”, ”lisärahalla” lisää henkilöitä hallituksiin eli täytyy pitää VAALIN JÄLKEEN MUODOSTETUN TEKNISEN VAALILIITON lupaukset välittämättä äänestäjille annetuista LUPAUKSISTA jne..
– KESK teki vastaesityksensä kaupunginjohtajan (3-5) esitykselle 3-7 jäsenpaikkaa hallituksiin .. äänestys päälle ja ensimmäisen ”vuoroparin voitto” kotiin äänestyluvuin 6-5 …. ja seuraavassa vuoropariss TULI ESITYS 7 henkilöä hallituksiin ja tähän 6-5 päätös. OTTELU VOITTO KOTIIN 2-0

TULEEKO NÄIN KÄYMÄÄN JATKOSSAKIN ELI EI VÄLITETÄ MUUSTA, EI SIITÄ ”SEITSEMÄN HYVÄN JA VILJAVAN KAUPUNGITALOUDEN VUODESTA” … VAAN NYT HUOLEHDITAAN ”G22 VALLASTA”

Kannatta muistaa mitä tarkoittaa sana KUNTALAISEN ÄÄNESTYSTULOKSEN ”PETTÄMINEN”.

Kyllä Imatran SDP pyrkii kaikin keinoin viemään nämä G22:n ”huonot päätökset” kaikissa toimintaelimissä aina ”kotiutuslyöntikisaan” ja jos tässä tulee ”turpiin” niin tulee… TUSKIN TÄMÄ ”CASE” ON VIIMEINEN ”IMATRA PUOLUEEN” VÄÄRINMUISTAMINEN JONKA IMATRALAISET ÄÄNESTÄJÄT JOUTUVAT TOTEAMAAN TÄMÄN VAALIKAUDEN AIKANA .
EI PIDÄ UNOHTAA ETTÄ IMATRAN KONSERNIVELKAA ( kaupunkivelka n. 60 milj€) ON NYT n. 200milj€ ja pienistä puroista SUURET ”MENORAHAVIRRAT” KOOSTUU.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top