19.11.2014 vanhuusneuvoston kokous ”ihmettelevä kokous”

19.11.2014 vanhuusneuvoston kokous ”ihmettelevä kokous”
Kokous kesti 2,5 tuntia vaikka esityslista ei ollut viittä kohtaa laajempi.

Normaali kokousmenettely ja nyt pj. toimi varapuheenjohtaja. Esi arvioinneissa huolimatta puheenjohtajakin olikin Imatralla ja paikalla, hyvä näin.
Joukkoliikenteen esittely, vilaus nykytilaan ja tulevaisuus, PäiviP toimesta. Esitys oli kattava aina aiemmintehtyjen kyselytulosten ja tutkintamateriaalia myöten. Kysymyksiä jäseniltä noin 15 kpl ja keskustelua viidestä asiakohteesta, lippuhinnat, aikataulu, keskusta ja syrjäseutu, apuvälineet ja palvelu.Joukkoliikenne ja tähän liityvät ratkaisut tulevat keväällä 2015 lopulliseen käsittelyyn ja tähän on myös vanhuusneuvostolla mahdollisuus vaikuttaa.
Kaupungin budjetti ja vanhuuspalvelulaki tuli muutamissa puheenvuoroissa voimakkaasti esille. Viimeaikainen media ja lehdistön kirjoittelu antanut ymmärtää kuinka huonosti asiat ovat vanhuksilla vaikka laki edellyttää sitä ja tätä mm. kotikäyntien suhteen.
Hissihanke, eli jälkiasennushissihankkeet ovat edenneet Imatralla alkutekijöissä ja tämä asiassa edistymättömyys pöllähti kokouksessa keskusteluun. Keskustelun jälkeen oli esitys että vauhditetaan jälkiasennushissi hanketta vanhuusneuvoston toimesta. Kuinka ?. VeikkoH tekee alustavan esityksen ja toimittaa sen pj. vpj. VP:lle… Halutaan kaupungilta lausunto missä ollaan ja mitä aijotaan tehdä vuonna 2015. Nyt käydyssä keskustelussa painotettiin mm. valtion 50% avustusosuutta joka on ajallisesti kuin eurollisesti rajallinen ja perustuu hyvään perussuunnitteluun.
Vanhusten viikolle halutaan monipuolista, uutta virikettä tuovaa toimintaa. Vanhuusneuvoston lausuntojen huomioiminen ja ”senioripassi” keskustelutti edelleen.
Seuraavassa kokouksessa jatketaan… 16.12.2014 NKY Esterinkadulla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top