20.6.2016 kaupunginvaltuuston ”korin tyhjennys kokous”

20.6.2016 kaupunginvaltuuston ”korin tyhjennys kokous”

(SDP V- Ryhmäkokous oli eilen ja nyt ei lisättävää.)

Klo 15-17. Listan mukaan edettiin, aloitettiin hiljaisella hetkellä henkilön ”pois menon” johdosta.
Nyt listan mielenkiintoisimmat aiheet, eli ne aiheet joista keskustelua..

4$ …. Imatra tekee tulevaisuuden – strategian kehittämiskorien loppuraporttien sekä palveluverkkoselvityksen esittely ja jatkolinjausten tekeminen.

No tämä oli jatkoa koriseminaarille. Asia ja aihe ei aiheuttanut lisää keskustelua. Mielestänl hiljaisuus kertoi enemmänkin siitä mitä päivän koriseminaarissa antoi syksyn istuntoihin. Palveluverkko selvitys jäi nyt hallituksen ja valtuuston mietintämyssyyn. Samoin jää nähtäväksi kuinka virkamiehet jalkautuvat ko. ”palveluverkon” kuntalaisille. Kuinka ”kouluorganisaatio” kutsuu kuntalaiset osallistumaan palveluverkko tilaisuuksiin????
MIELESTÄNI PALVELUVERKON ”JALKAUTUSOHJELMA” ON HYVÄ, MUTTA KUN ON KYSYMYS NÄIN ISOSTA 10 VUODEN MUUTOKSESTA NIIN EI RIITÄ ETTÄ REHTORIN KUTSU ”VILMAVERKON” KAITTA SAA KUULEMISTILAISUUKSIIN RIITTÄVÄSTI KUNTALAISIA.
Aika näyttää kuinka kuntalaiset osallistuvat tilaisuuksiin. Tulen kysymään lokakuussa paljonko oli KUULIOITA tilaisuuksissa.

5$ Kaupungin ja seurattavien yhteisöjen 1/3 osavuosikatsaus 1.1. 9 – 30.4.2016.

Ei tullut keskustelua osavuosikatsauksesta. Toisaalta ymmärrän hyvin keskustelemattomuuden jos on lukenut vaikka pikaisesti yhteenvedon. KOSKA KOKONAISTILANNE ON ODOTUKSEN MUKAINEN ja muutokset ”arvatun” ja toteutuneen toiminnan ja talouden välillä on toleranssissa…

6$ Kaupungin maksuosuuden määrääminen vuodelle 2016 ja määrärahan korottaminen.

Otsikko” oli huono. Kysymys oli Imatran kaupungin EKSOTELLE MÄÄRÄYTYVÄSTÄ MAKSUOSUUDESTA… IMATRAN JA EKSOTEN VÄLILLÄ ON SOPIMUS JOKA ASTUI VOIMAAN 1.1.2016. Tätäkin on turha jauhaa. Faktat on faktoja jne…91milj€ Imatran kaupunkí maksaa sosiaali ja terveydenhuollosta EKSOTELLE ja 0.7milj€ korotus mahtuu ”virhemarginaaliin”. Nyt on vain odotettava vuosi / puolitoista ja VALVOTTAVA että IMATRALAINEN PALVELUN KÄYTTÄJÄ SAA SEN MISTÄ SOPIMUS EDELLYTTÄÄ. Kuntalaisten palautteet ovat nyt tärkeässä roolissa unohtamatta edustuksellisen seurannan, VALVONNAN TÄRKEYTTÄ….

7$ Imatran kaupungin rakennusjärjestyksen uusiminen.

Tämäkään ei jatkunut lisäpuheenvuoroilla, mutta TÄMÄ OLI AIHEELINEN JA HYVÄ ASIA. ASIAAN LIITYVÄT LIITTEET KERTOVAT ASIAN LAAJUUDEN. ”mielestäni yleisilme tässä asiassa oli määräykset ja onhan meillä KAUPUNKIKEHITYSLAUTAKUNTA joka hoitaa ”rakennusjärjestys päivitykset”….

8$ Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2015.

Tarkastuslautakunnan pj. antoi lisäselvitystä kuinka tarkastulautakunta on käsitellyt valtuuston asettamiin tavoitteisiin pääsyä jne… Muutama puheenvuoro ja OK…

9$ Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen tilivelvollisille vuodelta 2015.

Talousjohtaja aloitti lyhyellä yhteenvedolla ja normaalin tavan mukaan. Ekaksi SDP v-ryhmä, KOP, PS …. viimeisenä sitoutumattomat. Kaikki toistivat budjetin hyvyyttä, kahdeksannen vuoden PERÄKKÄISTÄ POSITIIVISTA tulosta, mutta helppoa ei tule olemaan jatko…. Seuraavan kerran tavataan elokuussa 2016.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Scroll to Top