28.6.2016 tasavallan Presitentin Puumalan vierailu.

28.6.2016 tasavallan Presitentin Puumalan vierailu.
Hyvä juttu, Puumalan vierailu näytti onnistuneen.
Sahalahdesta, sillan kautta, satamaan. Presitentin puhe, osa paikallista ja osa kansainvälistä.
Miellyttävin oli kommentti kauniista Saimaa maisemasta ja uskon, että sama toteama tulee Imatrallakin presitentin puheessa, siksi mielenkiintoinen on Etelä Karjalan ja Etelä Savon kuntien yhteinen Saimaa Geopark hanke jne..
Presitentin ilahduttavin lause oli….””” ulkopuolelta paikallisten vahvuuksien näkeminen on itsestään selvä ja ”silmiin pistävää”, tätä samaa on vain monesti erittäin vaikea nähdä arkisilla katseilla ja ” sisältä päin”””
Miellyttävä vertaus, toki nyt ”auringosta nauttiva” kesä on kauneimmillaan, tummassa syyilmassa vahvuuksien ja heikkouksien balanssi on enemmän realistinen.
Hieno vierailu Puumalasta..

Nyt oli tarkoitus lähteä Imatralle, mutta kun sain selvityksen Presitentin Imatran vierailun aikataulusta niin en ”innostunut” lähtemään mökiltä puoleksi tunniksi ”kulmille” puhetta ja mahdollista pikakeskustelua kuulemaan…

No .. jatkoa Presitentin Puumalavierailusta.
Imatran tullen ”tekstiviestin” perusteella näyttää siltä, että Imatran vierailu on huomattavasti ”laimeampi” vierailu tähän Puumalan ”400 vuotis” vierailuun verrattuna.

Juttelin Puumalan paikallisten virkamiesten kanssa, mm. tilaisuuden julkisuudesta, oli kuulema sovittu etukäteen ja haluttiin myös ”kansallinen” näkyvyys vierailuun. Tämä taltioitiin myös Puumalan ”brändipankkiin”, YLEN kanssa yhdessä, aina uutisia myöten.

Turvallisuusasiat oli sovittu niinkuin ne kuuluukin sopia P.kanslian kanssa. Myös poliittinen koneisto oli täysin informoitu ja tietoinen ”viimeistä penkkiriviä” myöten tapahtuman merkityksestä kunnalle.
Näytti siltä,”rantaterassilla” istuessa, että vierailu oli suunniteltu huolella, kokonaisuus oli ”kasattu” molemmin puolin, riitävän ajoissa ja yhteisellä intressillä.

Puumalaan sataman tilaisuus oli avoin tapahtuma, kansaa paljon, myös mökkiläisiä, oli VIP jonossa, presidenttiä tervehtimässä. Tilaisuus kesti kaikkine torijuttuineen ja kuntalaiskyselyineen pari tuntia jne… Turvallisuus oli taattu, ”silta käytetty hyväksi” ja etukäteen tiedotus oli hyvin hoidettu niin poliitikoille kuin kuntalaisille. YLE 1:n TV oli hyvin mukana, kokonaisuus ”rennon ystävällinen” ja Yle ”ykkös”uutisissa klo 20.30 pitkä juttu n. 3min, jossa Peresitentti kertoi vierailun aikana näkemästään, kuulemastaan ja tämä kaikki korostui hänen ”KauniinVeeran kannella” pitämässään puheessaan. Toki tapansa mukaan myös kansainväliset huolet kuten EU, Brexti olivat puheessa esillä…jne…

On hauska vertailla mediaa ja uutisia, presitentin vierailusta 29.6 ”Imatralla” koska tilastojen mukaan seuraava presitentinvierailu Puumalaan tapahtuu vuonna 2088.

Kun olen Saimaalla lapsuuden aurinkoisia kesiä viettänyt ja Hätinvirtaa on menty ylös ja ala monen monta kertaa… Nyt ”Mökkitukikohtamme” on Naistenvedellä, vene rannassa ja kesäisin ”tennistä” Puumalassa, talvisin Imatralla. Mutta ehkä se suurin ”juttu” on, että Vaimoni sukujuuret on täältä, ”tuttuja tapaa tämän tänään torilla”.

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.